Czas pysznych wiosennych sałatek, to to co lubię najbardziej. Będąc na działce ogołociłam grządkę szczawiu. ale nic to, bo szybko odrasta i pewnie za 10 dni znowu coś urwę. Tym razem powstała pyszna sałatka i chłodnik szczawiowo-miętowy...zapraszam po przepisy. Składniki: 2 duże garście szczawiu bez łodyg 1 kulka mozzarelli 1 dojrzałe awokado 1/2 papryczki chili Dresing: 2 łyżeczki miodu 2 łyżeczki soku z cytryny 2 łyżki oliwy szczypta grubo mielonego pieprzu szczypta soli morskiej Sposób przygotowania: Szc... czytaj dalej...
Lubię gotować, w kuchni nie boję się eksperymentować, a konkretny przepis, to dla mnie często jedynie mały drogowskaz. Z przyjemności odkrywania nowych smaków można bowiem stworzyć coś olśniewającego, z czegoś co właśnie znajduje się w lodówce. Mieszkam we Wrocławiu.