sosy - 72734 przepisów (strona:2933/4849)

sałatka z tuńczykiem i makaronem ryżowym 303

Różne produkty się znajdowały. Tuńczyk jakoś zahaczał mi o rękę...Stwierdziłam, że to znak jakiś i coś z niego zrobić trzeba :D Sałatka :D Składniki:  * puszka tuńczyka w sosie własnym lub oleju roślinnym * 8 dkg makaronu ryżowego * ogórek kiszony ok 2 sztuk * kukurydza * majonez * czerwona cebula * papryka * koperek * żółty ser * sól, pieprz Tuńczyka odcedziłam z zalewy. Makaron ugotowałam zgodnie

Pieprzyć z Fantazją
domowy swojski przecier pomidorowy 165

roku biorę większy rozmach. Zobaczymy ile dam radę przerobić. Jak dla mnie i rodziny jest to super sprawa. O pomidorówce już pisałam, można tego przecieru użyć do sosu spaghetti, pulpecików, fasolki po bretońsku. Jak kto lubi :D A ten smak i aromat! Niebo! Polecam poświęcić chwilkę dla takiego zajęcia. Potem to tylko będziemy słyszeć ochy i achy jak będą pałaszować

Pieprzyć z Fantazją
sałatka z soczewicą i pieczarkami 244

zrobiłam taki smakołyk. Pomyślałam, że napiszę od razu o tej sałatce dopóki pamiętam składniki :D Smak bardzo podkreśla zielona czubrica. Warto ją mieć w domu. Ja jej używam do sosu czosnkowego  tutaj a że często go robię, to zawsze mam ją na stanie :D Na zbliżające się święta Wielkanocne jeden pomysł już mam :D Pozdrawiam serdecznie i życzę miłego

Pieprzyć z Fantazją
jajka faszerowane tuńczykiem 204

pojawiły się jaja faszerowane tuńczykiem z puszki. Proste w wykonaniu. Znikły z talerza szybciej niż je na niego wyłożyłam :D Składniki: * 6 jajek ugotowanych na twardo * puszka tuńczyka w sosie własnym * niewielka czerwona cebulka * 2 łyżki majonezu * sól, pieprz Podobnie jak w przypadku jaj faszerowanych łososiem, przekroiłam na pół, wyciągnęłam żółtka i utarłam je na jednolitą masę. Dodałam odsączonego tuńczyka

Pieprzyć z Fantazją
sałatka z tuńczykiem i makaronem ryżowym 274

Różne produkty się znajdowały. Tuńczyk jakoś zahaczał mi o rękę...Stwierdziłam, że to znak jakiś i coś z niego zrobić trzeba :D Sałatka :D Składniki:  * puszka tuńczyka w sosie własnym lub oleju roślinnym * 8 dkg makaronu ryżowego * ogórek kiszony ok 2 sztuk * kukurydza * majonez * czerwona cebula * papryka * koperek * żółty ser * sól, pieprz Tuńczyka odcedziłam z zalewy. Makaron ugotowałam zgodnie

Pieprzyć z Fantazją
skrzydełka magi - smażone 160

moich spostrzeżeń....Radziłabym unikać mocno przekrwionych skrzydełek. Może mięso z nich nadaje się do pasztetu, ale do tego rodzaju dania nie. Świetnie do skrzydełek w tym wykonaniu pasuje sos czosnkowy. Bajka! W ogóle, taka przekąska to bajka :D Polecam każdemu je zrobić :D I nie pozostaje mi nic innego jak życzyć smacznego :D Lidka skrzydełka magi

Pieprzyć z Fantazją
Pieczone udka z tymiankiem i oregano 225

papierowym ręcznikiem. 2. Składniki marynaty połączyć, dokładnie natrzeć nią mięso. 3. Piec w 200 st.C przez 60-70 minut. Od czasu do czasu należy polać udka powstałym podczas pieczenia sosem. Smacznego!!! Źródło: Kwestia smaku

