steki - 1002 przepisów (strona:7/67)

Stek z rostbefu z sosem z Katarzynkami 255

Stek z rostbefu z sosem z Katarzynkami Czy Wy też tak macie, że chodzi za Wami pewien smak ? Za mną chodził stek .. no tak już raz

Kuchnia na wzgórzu
Stek z masłem ziołowym 224

Może nie wszyscy, ale część z nas z przyjemnością zjadała by perfekcyjnie zrobionego steka. Jednak aby odpowiednio przygotować stek powinniśmy zastosować się do zasad „ Jak

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Sałatka nicejska z grillowanym stekiem z tuńczyka 191

Lipiec to idealna pora na przygotowanie sałatki nicejskiej - w warzywniakach króluje właśnie zielona fasolka i młode ziemniaczki, a pomidory także są coraz lepsze. Sałatka nicejska jest

Chilli Czosnek i Oliwa
Męską ręką: stek z antrykotu 229

Dziś kolejny z wpisów spod znaku: Męską ręką - czyli bez słów, a je się oczami ;) Pozdrawiam! :)

Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!
Steki wegetariańskie 211

Skład: proteina sojowa niemodyfikowana genetycznie, oliwa, przyprawy, kwas askorbinowy (witamina C) – przeciwutleniacz. Zawiera soję, gorczycę, śladowe ilości selera i glutenu. Firma: Primavika. Cena: ok. 9 zł

Qlinarnie i Qlinarnie
Stek wołowy półkrwisty+wysmażony z kukurydzą 205

Coś dla prawdziwych mięsożerców! A mianowicie SZTEJK! Czytaj więcej »

Pasja tworzenia
Stek grillowany na desce cedrowej 230

Większość z nas myśli, że jedynym sprawdzonym sposobem na steka jest szybkie grillowanie w wysokiej temperaturze. My zachęcamy do grillowania go na desce cedrowej. Grillując steki w ten sposób nie dostaniemy pięknego przypalonego wzoru od rusztu ale za to otrzymamy soczyste steki wzbogacone aromatem dymu. Czas przygotowania: 5 minut Czas grillowania 15 minut Składniki: 4 steki z polędwicy każdy około(...)smaku 1 szklanka sosu chimichurri 1 lub 2 deski cedrowe Przygotowanie Deski cedrowe moczymy w wodzie przez co najmniej 1 godzinę. W międzyczasie grilla rozgrzewamy do wysokiej temperatury. Steki oprószyć solą i pieprzem. Namoczoną deskę umieścić na ruszcie na około 5 minut. Następnie deskę odwrócić i wyłożyć na nią steki i grillować przez 12-15 minut lub do momentu osiągnięcia

naRuszcie
Stek z piersi kurczaka z cebulą , papryką i czerwonym pieprzem 216

Mieso drobiowe zawiera duze ilosci bialka i male ilosci tluszczu,zwlaszcza piers z kurczaka i indyka.Zawiera duzo cynku,magnezu,potasu ,witamin z grupy B,co powoduje

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Schab pieczony alla stek 209

rozwiń i czytaj przepis :Rozwiń i czytaj przepis :

Ewa w kuchni
SCHABOWE STEKI W SOSIE Z GRZYBÓW LEŚNYCH 245

Pysznie mięciutki schab i ciemny sosik grzybowo- pieczeniowy, to zestawienie, któremu nie sposób było się oprzeć :)  Danie jest smaczne samo w sobie więc zbędne były

Walijskie Pichcenie
Stek z rekina z jabłkiem 189

Jabłko wspaniale komponuje się nie tylko z mięsem , drobiem , kaszanką czy wątróbką. Dodane do delikatnych ryb nadaje im niespotykanego smaku. Czytaj więcej »

Buniabaje w kuchni
Steki z rekina z masłem pomarańczowym 231

Najprostszy sposób na podanie ryby. Usmażyć rybę oprószoną mąką na maśle. Podać z masełkiem pomarańczowym ( cytrynowym , ziołowym ).Staram się mieć takie masła w różnych smakach zamrożone

Buniabaje w kuchni
Jak zrobić perfekcyjny stek 194

Coraz bardziej popularne w Polsce stają się steki. Niestety ich cena w restauracjach jest nadal jeszcze bardzo wysoka i w dobrej restauracji za stek będziemy musieli

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
PRZEPIS NA IDEALNY STEK 226

Perfekcyjny stek to nie lada wyzwanie, ale trzymanie się kilku kluczowych zasad i wskazówek pozwoli Wam na przygotowanie najbardziej męskiego dania. Idealny stek

Menmagazine
PRZEPIS NA IDEALNY STEK 227

Perfekcyjny stek to nie lada wyzwanie, ale trzymanie się kilku kluczowych zasad i wskazówek pozwoli Wam na przygotowanie najbardziej męskiego dania. Idealny stek

Menmagazine
Czy stek po polsku może być ze schabu i smakować jak prawdziwy amerykański stek wołowy? 401

Mój artykuł o tym jak przyrządzić perefkcyjny stek z polędwicy wołowej stał się prawdziwym hitem. Najwyraźniej spożycie jakościowej wołowiny w Polsce wzrosło. Co bardzo mnie cieszy

Jem więc Jestem
Stek z rostbefu ze szparagami i cytrynowo - tymiankowym masełkiem 231

