taki oto sposób przygotowane ziemniaczki smakują podobnie jak te z ogniska. W całości przenikają przyprawami i zapachem wędzonego boczku. Idealnie smakują z sosem czosnkowym. Znakomity dodatek do dań. 6 ziemniaków 1 łyżeczka ostrej czerwonej papryki 1 łyżeczka ziół prowansalskich Oliwa z oliwek 200 g boczku wędzonego Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy na pół. Obsypujemy ostrą czerwoną papryką oraz ziołami prowansalskimi
VioletoweKucharzenieKruche i delikatne mięso z kurczaka z sosem marchewkowo-pieczarkowym. Z tak prostych składników można wyczarować tak pyszny obiad. Zapraszam na kurczakowy obiad! 1 podwójny filet z kurczaka Przyprawa do kurczaka 1 marchewka 5 pieczarek Zalewa: 0,5 szklanki wody 200 ml śmietany 12% 0,5 łyżeczki soli 0,5 łyżeczki pieprzu 0,5 łyżeczki cząbru 0,5 łyżeczki lubczyku
VioletoweKucharzeniedwie łyżki mąki pszennej i dolewamy bulion. Ważne jest aby energicznie mieszać żeby nie powstały grudki. Dodajemy musztardę i przyprawiamy solą i pieprzem. Gotujemy około 2 minut ciągle mieszając. Sos łączymy z pieczarkami i cebulką
VioletoweKucharzenierosołowej, z przyprawy do mięsa, z płatków kukurydzianych, z panierki klasycznej. Wszystko smażymy na rozgrzanym oleju. Tak przygotowane kąski idealnie smakują z warzywami (pomidor, ogórek, czerwona cebula, oliwki) oraz sosem czosnkowym (pół jogurtu naturalnego, kilka łyżek majonezu i 2 przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku
VioletoweKucharzenieprzyprawy kojarzą sie Wam z Wielkanocą? Moim zdaniem taką najbardziej wielkanocną przyprawą jest chrzan. Ostry. Czyści nozdrza. Wyciska łzy. Do szynki, mięska, kiełbaski, jajek. Można wykorzystać go do zup, sosów i tylko nasza wyobraźnia nas ogranicza do czego jeszcze! Zapraszam Was dzisiaj na przepyszne drobiowe roladki z chrzanem i żurawiną. Połączenie idealne - ostro i słodko. Kruche, soczyste. Przepyszne na ciepło
Szybko Tanio Smaczniedzień po upieczeniu. Ten w naszym domu ma swoich zwolenników. Chyba... lubimy obie zimne, grube ryby. Reasumując. Całe danie jest dietetyczne, nie tuczące. Gdy odchudzimy nasz talerz odejmując sos z miodem i leniwe z batatów, lub gdy te "dodatki" wylądują na talerzu w śladowych ilościach to proces odchudzania masy ciała i zdrowego funkcjonowania nabierze rozpędu. Mamy na talerzu: - Źródło
Wypisz Wymalujolej, dodajemy pokrojoną cebulę i czosnek. Następnie smażymy mięso. Dodajemy marchewkę startą na tarce o grubych oczkach. Całość zalewamy pomidorami z puszki. Doprawiamy solą, pieprzem, ziołami, szczyptą cukru. Gdy sos zgęstnieje, dodajemy koncentrat. Będzie mi bardzo przyjemnie, gdy po przeczytaniu mojego przepisu zostawisz po sobie ślad w postaci komentarza
Mój Smak na Życiesól, pieprz. zmielony kardamon i cynamon Mięso opłukać, osuszyć, pokroić w dużą kostkę. Posypać pieprzem. na patelni rozgrzać olej z 1 łyżką masła, podsmaży mięso. Odlać do rondla powstały sos. Zrumienić mięso. Przełożyć do rondla.Cebule obrać, pokroić w półpierścienie, lekko zrumienić na 1 łyżce masła. Dodać do mięsa razem z listkami laurowymi i cynamonem. Podgrzać piwo. Mięso zalać podgrzanym piwem
Konrad Gotujegotowe. Proste, ale bardzo esencjonalne. Mozzarellę solimy i obtaczamy w migdałach. Smażymy po minucie na rozgrzanej patelni bez tłuszczu. Pieczywo podgrzewamy w opiekaczu, wykładamy na nie pomidory, podlewamy sosem z pomidorów i śmietany. Obok układamy mozzarellę. Sam nie wierzę, że to takie pyszne
BaRepasZiemniaczane kuleczki idealne jako dodatek do obiadu zamiast frytek lub klasycznych ziemniaków :) Można również podawać jako osobne danie z kefirem lub sosem czosnkowym. Zapraszam do smażenia! Składniki dla 3-4 osób: 600 g ziemniaków 1 łyżka masła 4 łyżeczki mąki ziemniaczanej 1 jajko sól, pieprz, oregano Dodatkowo: jajko do obtaczania bułka tarta do obtaczania olej do smażenia CZAS PRZYGOTOWANIA
My Culinary Arttalerzu łączymy wszystkie składniki na panierkę. Każdy kawałek kurczaka dokładnie w niej obtaczamy, a następnie smażymy partiami na głębokim tłuszczu przez kilka minut (około 5). Podajemy z ketchupem lub sosem czosnkowym. Smacznego
My Culinary Artjest na obszarze 4 gmin województwa małopolskiego (Laskowa, Iwkowa, Łososina Dolna i Żegocina). Śliwka ta ma szerokie zastosowanie kulinarne. Poza słodkościami stosowana jest do potraw takich jak: bigosy, zupy, sosy, pieczenie, pierogi, kompoty. Składniki: 250 g suszonych śliwek (suska sechlońska) 1 łyżeczka sody oczyszczonej 125 g masła w temperaturze pokojowej 145 g cukru 2 jajka, roztrzepane 185 g mąki
Smakowity Blog Kulinarnymiąższem z pomidorów Paprykę myjemy i kroimy w małe kwadraciki Do mięsa dodajemy oliwki i pokrojona paprykę. Patelnie przykrywamy i dusimy ok. 20 minut, następnie pokrywkę zdejmujemy i redukujemy sos Szpinak rozmrażamy na patelni na małym ogniu. Można dodać 2 łyżki gorącej wody. Po rozmrożeniu - odstawiamy Teraz naleśniki: mąkę przesypujemy do miski, dodajemy jajka, oliwę z oliwek, sól, mleko
www.szczesliwakuchnia.blogspot.comobiad przygotowałam delikatne klopsiki zanurzone w bardzo aromatycznym sosie z suszonymi podgrzybkami . Danie zimowe, ale obiecujące rychłe wyprawy w knieje i zachęcające do nowych poszukiwań. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Smaczna Pyzaoliwki. Końce ciasta francuskiego złączyć ze sobą i lekko skręcić u góry. Posmarować rozkłóconym jajkiem i piec przez około 20min w 180C. Ja sakiewki podałam z sosem czosnkowym
Amatorka kuchenna