Zapiekanka drobiowo-serowa z bobem 189minut. *Ja piekę w formie silikonowej, więc niczym nie smaruję ani nie wyścielam papierem do pieczenia, natomiast zwykłą lub szklaną formę należy posmarować ulubionym tłuszczem i obsypać bułką tartą lub mąką. Smacznego Zapiekanka drobiowo-serowa z bobem Zapiekanka drobiowo-serowa z bobem Artykuł Zapiekanka drobiowo-serowa z bobem pochodzi z serwisu Kulinarne życie Armine
Smaki Armine
Brownie. 193jajek przesiać mąkę. Wymieszać łyżką lub trzepaczką. Następnie wlać masę czekoladową. Ponownie wymieszać trzepaczką. Dno tortownicy wyłożyć papierem do pieczenia. Boki wysmarować margaryną i posypać bułką tartą. Ciasto przełożyć do tortownicy. Piec w piekarniku nagrzanym do 170 stopni, 40-45 minut. Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem, lub polać polewą czekoladową
Agusiowe smakołyki
Schab w sosie z warzywami 148pojemność 250 ml. Jeśli chcesz możesz dodać więcej bulionu. PRZYGOTOWANIE: Schab myję, osuszam na papierowym ręczniku. Przyprawiam papryką słodką i ostrą, solą i pieprzem. Warzywa obieram. Marchewkę i pietruszkę trę na tarce o dużych oczkach. Cebulę i czosnek drobno siekam. Na patelni rozgrzewam masło klarowane. Smażę mięso przez 5 minut z każdej strony. Odkładam na talerz. Na patelnię wsypuję cebulę(...)czosnkiem, smażę 2 minuty, po czym dodaję tarte warzywa, smażę kilka minut. Doprawiam i wlewam bulion. Dodaję mięso, ziele i liście, dodaję przyprawy. Lekko mieszam. Danie przykrywam lekko uchyloną pokrywką i smażę tak danie przez niecałe 2 godziny. Wybieram średnią moc palnika, często mieszam. Schab pod koniec ma być lekko rozpadający się i miękki. W razie czego można skrócić
Zasmakuj Kuchni
Jagodzianki rolls! Idealne jagodzianki zwijane z lukrem z białej czekolady 231nadzienie długo nie stało, bo puści za dużo soku. Formowanie i pieczenie jagodzianek: Dno formy o wymiarach 30 x 20 cm posypujemy kaszą manną (może być też bułka tarta). Wchłonie ona sok, który puszczą jagody podczas pieczenia i ciasto ładnie się przypiecze od dołu. Wyrośnięte ciasto łagodnie odgazowujemy. Przekładamy na stolnicę i krótko zagniatamy. Ciasto wałkujemy
Kuchnia Łukasza
Jak ugotować fasolkę szparagową żółtą ? 133Czas zależy od fasolki – im fasolka młodsza, tym szybciej dochodzi. Po 5 minutach warto wyjąć jedną fasolkę i spróbować. Przed podaniem odcedzić. Podawać z podsmażoną na maśle bułka tartą. Smacznego! Artykuł Jak ugotować fasolkę szparagową żółtą ? pochodzi z serwisu Cook Yourself
CookYourself
Jak ugotować fasolkę szparagową zieloną ? 152Czas zależy od fasolki – im fasolka młodsza, tym szybciej dochodzi. Po 10 minutach warto wyjąć jedną fasolkę i spróbować. Przed podaniem odcedzamy/ Podajemy z podsmażoną na maśle bułka tartą. Smacznego! Artykuł Jak ugotować fasolkę szparagową zieloną ? pochodzi z serwisu Cook Yourself
CookYourself
Sałatka szopska 144przepisy na sałatki Tabbouleh Sałatka hawajska Ziemniaczana z groszkiem Sałatka z fasolką szparagową Ziemniaczana z bobem Sałatka ziemniaczana z rzodkiewką Zobacz też najnowsze przepisy Sałatka szopska Paprykowe łódeczki ziemniaczane Tarta z rabarbarem Kuskus z pieczonego kalafiora Dżem truskawkowy z rabarbarem Artykuł Sałatka szopska pochodzi z serwisu Okolice Palnika - blog kulinarny
okolicepalnika.pl
Jak ugotować fasolkę szparagową żółtą ? 234Czas zależy od fasolki – im fasolka młodsza, tym szybciej dochodzi. Po 5 minutach warto wyjąć jedną fasolkę i spróbować. Przed podaniem odcedzić. Podawać z podsmażoną na maśle bułka tartą. Smacznego! Artykuł Jak ugotować fasolkę szparagową żółtą ? pochodzi z serwisu Cook Yourself
CookYourself
Jak ugotować fasolkę szparagową zieloną ? 146Czas zależy od fasolki – im fasolka młodsza, tym szybciej dochodzi. Po 10 minutach warto wyjąć jedną fasolkę i spróbować. Przed podaniem odcedzamy/ Podajemy z podsmażoną na maśle bułka tartą. Smacznego! Artykuł Jak ugotować fasolkę szparagową zieloną ? pochodzi z serwisu Cook Yourself
CookYourself
Leniwe pierogi z mąka ryżową 138syrników, ale ostatecznie lenistwo wzięło górę i owe mini serniczki wylądowały w garnku z wrzącą wodą. Nie żałuję! Wyszły pyszne leniwe pierogi, które zjadłam z malinami, jogurtem, zarumienioną bułką tartą, miodem i z przeogromnym apetytem na dokładkę;) Także jutro szykuje się powtórka... a może jednak syrniczki? Hmmm, pomyślę;) Leniwe pierogi z mąka ryżową Składniki (na 2 porcje): 300g
Obiad gotowy
Wegański burger 159mięso staram się trochę ograniczać. Szukam różnych alternatyw, często przygotowuję np. kotlety czy placki z warzyw (niektórymi przepisami dzieliłam się już na blogu), czasem robię zapiekanki czy inne tarty... Raczej nieczęsto sięgam po gotowe produkty dla wegan z dwóch powodów - po pierwsze ich składy rzadko są zadowalające, a po drugie ich wartości smakowe są... jak dla mnie jeszcze
Z notatnika dietetyka
Inspiracje na przyjęcie. Mega - apetyczna Sześćdziesiątka. Urodziny koleżanki Ewy w kadrze. 171buraka z domowym winegretem a także bardzo prosta i smaczna sałatka ziemniaczana naszej gorącej "60"-ki, sałatka warstwowa by Kuchnia po mojemu , rolada serowa - też Ewy, tarty: z łososiem i szpinakiem oraz z pomidorami i serem feta, a także czosnkowo - ziołowe muffinki. Wymienione wyżej przysmaki przygotowała Marta. Były też: sałatka makaronowa z pesto i granatem Lidzi
Kuchnia po mojemu
Sernik z borówkami. 244ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę. Dodać do masy serowej i wymieszać łyżką. Dno tortownicy wyłożyć papierem do pieczenia, boki wysmarować margaryną i posypać bułką tartą. Do tak przygotowanej tortownicy, przełożyć masę serową. Na wierzch wyłożyć borówki. Lekko docisnąć. Wstawić do piekarnika, nagrzanego do temperatury 160 stopni i piec 1 godzinę
Agusiowe smakołyki