Paszteciki z ciasta serowo-francuskiego

Paszteciki z ciasta serowo-francuskiego

Paszteciki z ciasta serowo-francuskiego

Przepis na : obiad

Czas czytania: 2 min Ciasto serowo-francuskie to przepis, który przyda się na wiele okazji. Wykorzystacie go do świątecznych pasztecików lub tarty z farszem wytrawnym, lub też słodkim. Ciasto jest fantastyczne i przyznam, że do tej poty nie jadłam takiego. Po pierwsze: jest błyskawiczne do przygotowania, nie trzeba czekać, aby wyrosło, co jest konieczne w przypadku ciasta drożdżowego. Wystarczy zagnieść ciasto i od razu możemy przygotować paszteciki. Po drugie: jest delikatne, przypomina ciasto francuskie, choć ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu SprawdzonaKuchnia.pl

Autor

AnnnaMalekAnnnaMalek

Mam na imię Ania, uwielbiam gotować dla swojej sporej rodziny i przyjaciół. Moją pasją jest fotografia, tworzenie nowych i ulepszanie starych przepisów. Na mojej stronie SprawdzonaKuchnia.pl znajdziecie przepisy inspirowane kuchnią z całego świata, przepisy tradycyjne i najnowsze trendy kulinarne.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, paszteciki, francuskie, ciasto drożdżowe, drożdżowe, tarta, ciasto francuskie, truskawki, pączki, bułki, placki, chleb, biszkopt, obiad, barszcz wigilijny, barszcz, grzyby, kapustą, paszteciki z kapustą, boże narodzenie, paszteciki z kapusta i grzybami, ciasto z truskawkami, paszteciki drożdżowe, dania mięsne

Inne przepisy z SprawdzonaKuchnia.pl

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.