Grillowany stek wołowy 268strony klarowanym masłem, dodajemy sporo pieprzu i szczyptę soli. Odstawiamy na bok, aż mięso uzyska temperaturę pokojową. 3. Patelnię grillową rozgrzewamy "do czerwoności". Dodajemy odrobinę masła klarowanego i wrzucamy steki. Smażymy 2-3 minuty z każdej strony. 4. Zdejmujemy steki z patelni i zostawiamy na kilka minut aby "odetchnęły". Przekładamy na talerz i polewamy powstałym sosem z talerza i patelni
My Culinary Art
Steki z rostbefu z grilla 231Sezon grillowy praktycznie zakończony, ale jeśli się ma grilla elektrycznego to można grillować przecież cały rok. Tym razem na ruszt wrzuciliśmy steki z rostbefu, w marynacie z przepisu z opakowania, w którym steki zostały kupione. Dodałam zioła żeby wzmocnić smak. Mięso wyszło kruche i delikatnie upieczone. Takie jakie lubimy najbardziej. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnik
Surf&Turf a’la Kate’s Kitchen 182Niedzielny poranek, kawusia w łóżeczku, na polu pizga złem, czyli jakieś minus milion stopni. – co dziś robimy z obiadem? Nie mam weny – no to chodźmy gdzieś
Kate's Kitchen
Stek z polędwicy z masłem czosnkowym z dodatkiem grillowanej papryki i cukini 208Klasyka. Elegancja. Wykwintność. Pełnia smaku. Kulinarne doznanie. Dla mięsożerców po prostu seks na talerzu. Wszelkie słowa są zbędne. Prawdziwy stek z polędwicy z masłem czosnkowym. Składniki na 2 porcje: 300 g polędwicy wołowej (2x po 150 g) 1 cukinia 1 papryka czerwona 50 g masła 2-3 ząbki czosnku natka pietruszki – 2 cm 1/2 łyżeczka soli oliwa z oliwek(...)plus pieprz syczuański sól łódeczki ziemniaczane – najlepiej ze świeżych ziemniaków mytych, w najgorszym wypadku gotowe mrożone Wykonanie: Polędwicę wyjąć z lodówki około 30 minut przed przygotowaniem (mięso na steki MUSI być do smażenia w temperaturze pokojowej!!!). Mięso natrzeć solą i pieprzem, odstawić. Cukinię pokroić w kostkę, paprykę w paski i dalej w kostkę. W osobnych miskach posolić i popieprzyć
Pociąg Do Kuchni
Steak et frites czyli Stek z frytkami z jarzyn 229pierwszy obiad 2014 roku! smaczny ale przede wszystkim łamiący wcześniejsze opory bo wołowinę uwielbiam ale nie mam odwagi z nią kombinować i jadaliśmy ją głównie mieloną. To mój pierwszy stek w życiu! Przepis pochodzi z "Małej paryskiej kuchni" Rachel Khoo.1 stek z antrykotu (ok 500 g gruby na min.1 cm)sól, pieprzfrytki:250 g mielonych migdałów2 łyżki oleju
Dzieje kuchennej Wiewióry
Steki z rostbefu z patelni grillowej 210Szybkie i smaczne! Pod warunkiem, że mięso pierwsza klasa :)składniki3 steki z rostbefu z kostką - niezbyt grube3 - 4 ząbki czosnkuoliwasól, pieprzprzygotowanieMięso umyć i dobrze osuszyć. Czosnek obrać i pokroić na plasterki. Mięso skropić oliwą, obłożyć plasterkami czosnku, posypać pieprzem, zawinąć w folię i wstawić na parę godzin do lodówki. Przed smażeniem steki doprowadzić do temperatury pokojowej. Rozgrzać mocno patelnię
Stare Gary
Stek z sosem grzybowym / Steak with mushroom sauce 263Dziś przedstawiam coś dla fanów soczystych i rozpływających się w ustach steków. Przygotowanie dobrego steka to wcale nie jest taka skomplikowana sprawa. Sekret tkwi tylko w
karmelowy
Steki wołowe z antrykotu z krewetkami– ribeye surf & turf 273Ribeye to najładniej poprzerastana część antrykotu, wycięta pomiędzy 6 i 12 żebrem. Steki z antrykotu, pod warunkiem dobrze sezonowanego mięsa, przez naturalną zawartość równomiernie, marmurkowo rozłożonej
Karo in the Kitchen
Stek na aromatycznych grilowanych warzywach w towarzystwie ciabaty 259było kolorowe, pełne aromatu, różnych struktur, konsystencji. Udało się danie jest bardzo aromatyczne zjada się jedną porcję i zaraz się chce następną.....Jedną z moich ulubionych potraw jest stek wołowy medium zajadany najczęściej z frytkami a ja szukałam czegoś innego. Oto moja propozycja podania steka :)SKŁADNIKI : danie na 2-3 osoby przepis autorskibułka ciabata 2 sztpolędwica wołowa 2 porcję
Basia w kuchni
Stek z antrykotu z pieczonymi plastrami cukinii 218Kolejny raz wołowina zagościła w mojej kuchni. Tym razem przygotowałem stek z antrykotu, na który po usmażeniu powędrowała łyżka masła. Dodatkiem do niego stały się pieczone
Programista w kuchni
Steki wołowe 377Spośród mięs czerwonych wołowina zawiera najmniej kwasów tłuszczowych nasyconych i jest najmniej kaloryczna. Największą wartość odżywczą ma mięso chude – polędwica, rostbef. Zjedzenie 100 g chudej gotowanej
mojewypiekiinietylko
Steki z rekina 250Wiele osób tak zachwala steki z rekina, że postanowiłam i ja spróbować. Dorwałam je w jednym ze sklepów i usmażyłam na obiad. Podałam je z domowymi frytkami i surówką z młodej kapusty.rozwiń i czytaj dalej :Rozwiń i czytaj przepis
Ewa w kuchni
Stek z kurkami i puree z dyni 215solą, pieprzem, imbirem, dodajemy masło i ewentualnie łyżkę gęstej śmietany. Wszystko razem miksujemy blenderem do uzyskania gładkiej masy. Przepis na kurki po prowansalsku znajdziecie w poprzednim poście. Stek z polędwicy wołowej o grubości około 2 cm przyprawiamy czarnym pieprzem i smażymy na oleju po 3-4 minuty z każdej strony, następnie przekładamy do piekarnika nagrzanego do 160 stopni
Smakowity Blog Kulinarny
Serowo-limonkowe puree z selera na steku wołowym 299wyjątkowy smak po przyrządzeniu. Czas przygotowania: 20 minutPorcje: 4 Składniki:150g serka Almette z ziołami,1 średni seler ok. 600 g,2 steki wołowe (antrykot lub rostbef),4 łyżki masła,4 gałązki macierzanki lub tymianku,1 limonka,3 ząbki czosnku,kilka kaparów,sól,biały pieprz.Przygotowanie:Na zimne masło położyć rozgniecione ząbki czosnku i macierzankę
SzczyptaSmaQ
MIELONE A'LA STEKI Z CEBULKĄ 351stron. Kotleciki zdjąć z patelni, a na tłuszczu, na którym się smażyły zrumienić pokrojoną w półplasterki cebulę. Pod koniec smażenia do cebuli dodać szczyptę soli, pieprzu i cukru. Steki podawać z usmażoną cebulką na wierzchu
Walijskie Pichcenie