tarta - 42848 przepisów (strona:1377/2857)

Pizza z chorizo 156

łyżeczki cukru Wymieszać, zostawić na czas rozrostu ciasta. Po rozwałkowaniu ciasta posmarować całe ciasto. Składniki na farsz: pieczarki cebula papryka żółta i czerwona kukurydza z puszki chorizo ser tarty sól, pieprz, przyprawa do pizzy Pieczarki usmażyć z cebulką, papryką. Wraz z resztą składników położyć na sosie. Posypać startym serem. Piec w 220 stopniach około 12 minut. Pizza

Kocham Czekoladę
Tort na roczek 215

mieszamy z proszkiem do pieczenia i octem. Białka ubijamy z cukrem, dodajemy żółtka z proszkiem i octem, na końcu mąkę. Przekładamy do formy nasmarowanej masłem i posypanej bułką tartą. Pieczemy ok. 20-25 minut w 180 stopniach. Przekrawamy na 2 blaty. Nasączamy sokiem. Należy upiec 2 takie biszkopty, czyli łącznie wyjdą 4 blaty. Krem do przełożenia : Najlepiej zrobić

słodki bratek
Szarlotka bezglutenowa 211

mniejszą wkładamy w foli do lodówki . Jabłka ścieramy na grubych oczkach, dodajemy cukier i cynamon - mieszamy i odstawiamy. Ciasto na spód, grubo wałkujemy, następnie przekładamy do formy od tarty, ugniatamy tak, aby zakryło całą powierzchnię i dziurkujemy wierzch. Wkładamy do piekarnika na około 15 minut rozgrzanego do 180`C. Pieczemy do zarumienienia. W tym czasie przygotowujemy kruszonkę

Słodkie Przyjemności
Babka makowa + filmik 210

dodajemy olejek migdałowy i jeszcze chwilkę miksujemy. 5. Ubitą pianę z białek dodajemy do ciasta i delikatnie mieszamy. 6. Przelewamy ciasto do formy wysmarowanej masłem i obsypanej bułką tartą. Nagrzewamy piekarnik do temperatury 180 stopni C. 7. Wkładamy ciasto do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez ok. 45 minut z grzaniem góra-dół, do suchego patyczka. 8. Upieczone ciasto

Kawa z mlekiem
Babka marmurkowa 207

być w temperaturze pokojowej. Mąkę pszenną oraz proszek do pieczenia przesiać i wymieszać. Formę na babkę o średnicy około 24 cm wysmarować masłem i oprószyć mąką lub bułką tartą. Do naczynia wlać olej, wodę, dodać cukier puder oraz cukier wanilinowy i miksować na najwyższych obrotach miksera przez około 3 - 4 minuty. Następnie dodawać żółtka, jedno po drugim, miksując

Opowieści z piekarnika
Ciasto kruche z połówkami jabłek 173

aromatu. Każdy dołek w jabłku napełniamy takim farszem. Z lodówki wyciągamy jedną część ciasta i rozwałkowujemy ją na wielkość foremki. Wystające brzegi przycinamy nożem. Ciasto oprószamy delikatnie bułką tartą, która wchłonie ewentualną wilgoć z jabłek i ochroni tym samym ciasto. Na cieście układamy jabłka obok siebie płaską stroną do dołu. Jeśli jabłka będą dość kwaśne to teraz można

Analiza Smaku
Zapiekanki – smak PRL-u 151

otwór wsuwano parówkę. Królował tam także nasz rodzimy, nadwiślański produkt – zapiekanki. Na przekrojone w poprzek bagietki lub długie bułki kładziono farsz z pieczarek, czasem z dodatkiem cebuli, oraz tarty ser. Całość zapiekano w podgrzewaczu i polewano na wierzchu cienkim strumieniem ketchupu. Zapiekanka stała się jednym z symboli PRL-u. W latach 90-tych pod warszawskim Pałacem Kultury

smakowitehistorie.com
Niskokaloryczne i tradycyjne polskie ciasta 178

kakao Ciasto porzeczkowe pod maślaną kruszonką Ciasto marchewkowe z orzechami włoskimi Maślany mazurek wielkanocny z białą czekoladą Biszkopt z galaretką i świeżymi truskawkami Szarlotka sypana – najprostszy jabłecznik świata Tarta z mascarpone i ciemnymi owocami leśnymi Puszysty sernik z rosą na kruchym maślanym spodzie Amerykańska szarlotka z maślaną kruszonką Artykuł Niskokaloryczne i tradycyjne polskie ciasta pochodzi z serwisu ProstePesto

ProstePesto.pl
Czekoladowa kostka piernikowa 141

sodą, cukier, kakao, przyprawę do pierników, cynamon, mleko, olej, jajka oraz powidła, całość miksujemy. Masę przekładamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia lub wysmarowanej masłem i oprószonej bułką tartą ( ja piekłam piernik w formie silikonowej). Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180°C około 50 minut do suchego patyczka, jeżeli w połowie pieczenia zbytnio zacznie się rumienić przykrywamy ciasto

Kocham Czekoladę
Sernik Wiedeński 158

odstawiasz. W rondelku na małym ogniu topisz masło pokrojone na małe kawałki. Ciepłe masło (niech się, broń Boże, nie przypali!) odstawiasz do wystygnięcia. Smarujesz tortownicę masłem, wysypujesz bułką tartą, odstawiasz na bok, żeby nie przeszkadzała. Rozbijasz jajka nad garnkiem, w którym potem ubijesz pianę. Białka lądują w garnku, żółtka – w makutrze. Garnek z białkami wstawiasz do lodówki

Kocham Czekoladę
Wielkanocna babka cytrynowa 152

pieczenia. Masło roztapiamy i jeszcze ciepłe przelewamy do ciasta, miksujemy. Skórkę otartą z jednej cytryny oraz sok z jednej cytryny również dodajemy do ciasta. Natłuszczoną i posypaną bułką tartą formę napełniamy ciastem i pieczemy przez około 40 minut w temperaturze 180ºC. Przez kilkanaście minut studzimy ciasto w blaszce. Dla zwiększenia efektu cytrynowego skrapiamy jeszcze gorącą babkę w blaszce

Kocham Czekoladę
Chleb mieszany z miodem na maślance 125

ściereczka kuchenną ciastem na ok. 1 godz. do wyrośnięcia. Formę keksową o wymiarach 30x10x8cm wysmarować masłem i obsypać kaszą manną – kasza manna jest tu lepsza niż bułka tarta, zrobi się z niej chrupiąca skórka i nie ma tendencji do przypalania się, w przeciwieństwie do bułki. Wyrośnięte ciasto chlebowe krótko zagnieść, w celu odgazowania. Rozciągnąć w rękach

Kocham Czekoladę
Letnia babka jogurtowa z borówkami 141

jogurt i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Wymieszać do połączenia się składników, po czym wrzucić odsączone borówki i delikatnie wymieszać. Formę keksową wysmarować margaryną i posypać bułką tartą.Piec w piekarniku nagrzanym do 180°C ok 45- 50min . Podawałam z jogurtem greckim. Będzie mi bardzo miło jak polubisz mój blog kulinarny na Facebook – kliknij – kochamczekolade

Kocham Czekoladę

Proponowane wyszukiwania