tarta - 42848 przepisów (strona:1369/2857)

Szpinakowe krokiety z kurczakiem i pieczarkami 186

sól pieprz Farsz: 400g fileta z kurczaka 300g pieczarek 1 por 1 cebula 1 ząbek czosnku 100g żółtego sera 2 łyżki masła sól pieprz Dodatkowo: 3 jajka bułka tarta Wykonanie: 1. Ciasto: Szpinak rozmrozić, odsączyć z wody, zblendować z polową ilości mleka. Następnie dodać pozostałą ilość mleka, mąkę, jajka i olej. Składniki wymieszać mikserem i doprawić do smaku

Szalona Kuchnia Eweliny
Zapiekanka makaronowa z kurczakiem i pieczarkami z patelni WOLL 233

diamentowej. Zapiekanka makaronowa z kurczakiem i pieczarkami Składniki: Makaron dowolny u mnie penne 350 g Pieczarki 350 g Filet z kurczaka 350 g Koncentrat pomidorowy łyżka pełna Ser tarty u mnie mozzarella 250 g Cebula mała Czosnek ząbek Olej łyżka Sól Natka pietruszki garść Przyprawa gyros łyżka Przygotowanie: Filet z kurczaka oczyścić, pokroić w kosteczkę, przyprawić przyprawą gyros

Kulinarne przygody
Makaron z kurczakiem i szpinakiem 194

cebula – 160 g 2 większe ząbki czosnku – 12 g 250 g serka mascarpone 2 łyżki oliwy do podania: makaron, np. tagliatelle lub penne, tarty parmezan, świeżo skrojona natka lub bazylia Uwagi do przepisu: Zamiast serka mascarpone możesz użyć śmietanki 30 %. Do sosu można dodać kilka posiekanych suszonych pomidorów, a pomidora zastąpić kilkoma pomidorkami koktajlowymi lub papryką

Zasmakuj Kuchni
Sernik z rosą-kremowy, nie opada, zawsze się udaje (stary rodzinny przepis) +FILM 240

miski dajemy składniki na ciasto, białka odkładamy do piany. Zagniatamy ciasto, wykładamy nim dno blaszki, blaszkę można wcześniej wyłożyć papierem do pieczenia lub posmarować tłuszczem i posypać bułką tartą. Następnie przygotowujemy masę serową. Do miski dajemy 2 całe jajka i 2 żółtka (białka odkładamy do piany). Dodajemy do nich 3/4 szkl cukru i cukier waniliowy i ucieramy

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Zapiekanka z kaszą gryczaną i kalafiorem, która smakiem przypomina pierogi ruskie 235

rozdrobnić widelcem. 4. Wymieszać kaszę, ziemniaki, ser i cebulę, dodać kalafior, surowe jajka, doprawić solą i pieprzem. 5. Naczynie żaroodporne posmarować olejem, wyłożyć masę, wyrównać. Wierzch posypać tartą mozzarellą. 6. Piec w piekarniku w 180 st.C przez 30 minut do zrumienienia się sera. Smacznego!!! Źródło: Instagram

Kuchnia domowa Ani
ciasto ucierane z truskawkami 165

połączenia się z ciastem. Następnie dodajemy pozostałą część białek i mieszamy szpatułką. Ciasto przekładamy do foremki (ok.22x25cm) wyłożonej papierem do pieczenia samo dno, natłuszczamy boki i posypujemy bułką tartą. Pieczemy w ok. 170 st. C do tzw. suchego patyczka

Domowy Smak Jedzenia
Rolowana focaccia z suszonymi pomidorami 185

lekko podgrzanym, nie gorącym mleku wraz z cukrem. Odstawić na kilka minut aby drożdże ruszyły. Do miski wsypać przesianą mąkę, dodać łyżkę oleju , mleko z rozpuszczonymi drożdżami, tarty ser Parmezan, sól oraz wodę. Dokładnie wyrobić całość. Ciasto powinno być gładkie, sprężyste. Można wyrabiać ręcznie lub w mikserze około 10 minut. Uformować kulkę i włożyć do posypanej mąką miski

W garach u Gosi
Chleb „Turecki” – Bułka 140

odrobinę mąki, tylko trochę! Odstawić do wyrośnięcia przykryte ściereczką. Ciasto powinno podwoić swoją objętość. Przygotować dwie keksówki o wymiarach ok. 10-20 cm, wysmarować olejem i wysypać bułką tartą, ciasto przełożyć do przygotowanych foremek. Odstawić aby delikatnie podrosło. Jeśli chcecie zrobić bułki, to trzeba podzielić ciasto na ok. 80 g kuleczki – wyjdzie ich ok. 12 sztuk. Podrośnięte

SprawdzonaKuchnia.pl
Chleb żytni na piwie 126

ciasto się połączy i będzie gładkie, trwa to około 3 minuty. Dodać pozostałą mąkę i dokładnie wymieszać. Odstawić do wyrośnięcia. Ciasto należy przełożyć do wcześniej wysmarowanej i wysypanej tartą bułką formy, mała keksówka,i odstawić w ciepłe miejsce do podwojenia objętości. Piekarnik nagrzać do 175°C. Tuż przed włożeniem chleba do piekarnika należy spryskać jego wnętrze wodą, kilka

SprawdzonaKuchnia.pl
Knedle ze śliwkami 140

miękkiego ciasta z dodatkiem ziemniaków. Fantastycznie smakują podane z dodatkiem słodkiej śmietanki z odrobiną cynamonu. Dla tych, którzy nie lubią lub nie mogą śmietanki, proponuję knedle podać z tartą bułką przysmażoną na masełku, ta wersja jest również pyszna! Te słodkie kuleczki są daniem, które przygotujecie bardzo szybko, jeśli macie tylko wcześniej ugotowane ziemniaki. Dlatego też najlepiej zaplanować sobie

SprawdzonaKuchnia.pl
Ciasto z żurawinami 137

soli 6 łyżek cukru trzcinowego 140 g miękkiego masła 2 duże jajka 1/2 szklanki mleka Instructions Tortownicę o średnicy około 22 – 23 cm wysmarować tłuszczem i wysypać tartą bułką. Piekarnik nagrzać do 180 st C. Laskę wanilii przeciąć na pół, wyskrobać nasionka. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i solą. Żurawiny posiekać nożem, można zrobić

SprawdzonaKuchnia.pl
Paszteciki z ciasta serowo-francuskiego 135

Czas czytania: 2 min Ciasto serowo-francuskie to przepis, który przyda się na wiele okazji. Wykorzystacie go do świątecznych pasztecików lub tarty z farszem wytrawnym, lub też słodkim. Ciasto jest fantastyczne i przyznam, że do tej poty nie jadłam takiego. Po pierwsze: jest błyskawiczne do przygotowania, nie trzeba czekać, aby wyrosło, co jest konieczne w przypadku ciasta drożdżowego

SprawdzonaKuchnia.pl
Ciasto z żurawiną i nutką pomarańczy 113

kończąc partią mąki. Żurawinę posypać 1 łyżką mąki, wymieszać, powinna pokryć się mąką. Dodać ją do ciasta , wymieszać delikatnie łyżką. Formę na ciasto wysmarować masłem i wysypać tartą bułką ( piekłam w formie z kominem o średnicy 22 cm). Ciasto przelać do przygotowanej formy. Ciasto wstawić do piekarnika i piec przez 50 do 60 minut

SprawdzonaKuchnia.pl

Proponowane wyszukiwania