BRUKSELKA Z BOCZKIEM 164specyficzny, kapuściany smaczek. Ja długo nie byłam jej fanką . A potem jakoś mi przeszło, i zaczęłam się nią zajadać 👍 Najczęściej podaję ją ugotowaną "na chrupko" i polaną bułką tartą zrumienioną na maśle. Tym razem brukselkę ugotowałam w lekko osolonej wodzie. Na suchem patelni podsmażyłam pokrojony w kostkę boczek, a następnie przełożyłam brukselkę na patelnie i chwilke smażyłam całość
Walijskie Pichcenie
Pyszne skrzydełka z piekarnika marynowane w majonezie, musztardzie i ketchupie. 153były pieczone w piekarniku aż były miękkie i mięso odchodziło od kości. To najprostszy sposób na zrobienie drobiowych skrzydełek, są bardzo pyszne! Skrzydełka podałam z fasolką szparagową i bułką tartą z masłem . Pieczemy je wtedy na aluminiowych tackach. Polecam też skrzydełka BBQ , które mają specyficzny dymny posmak, albo pyszne Skrzydełka kurczaka z syropem klonowym. Ten przepis szczególnie
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Naleśniki Z Farszem Brokułowo - Pieczarkowym 202pieczarek. Możemy jeszcze całość podsmażyć. Następnie doprawiamy do smaku, dodajemy ser żółty i możemy wykładać na naleśniki. Naleśniki możemy obsmażyć na masełku lub obtoczyć je w jajko i bułkę tarta i obsmażyć jak krokiety. Smacznego !! Ps. Możemy też dodać trochę podsmażonego boczku do farszu
Gotowanie...to proste !
KROKIETY PIECZARKOWO – CEBULOWE 137smaku – Pieprz do smaku – Oliwa NALEŚNIKI – Mleko – 500 ml – Mąka typ 550 – 250 g – 2 jajka – Sól szczypta – Oliwa 2-3 łyżki DO PANIEROWANIA – Jajko / lub 2 – Bułka tarta PRZEPIS: Składniki na naleśniki zmiksuj na gładką masę, wylewaj porcję ciasta chochlą na patelnię, rozprowadź równo poruszając patelnią. Gdy naleśnik się zarumieni odwróć na drugą stronę. Tak usmaż wszystkie
globuskulinarny
Kruche ciasto ze śliwkami 157międzyczasie można przygotować śliwki i pozostałe składniki. Piekarnik nagrzać do temeretury 225 stopni Celsjusza. Wyjąć z lodówki schłodzone ciasto, 3/4 ciasta rozwałkować i wyłożyć nim niską formę do tarty (moja ma średnicę 28 cm). Na dnie ułożyć śliwki przecięciem do dołu i wstawić do piekarnika na 10 minut. W międzyczasie przygotować zalewę śmietanową – połączyć za pomocą rózgi
Dietolog
chlebek bananowy 185końcu dodajemy mąkę wymieszaną z sodą oraz solą i mieszamy tylko do połączenia się składników. Ciasto przekładamy do foremki/keksówki (ok.10×30 cm), natłuszczonej i obsypanej bułką tartą. Na wierzchu układamy przeciętego na wzdłuż banana. Pieczemy w 170 st. C do tzw. suchego patyczka, przez
Domowy Smak Jedzenia
różowe kopytka z burakiem 189tniemy na mniejsze kluseczki. Wrzucamy partiami na osoloną, gotującą się wodę. Gotujemy ok. 1 -2 min. od wypłynięcia na powierzchnie. Podajemy omaszczone masłem lub z podsmażoną na maśle bułką tartą
Domowy Smak Jedzenia
SZKOLENIE CUKIERNICZE 1 STOPNIA W AKADEMII SWEET DECOR ( 24-25.08 ) 200TUTAJ W OFERCIE KURSU ZNAJDZIEMY M.IN: • CIASTA BAZOWE : biszkopt jasny, biszkopt ciemny, ciasto kruche, ciasto parzone, ciasto drożdżowe, sernik idealny, ciasto bezglutenowe/wegańskie • WYPIEKI NA PODSTAWIE PRZEPISÓW BAZOWYCH: ciasta/torty, tarty, ptysie, drożdżówki, serniki • WYPIEKI Z UŻYCIEM MUSÓW, KREMÓW, ŻELEK • TEMPEROWANIE CZEKOLADY I DEKORACJE NA BAZIE CZEKOLADY – plastry miodu, skały, ziemie • NOWOCZESNE DEKORY: temperowana czekolada, jadalne gąbki, jadalne ziemie
