Zupa grzybowa

Zupa grzybowa

Zupa grzybowa

Uwielbiam grzyby  i generalnie smakują mi we wszystkich wytrawnych potrawach, najbardziej chyba sosach, choć zupa grzybowa również należy do moich faworytów. Zrobiona na rosole jest wyborna, zatem polecam. Składniki: 1 korpus z kurczaka ( u mnie 500 g) 1 duża marchewka  1 nieduży por 2 nieduże ziemniaki garść suszonych podgrzybków 350 g pieczarek garść mrożonego koperku 2-3 ząbki czosnku sól i pieprz do smaku 1 łyżka masła Sposób przygotowania: Podgrzybki namoczyć w  0,5 l przegotowanej wody. ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gosia gotuje

Autor

Gosia gotujeGosia gotuje

Lubię gotować, w kuchni nie boję się eksperymentować, a konkretny przepis, to dla mnie często jedynie mały drogowskaz. Z przyjemności odkrywania nowych smaków można bowiem stworzyć coś olśniewającego, z czegoś co właśnie znajduje się w lodówce. Mieszkam we Wrocławiu.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

grzyby, zupa, koperek, marchewka, pieczarki, por , ziemniak, ziemniaki, zupa grzybowa, warzywa, rosół, sosy, kurczak, gotowany kurczak, kurczak z pieczarkami, sos do kurczaka, potrawy z kurczaka, kurczak z czosnkiem, pieczarki w sosie, warzywa z kurczakiem, kurczak z warzywami

Inne przepisy z Gosia gotuje

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.