Fasolka szparagowa jest jak najbardziej na czasie, więc dzisiaj proponuję sałatkę właśnie z nią w roli głównej. Ciężko trochę, gdy tak jak w moim przypadku trzeba przebrać każdy srąg, bo choć fasolka na działce obrodziła, to niestety ma łyko. Niemniej polecam bo jest pyszna. Składniki: 700 g żółtej lub zielonej fasolki szparagowej 2 małe czerwone cebulki 2 gałazki szczypiorku 1 zółta papryka kilka gałązek świeżego tymianku kilka gałązek miety Dresing: 3 łyżki oleju 2 łyżki soku z cytryny 1 łyżka octu 1 płaska... czytaj dalej...
Lubię gotować, w kuchni nie boję się eksperymentować, a konkretny przepis, to dla mnie często jedynie mały drogowskaz. Z przyjemności odkrywania nowych smaków można bowiem stworzyć coś olśniewającego, z czegoś co właśnie znajduje się w lodówce. Mieszkam we Wrocławiu.