Ostra na Słodko
Panierowany kotlet drobiowy - dużo lepsza wersja 132bite, tym razem drobiowe, proste danie w trochę innej formie. SKŁADNIKI: 1 filet z kurczaka 1 cebula mleko sól pieprz żurawina leśna firmy Moryń PANIERKA: olej jajko+mleko bułka tarta+mąka pszenna WYKONANIE: 1. Filet z kurczaka kroimy na plastry, ubijamy. Cebulę kroimy w talarki, Całość przekładamy do miski i zalewamy mlekiem tak aby mięso było zakryte. Odstawiamy
Dziś Ja gotuje
KREWETKI Z MANGO I CHIPSAMI Z PARMEZANU 139szybkie w przygotowaniu ILOŚĆ PORCJI: 2 CZAS PRZYGOTOWANIA: 15 MINUT SKŁADNIKI: – Krewetki 250 g – Mango średniej wielkości – Liście rukoli, botwiny – garść – Sezam biały prażony – 1 łyżka – Parmezan tarty wiórki – Masło – dość spora łyżka * DO MARYNOWANIA KREWETEK – Chili w płatkach – Czosnek 1 ząbek – Sos rybny – 1 łyżka – Pietruszka – posiekana 1 łyżka – Limonka – sok z połowy małej sztuki – Sól
globuskulinarny
Tortilla zapiekana z mięsem mielonym i pieczarkami 376Składniki: Tortilla 6 sztuk Mięso mielone 400 g Pieczarki 400 g Mozzarella tarta 200 g Cebula średnia Puszka pomidorów krojonych Koncentrat pomidorowy pełna łyżeczka Sól Pieprz Papryka słodka łyżeczka pełna Czerwona papryka 1/2 Olej do smażenia Natka pietruszki posiekana dwie łyżki Przygotowanie: Pieczarki pokroić podsmażyć na odrobinie oleju. Pod koniec doprawić solą oraz pieprzem i zdjąć z patelni
Kulinarne przygody
ZIEMNIACZANE Z GROSZKIEM CUKROWYM 148PORCJI: 10 SZTUK CZAS PRZYGOTOWANIA: 30 MINUT SKŁADNIKI: – Ugotowane ziemniaki – 600g – Groszek cukrowy – 150g / około 2 garści / – Kukurydza gotowana z kolby – 150g / około 2 garści / – Dymka – 3 sztuki – Ser tarty grana padano – 4 łyżki – Jajko – Mąka – 4 łyżki + do podsypywania i panierowania – Sól do smaku – Oliwa PRZEPIS: FARSZ: Do miski wrzuć groszek cukrowy oraz kukurydzę. Dymki pokrój
globuskulinarny
Makaron z kurczakiem i brokułami 125Masz ochotę na brokuły, ale przejadły Ci się już takie z bułką tartą? Albo po prostu nie masz pomysłu, jak je przygotować? Makaron z kurczakiem i brokułami będzie świetną propozycją brokułową na obiad. {"@context":"http:\/\/schema.org","@type":"Recipe","image":["https:\/\/www.bardzogrubysmok.pl\/wp-content\/uploads\/2020\/05\/makaron-z-brokulem-250x250.jpg","https:\/\/www.bardzogrubysmok.pl\/wp-content\/uploads\/2020\/05\/makaron-z-brokulem-198x164.jpg","https:\/\/www.bardzogrubysmok.pl\/wp-content\/uploads\/2020
Bardzo Gruby Smok
Pulpety w sosie pomidorowym 139mielonej wieprzowiny 1 żółtko 1 sucha bułka mleko do namoczenia bułki 500 g passaty pomidorowej 1 duża cebula tymianek rozmaryn mały pęczek natki pietruszki sól pieprz bułka tarta olej do smażenia Instrukcje Bułkę namaczamy w mleku. Mięso mieszamy razem z żółtkiem i namoczoną bułką, dodajemy sól, pieprz i posiekaną drobno natkę pietruszki. Możemy również doprawić tymiankiem i rozmarynem
To co lubię - gotuję i polecam
Ciasto czekoladowe 131odrobinę siły, po chwili dodajemy resztę piany i delikatnie ją mieszamy z pozostałym ciastem. Całość przelewamy do formy o wymiarach 26×30 cm, wysmarowanej masłem i posypanej bułką tartą lub wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 160 C z termoobiegiem i pieczemy ok. 30 minut. Uwagi Ciasto_czekoladowe_To_co_lubie_gotuje_i_polecam
To co lubię - gotuję i polecam