Dziś niesamowicie pyszny i szybki do wykonania kawał mięsa ;) Steki są doskonałe pod każdym względem. Najlepsze są oczywiście te z polędwicy, jednak ze względu na cenę, na ten rodzaj mięsa nie zawsze można sobie pozwolić. Dlatego bardzo często sięgam po rostbef, nie jest on aż tak delikatny jak polędwica, ale jest bardzo kruchy i smaczny. Mamy aż 6 stopni wysmażenia(...)steków klik . Ja najbardziej lubię medium i medium rare (na zdjęciu). Dla mnie mięso ciemno różowe jest najsmaczniejsze, ze względu na swoją delikatność i soczystość, mocniejsze stopnie wysmażenia sprawiają, że stek staje się twardszy i suchy i dla mnie nie smakuje już tak dobrze. Najbardziej lubię stek marynowany jedynie w oliwie, doprawiony solą i pieprzem po usmażeniu. Ale jedzenie steku

DefinicjaSmaku
Stek wołowy w marynacie Tex-Mex– meksykański talerz 265

Nie jestem i nigdy nie byłam szczególną fanką ciężkich, tłustych i piekielnie ostrych meksykańskich dań typu chili con carne, gorditas, zapychających mieszanek fasoli i ryżu, kukurydzianych

Karo in the Kitchen
Stek tomahawk z salsą z czerwonej cebuli 233

Od pewnego czasu w Polsce można kupić długo dojrzewającą wołowinę. To rewelacja. Steki są przepyszne, kruche, rewelacyjne. Może przez lata w tym był problem, ż wołowina

Smaki Ewy
Stek wołowy 187

mięsożerców kulinarna ekstaza przy minimalnym wkładzie czasowym osoby przygotowującej. Przygotowałam Rib-eye stek czyli stek z antrykotu z glazurą. Tego typu stek jest lekko przerośnięty tłuszczykiem, to po usmażeniu wpływa na delikatność jego wnętrza. Przygotowanie jest proste, należy pamiętać tylko o tym, że mięso nie może być zimne prosto z lodówki, nie solimy przed smażeniem i dajemy mu odpocząć(...)usmażeniu. Składniki: stek o wadze około 250 g i grubości 2,5 - 3 cm sól pieprz odrobina oliwy glazura: 2 łyżki masła 1 łyżka octu balsamicznego pieprz sól 1 - 2 łyżeczki rozmarynu (najlepiej świeżego) 2 ząbki czosnku Wykonanie: Stek wyjąć z lodówki na co najmniej godzinę przed smażeniem, inaczej mięso podczas smażenia dozna szoku termicznego i będzie twarde. Umyć, osuszyć

Kuchcik gotuje
Wyrolowany stek bavette- włoska rolada z łaty wołowej 295

Stek to nie tylko rzucony na patelnię i odpowiednio wysmażony kawałek mięsa. Potraktowany z większą atencją, z kilkoma aromatycznymi dodatkami i z niewielką ilością przypraw, jeden

Karo in the Kitchen
Stek z jagnięciny wielkanocny 212

Propozycja na wielkanocny obiad, stek z jagnięciny. Mięciutki i różowy, nie jakaś szara podeszwa! Nie powiem zdarzyło mi się i taki stek upiec. Człowiek uczy się

codojedzenia
Czy stek po polsku może być ze schabu i smakować jak prawdziwy amerykański stek wołowy? 311

Mój artykuł o tym jak przyrządzić perefkcyjny stek z polędwicy wołowej stał się prawdziwym hitem. Najwyraźniej spożycie jakościowej wołowiny w Polsce wzrosło. Co bardzo mnie cieszy

Jem więc Jestem
Stek z polędwicy wołowej z masłem czosnkowym 242

Pamiętacie notkę o przygotowaniu polędwicy wołowej na steki ? Jeśli posiedliście już wiedzę teoretyczną to najwyższy czas na praktykę :) Sezon grillowy wprawdzie już za nami, ale nic nie szkodzi powalczyć ze stekami w zaciszu domowej kuchni. My najbardziej lubimy steki z polędwicy wołowej, ale równie dobrze możecie je przygotować z antrykotu lub rostbefu. Ważnym jest, aby mięso zanim trafi na patelnie(...)grilla nie było prosto z lodówki. Wyjmijcie je wcześniej, aby nabrało temperatury pokojowej. W zależności od tego, jaki stopień wysmażenia mięsa preferujecie, smażymy steki odpowiednią ilość czasu. Niemniej jednak należy pamiętać o tym, że nie przewracamy mięsa na patelni tysiące razy. Smażymy najpierw z jednej, a następnie z drugiej strony. Ciągłe obracanie mięsa powoduje, że staje się ono suche, mało

W kuchni Katie
Święta krowa - słów kilka o polędwicy wołowej, na steki rzecz jasna ;) 300

wieś, gdzie odbyło się pożegnanie lata. Co prawda lato już daaawno temu się skończyło, jednak jesienna, słoneczna aura dopisała i zrobiliśmy grilla. I jak na burżujów przystało, grillowaliśmy steki z polędwicy wołowej :) I tak sobie pomyślałam, że mogłabym Wam co nieco opowiedzieć o tym szlachetnym kawałku mięsa. Polędwica to długi, wąski mięsień znajdujący się w tylnej części półtuszy wołowej(...)prostu bierzemy nóż do filetowania (długi, cienki, elastyczny), delikatnie wbijamy pod powięź i odkrawamy po kawałku. Tak oczyszczona polędwica wołowa gotowa jest na to, aby pokroić ja na steki. W zależności od wielkości polędwicy wołowej (najlepsza będzie taka w granicach 2 kilogramów) kroimy oczyszczony warkocz w poprzek włókien mięśniowych na plastry o grubości 3 - 4 cm. Dobrze jeśli surowy stek

W kuchni Katie

Proponowane wyszukiwania