Gulasz z mnóstwem warzyw i ryżem to idealna propozycja na prosty oraz pożywny obiad. Miękkie mięso doskonale współgra z sosem pełnym warzyw, których u mnie
Di gotujeboczkiem Pizza z papryką i czarnymi oliwkami Placki ziemniaczane z kremowym serkiem, czarnuszką i ostrą papryką Podpłomyki Podpłomyki z cukinią i czarnuszką Podpłomyki z hummusem i chrupiącą cukinią Polędwiczka wieprzowa z marchewką i czosnkiem w pomidorach Racuszki kokosowo-orzechowe z dodatkiem rumu Ratatuja z bobem Ratatuja z soczewicą Ravioli z semoliny z ricottą Razowa grzanka z pomidorem, bobem i świeżymi(...)makaronu pełnoziarnistego z oliwkami kalamata Zapiekane owoce w różowym winie pod płatkami owsianymi Zgrzewane kanapki z liśćmi botwinki Zgrzewane kanapki z oscypkiem Zgrzewane kanapki z serem, pomidorem i szynką Zgrzewane kanapki z ricotta, rukolą i szynką Zielone babeczki z pecorino Zielona soczewica w pomidorach pelati Zimowe tosty z goudą, rokpolem, pieczarkami i czarnymi oliwkami Ziołowy makaron omlecikowy z kiełbaską peperoni
Moja smaczna kuchniaOd czasu do czasu sama robię wędliny, szczególnie gdy mamy dosyć tych ze sklepu, bo wszystkie są prawie identyczne. Różnią się na ogół wyglądem. Poza tym
Smaki Ewymoże być zbyt gruba, abyśmy nie wyciągnęli z pieca na wpół surowego ciasta. POLĘDWICA A'LA WELLINGTON. /inspiracja z przepisów Biedronka, podaję ze zmianami / 500 g polędwicy wieprzowej (w kawałku nie za dużym) opakowanie ciasta francuskiego 200 g pieczarek 8 - 10 plastrów szyki konserwowej sól, pieprz, łyżka musztardy jedno rozbełtanie jajko olej roślinny do smażenia Polędwicę oczyszczam(...)się nieco zredukowały. Następnie traktuję je blenderem, aby powstała pasta i pozostawiam do wystudzenia. Na desce rozkładam płat ciasta francuskiego, które smaruję rozbełtanym jajkiem. Następnie układam plastry szynki podwójnie obok siebie, aby zachodziły, na całej długości polędwicy i tak, żeby z łatwością można było owinąć je wokół polędwicy. Na szynkę wykładam pieczarki, po czym na środek polędwicę. Mięso
W kuchni Karmel-itkiDzięki temu mogą być podane jako ciepła przystawka z tortilli na imprezach i domówkach. Przekąska z tortilli przepis w którym możesz rzecz jasna zmodyfikować dodatki. Zamiast parówek możesz dodać szynkę lub kurczaka. Wszystko zależy od Twoich smaków i upodobań. Roladki z tortilli panierowane są idealnym sposobem na wykorzystanie pojedynczych plasterków sera lub skrawków wędlin. Przekąski z tortilli przepisy w naszych(...)więcej takie domowe tortille są wolne od niepotrzebnych dodatków, które znajdziemy w plackach ze sklepu. W naszym przepisie wykorzystaliśmy parówki, które składają się w 100 % z mięsa wieprzowego i nie zawierają soi, skrobi modyfikowanej ani wzmacniaczy smaku. Tak! Są na rynku takie parówki. Naprawdę warto skutecznie poszukać. Zapraszamy na przepis. Roladki z tortilli panierowane Składniki tortilla
Kuchnia Na Wypasiebyły też wizyty z Islandii, Kenii, Kataru, RPA, Indonezji, Wietnamu, Nowej Zelandii i wielu innych. 4. Największą popularnością cieszył się przepis na Sałatkę z rukoli (541), Gulasz wieprzowy z warzywami (404) i Jajka zapiekane w kokilkach (352). 5. Moim faworytem jest Tort bezowy z kremem cytrynowy, a mój mąż jest najbardziej dumny ze swojego Steka z rostbefu wołowego z szalotkami(...)miodem i włoskimi orzechami, Krem cytrynowy z nutą pomarańczy), z pasją tworzyliśmy nowe potrawy (Wykwintna rolada z indyka w sosie pomarańczowym) i po prostu sprzątaliśmy lodówkę (Miruna z szynką szwarcwaldzką i serem pleśniowym w sosie koperkowym) :) 10. Najczęściej pieczemy Ciasta i ciasteczka oraz Pieczywa i bułeczki i Pączki, ale też "pastujemy" :) 11. Jesteśmy zdecydowanie mięsożerni, ale kochamy też
Delicious TitbitsKotlety mielone to klasyka polskiej kuchni. Z pewnością każdy z Was ma swój sprawdzony i niezawodny sposób na mielone, ja prezentuję swój – w nieco innej
Gotuj z Prezesempołączona sosem pieczarkowym, która smakuje wybornie i stanowi doskonały pomysł na rodzinny obiad. Składniki: 200g kaszy jęczmiennej 2 duże cukinie 1 cebula 1 ząbek czosnku 400g mięsa mielonego z szynki 200g mięsa mielonego z kurczaka 1 jajko 3 łyżki posiekanej natki z pietruszki 2 łyżki bułki tartej olej masło do wysmarowania formy sól pieprz Sos pieczarkowy: 300ml śmietanki(...)cienkie plastry i wrzucić do osolonego wrzątku na 2 minuty, a następnie osuszyć i wystudzić. 3. Cebulę i czosnek drobno posiekać, zeszklić na oleju, następnie pozostawić do wystudzenia. Mięso wieprzowe i drobiowe przełożyć do miseczki, dodać jajko, podsmażoną cebulę z czosnkiem, posiekaną natkę z pietruszki i bułkę tartą. Składniki masy mięsnej dokładnie ze sobą wymieszać i uformować kulki wielkości orzecha
Szalona Kuchnia Ewelinywędzoną paprykę, granulowany czosnek i pieprz młotkowany z kolendrą. Jeśli ktoś lubi chudą wędlinę to polecam przygotować właśnie schab lub polędwicę. Schab wygląda i smakuje jak długo dojrzewające wędliny: szynka parmeńska, serrano czy włoskie prosciutto albo nasza polska wędzona polędwica np. sopocka. Tak przygotowana wędlina jest zdrowa, bez konserwantów, wspomagaczy, jest pyszna. Schab przygotowałam na Boże Narodzenie, przecież święta(...)już po 4 dniach suszenia schab nadaje się do konsumpcji. Schab należy kroić bardzo cieniutko jest wtedy idealny. Schab dojrzewający (schab surowy suszony): 1,5 kg schabu wieprzowego bez kości 1/2 szklanki cukru 1/2 szklanki soli + 1 łyżka soli peklowej 2 łyżki suszonego majeranku 1 łyżka wędzonej papryki Kotanyi 1 łyżka granulowanego czosnku 1 łyżeczki pieprzu młotkowanego z kolendrą gaza
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię