stanąć przy kuchni i gotować, dlatego zapraszam Was na szybką pyszną sałatkę. Składniki: 1 opakowanie mieszanki sałat 1 garść zielonych oliwek 1 puszka tuńczyka w kawałkach (w wodzie lub sosie własnym) 150-200 g sera typu feta 2 pomidory 1 owoc granatu 2 łyżki oleju przyprawa do sałatek Sposób przygotowania: 1. Ser i pomidory pokroić w kostkę, tuńczyka odsączyć
Kuchnia domowa AniLubię od czasu do czasu urozmaicić sobie kanapkę ciekawą pastą. Składniki: 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 120-150 g sera typu feta 1/2 małej cebulki pieprz ewentualnie siekana zielenina Sposób wykonania: 1. Tuńczyka odsączyć z zalewy. 2. Cebulkę drobno posiekać. 3. Fetę rozgnieść widelcem, wymieszać z tuńczykiem i cebulką, doprawić do smaku pieprzem. Można dodać drobno posiekaną natkę pietruszki
Kuchnia domowa AniOwoce myjemy, brzoskwinie dodatkowo obieramy ze skórki. 2. Na dno pucharka wkładamy pokrojone w kostkę morele. Dajemy lody, dodajemy cząstki brzoskwiń i borówkami. 3. Deser możemy polać ulubionym sosem lub oprószyć tatrą czekoladą. Smacznego
Kuchnia domowa Anitrochę cukru, goździk, cynamon i odrobinę wody. Chwilkę gotować, ale nie za długo, aby jabłka się nie rozpadły. 2. Mąkę wymieszać z zimną wodą, wlać do jabłek, gotować, aż sos się zagęści. 3. Jabłka podajemy z ugotowanym makaronem na ciepło. Smacznego
Kuchnia domowa Anikiedy jest dość tania. Mrożę wszystkie kolory papryki, mieszam je razem lub wkładam do osobnych worków, kroję na mniejszą lub większą kostkę. Świetnie się nadaje papryka do wszelkich gulaszy, sosów, sałatek itp. Należy pamiętać, że przed krojeniem trzeba paprykę dobrze umyć i usunąć gniazda nasienne.Dobrze jest też wysuszyć paprykę papierowym ręcznikiem. Mrożone warzywa nie tracą zbyt dużo na wartości więc
Kuchnia domowa Anijabłkiem Colesław Ćwikła z chrzanem Duszona czerwona kapusta Duszona marchewka Mizeria Sałata ze śmietaną Sałata ze śmietaną i jajkiem Sałata z dressingiem jogutrowo-koperkowym Sałata z jajkiem i sosem jogurtowo-koperkowym Sałata z marynowaną fasolką Sałata z ogórkiem Surówka wielowarzywna weselna Surówka wielowarzywna z kapustą pekińską Surówka z buraczka ze słonecznikiem Surówka z czerwonej kapusty I Surówka z czerwonej kapusty
Kuchnia domowa AniSkładniki: 4 ugotowane na twardo jajka 1 tuńczyk w puszce (najlepiej w sosie własnym) pół cebulki majonez +jogurt naturalny + musztarda (po 1 łyżeczce) sól, pieprz Sposób wykonania: 1. Tuńczyka odsączyć z zalewy. 2. Cebulkę drobno posiekać. 3. Jajka drobno posiekać lub zetrzeć na tarce jarzynowej. 4. Wszystko wymieszać, dodać po łyżeczce majonezu, jogurtu i musztardy. Doprawić do smaku. Smacznego
Kuchnia domowa Anidodać cukier i wyłożyć na śledzie.Posypać zieleniną i podawać z ziemniakami w mundurkach lub bagietką druga możliwość - osuszone filety śledziowe pokroić w 3 cm kawałki i wymieszać z sosem jogurtowo majonezowym.Posypać zieleniną ŻYCZĘ SMACZNEGO
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!odpowiadające nam kawałki. W garnku gotujemy pokrojoną w piórka cebulę z cukrem, solą, pieprzem i listkiem laurowym. Cebula ma zmięknąć. W słoiku układamy cebulę, śledzie i suszone owoce. Zalewamy sosem – olej, sok z cytryny, sól i pieprz. Zamykamy szczelnie i zostawiamy. Prosto i pysznie. Smacznego
ladykitchenuginał się od pyszności: były dwa rodzaje śledzi - w śmietanie i z chili, sałatka jarzynowa, kanapki z pastą z grochu i wędzonym pstrągiem, krem piernikowy , pierożki z makiem z sosem karmelowym , paszteciki z farszem jak do piroga biłgorajskiego, tartaletki z kapustą i żurawiną, rolada czekoladowo-pomarańczowa i kilka innych pyszności. Na koniec nastąpiła bardzo przyjemna część. Uznałyśmy, że skoro wigilia
Pasja Smakuwystarczy mała bulionówka i zaraz wszyscy mają lepszy humor. Odkąd nie używam gotowych bulionów, jarzynek itp. nadmiar rosołu przelewam do słoi różnej wielkości i zamrażam. W razie potrzeby, do sosu czy zupy (gdy akurat rosołu w domu nie ma) taki bulion jest jak znalazł. Wystarczy wyjąć go wcześniej z zamrażarki lub rozmrozić w mikrofali. Niezależnie od tego czy jest
Smaczne Zdrowepieprzem oregano i 15 minut przed końcem pieczenia ricotty wstawić je do piekarnika i piec razem. Ricottę kroimy w kwadraty, podajemy z pieczonymi pomidorami i oliwkami, polewamy oliwką i sosem z foremki. Białka czynią z tej potrawy smaczne ,lekkie danie obiadowe. Ricottę może zastąpić góralski bundz
Kulinarny karnet Christopheratłuszczu, połączyć z mięsem mielonym i podsmażyć. Do podsmażonego mięsa dodać mrożone warzywa, dusić pod przykryciem do miękkości. Gdy warzywa będą już miękkie zalać śmietaną i zredukować do gęstego sosu. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Wszystko przełożyć do naczynia żaroodpornego, posypać serem i podpiec w 180 o C około 10-15 minut
Garnkowe fanaberieniedługo Sylwester ;) Sałatka pyszna, minimalizm składników nadaje jej lekkości, a w połączeniu z kremem z karczochów po prostu bajka! Składniki: 4 cytryny 3 jajka 2 puszki tuńczyka w sosie własnym Graal 1 ogórek 5 łyżek majonezu 1/2 pęczka koperku 2 gałązki natki pietruszki świeżo zmielona sól morska świeżo zmielony pieprz cukier 1 pomidor krem z karczochów Mantini Wykonanie: Jajka ugotowałam
Blondynka Gotujeszczypiorkiem. Składamy bułkę w całość, owijamy w sreberko i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180* na około 30-40 minut (aż zetnie się białko). Podajemy samą lub z dowolnym sosem
Kuchenny Skrawek Nieba