Kuchnia domowa Ani
Mizeria z ogórków i rzodkiewki 227

rzodkiewki  albo ogórek i wyszło dwa w jednym . Super dodatek do obiadu. Składniki 2 ogórki  1 pęczek rzodkiewki  1 pęczek szczypiorku sól pieprz 1 łyżeczka sosu sałatkowego koperkowo ziołowy  3 łyżki śmietany 18% Sposób przygotowania przepisu: 1.  Ogórki i rzodkiewkę zetrzeć w plasterki na tarce , troszkę dodać soli zostawić aż puści sok i odcedzić . Potem

W królestwie smaków Beaty
ŻEBERKA GARAM MASALA 186

MINUT  (+ 12 GODZIN MARYNOWANIE) ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 10 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 2-3 Składniki podstawowe: 60-70 dag żeberek wieprzowych (paski). Składniki marynaty: 2 łyżki oleju, łyżka ciemnego sosu sojowego, 2 płaskie łyżeczki przyprawy garam masala, 1/2 płaskiej łyżeczki soli. Przygotowanie: Mięso myję i osuszam, rozcinam na kawałki. Z podanych składników przygotowuję marynatę. Mięso dokładnie nacieram marynatą, odkładam

JejKuchnia
Naleśniki ze szparagami i jajkiem w koszulce! Przepyszne 189

się smażyć a nie dusić! Smażymy przez 3 do 5 minut pod sam koniec dodajemy syrop z agawy i dwie szczypty soli.  Szparagami układamy na naleśnikach i polewamy sosem z patelni. Jajko gotujemy tzw. jajko w koszulce. Nie wiesz jak to zrobić? W rondelek wlej wodę, posól odrobinę, zagotuj, zmniejsz gaz lub wartość na płycie. Woda ma się pyrkolić

SMYKWKUCHNI
Sałatka z młodych ziemniaków, szparagów i rzodkiewek 201

jeden kęs, gotujemy w lekko osolonym wrzątku do miękkości 4. Olej lub oliwę mieszamy z octem i miodem, doprawiamy solą i pieprzem 5. Wszystie warzywa przekładamy do miski, polewamy sosem i oprószamy posiekanym koperkiem i dymką, podajemy jeszcze ciepłe

Słodki Kompromis
Ziemniaki zapiekane z boczkiem i żółtym serem 221

solą oraz świeżym tymiankiem. Wkładamy do piekarnika nagrzanego na 180 stopni na grzanie góra i dół, ostatnie 10 minut przełączamy na termoobieg. Wyciągamy i podajemy na ciepło np. z sosem czosnkowym. Smacznego

Kolizje Smaków
Wiosenny chłodnik z dzikimi szparagami, tuńczykiem, czarną quinoą i buraczanym "kawiorem" 185

szparagi. Kropką nad i jest koperek i "kawior" z agaru i soku z kiszonych buraczków. Pyszności :) polecam.  Składniki: pół szklanki ugotowanej czarnej quinoy 1 puszka tuńczyka Princes w sosie własnym 2 smaczliwki (awokado) 500 ml jogurtu naturalnego 1 ogórek gruntowy pół małego pęczka koperku sok z połowy cytryny  garść dzikich szparagów 2 rzodkiewki do ozdoby 100 ml soku

Quinoa Raz!
Szpinakowo-bazyliowe ptysie z tuńczykiem, twarożkiem i warzywami 245

szczypta soli ziołowy twarożek: 200 g kremowego twarożku naturalnego pół pęczka posiekanego cienkiego szczypiorku łyżka listków bazylii cytrynowej sól i pieprz do smaku dodatkowo: puszka tuńczyka w kawałkach, w sosie własnym Princes zielony ogorek kilka rzodkiewek kilka plasterów jalapeno z zalewy Masło z sokiem i szczyptą soli doprowadzamy do wrzenia w średnim garnku. Zmniejszamy ogień i wsypujemy przesianą mąkę. Energicznie

Mienta blog
Carbonara ze szparagami 192

Kolejny raz postanowiliśmy w naszym daniu wykorzystać szparagi. Carbonara ze szparagami to dość nietypowe połączenie składników – kto by się spodziewał, że boczek, szparagi i jajko

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!