Ciasto ze śliwkami 124dobrze się połączą dodajemy przesianą przez sitko mąkę z proszkiem do pieczenia. Na końcu dodajemy mleko. Ciasto przelewamy do formy o średnicy 25 cm, wysmarowanej masłem i posypanej bułką tartą. Łyżką formujemy tak ciasto aby brzegi były nieco wyższe. Na wierzch ciasta układamy śliwki, skórką do dołu. Całość oprószamy cynamonem. Wierzch ciasta posypujemy wcześniej przygotowaną kruszonką. Ciasto wstawiamy
To co lubię - gotuję i polecam
Puszyste ciasto ze śliwkami. 154koniec i delikatnie mieszamy łyżką lub na wolnych obrotach miksera. Tortownicę o średnicy 23 cm lub blaszkę o wymiarach 25×30 wykładamy papierem, ew. smarujemy masłem i posypujemy bułką tartą. Przelewamy ciasto, a na wierzch układamy owoce. Pieczemy w 180 C około godziny. Artykuł Puszyste ciasto ze śliwkami. pochodzi z serwisu To co lubię gotuję
To co lubię - gotuję i polecam
Szybkie ciasto z wiśniami. 172proszek do pieczenia dodajemy na koniec i delikatnie mieszamy łyżką lub na wolnych obrotach miksera. Blachę 25×30 (lub tortownicę) wykładamy papierem, ew. smarujemy masłem i posypujemy bułką tartą. Przelewamy ciasto a na wierzch układamy owoce. Pieczemy w 180 C około godziny (piekarnik góra-dół) do tzw. suchego patyczka. Po upieczeniu ciasto studzimy i oprószamy cukrem pudrem. Szybkie
To co lubię - gotuję i polecam
Placki z cukinii i marchewki. 187przepis na Placki z cukinii z łososiem. a tutaj inne przepisy z dodatkiem cukinii: Cukinia faszerowana mięsem mielonym. Risotto z cukinią i kurczakiem. Ciasto z cukinią i polewą czekoladową. Tarta z cukinii Cukinia panierowana Ketchup z cukinii Dżem – galaretka z cukinii Placki z cukinii i marchewki to co lubie gotuje i polecam Artykuł Placki z cukinii
To co lubię - gotuję i polecam
Fasolka szparagowa z cebulą i za’atarową posypką 134Fasolka szparagowa z cebulą i za’atarową posypką to miła odmiana dla znanej wszystkim i lubianej fasolki z bułką tartą. Mnie … Przeczytaj cały artykuł Artykuł <span>Fasolka szparagowa z cebulą</span> i za’atarową posypką pochodzi z serwisu My Blueberry Corner
My Blueberry Corner
Fasolka w migdałowej panierce 158Szybki, prosty obiad wegetariański, jak nie dodacie masła będzie wege. W mojej kuchni dużo używam migdałów które zastępuję bułką tartą. Jest to zdrowsza wersja panierki. Patelnia rozmaitości, dużo witamin, i do tego smacznie. 1/2 kg fasolki szparagowej 7 pomidorków koktajlowych 1/4 brokuła 1 marchewka 4 łyżki kukurydzy z puszki natka pietruszki, koper świeży, bazylia sól, pieprz, płatki chili
wesoła kuchnia
Healthy sweets by Ann Anna Lewandowska 161sprawdzą się dla alergików i osób z różnymi nietolerancjami pokarmowymi. Książka zaczyna się od zdrowych śniadań, są przepyszne racuszki, ciasta i ciasteczka, babeczki, obłędnie wyglądające desery, kolorowe tarty, a wszystko kończą orzeźwiające lody i koktajle. Są także desery na wyjątkowe okazje - torty i wypieki świąteczne. Myślę, że każdy znajdzie coś pysznego dla siebie w zależności
Cynamonowe szczęście
GALARETKOWIEC NA BISZKOPCIE 138gorącej wody 2 wafelki Grześki Przygotowanie: Biszkopt ciemny- na spód tortownicy o wymiarach 24 x 24 cm wyłożyć papier do pieczenia, zaś boki posmarować masłem i obsypać bułką tartą. Do miski przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia i kakao. Następnie ubić jajka z cukrem do momentu zbielenia. Na koniec dodać przesianą z mąkę z proszkiem do pieczenia
Ciastka - domowe słodkości
Deser jogurtowo-brzoskwiniowy 117minuty dłużej w kuchni i zjeść wartościowy deser, niż pójść na łatwiznę i opychać się niezdrowym syropem glukozowo-fruktozowym! Dokonujcie mądrych wyborów Spróbuj także: warstwowy deser z komosą ryżową, tarta kokosowo-cytrynowa. Jeśli chcesz być na bieżąco ze zdrową i smaczną dietą, śledź mnie na Facebooku i Instagramie Tam częściej pojawiają się zdrowe pyszności Artykuł Deser jogurtowo-brzoskwiniowy
Natka Pietruszki
Ziemniaki 197słodkim smaku, z dodatkiem owoców itd. Do ziemniaczanego puree, by trochę urozmaicić posiłek je zawierający, można dodać min. gniecioną marchewkę, czosnek, zioła, czy nawet tarty miąższ kokosa. Ziemniaki gotowane na parze lub w mundurkach są najzdrowsze, ponieważ nie tracą dużych ilości minerałów i witamin. Zaleca się, aby ziemniaki były gotowane
Lejdi of the house
NALEŚNIKI Z NAWODNIONEJ TAPIOKI Z MLEKIEM KOKOSOWYM I BANANAMI – obłędne! 151złożyć w trójkąty! Podajemy na ciepło z cukrem pudrem! Jakie jeszcze słodkie dodatki możemy włożyć do wrapów z nawodnionej tapioki? * Masło orzechowe lub krem czekoladowy. * Świeży twarożek i maliny/truskawki. * Tartą czekoladę ( białą i mleczną ) i lody * Karmelizowane pomarańcze. I tak naprawdę wszytko to , na co mamy właśnie sezon! * Śliwki z cynamonem też będą smakować obłędnie! Polecam! GWARANTUJĘ
Ostra na Słodko
Sernik czekoladowy. 186chwilę ubijać. Na koniec dodać mąkę, kakao i proszek do pieczenia. Wymieszać, do połączenia składników. Tak przygotowane ciasto, wylać na blaszkę wysmarowaną margaryną i posypaną bułką tartą. Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 175 stopni, około 20 minut. Upieczony biszkopt zostawić do wystudzenia. Przygotować masę serową. Twaróg zmielić trzykrotnie. Czekoladę połamać i włożyć
Agusiowe smakołyki
Szybkie ciasto ze śliwkami 141końcu dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i wymieszać na gładką masę bez grudek. Ciasto przelać do formy wyłożonej papierem do pieczenia lub wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą. Na cieście poukładać połówki śliwek i wstawić ciasto do piekarnika nagrzanego do temperatury 175 0 C. Piec około 40-45 min do tzw. suchego patyczka. Ciasto wystudzić
Kocham..lubię..gotuję..
Ciasto malinowy obłoczek 198odlej. Możesz wykorzystać ją do koktajli. Potem do kokosowego tłuszczu dodać cukier puder i ubijaj na sztywną bitą śmietanę. Gotową bita śmietanę przełóż na ciasto, wyrównaj wierzch i udekoruj tartą bitą śmietaną.Ciasto malinowy obłoczek – Całość wstaw do lodówki, najlepiej na całą noc. Smacznego Artykuł Ciasto malinowy obłoczek pochodzi z serwisu Z miłością do jedzenia
365 dni dookoła kuchni