Pulpety rybne w sosie koperkowym 186Pyszne rybne pulpety w aromatycznym koperkowym sosie. Szybko się je robi i jeszcze szybciej zjada. Taka propozycja posmakuje wszystkim którzy lubią ryby ;) Danie idealne nie tylko dla dzieci. Dorośli również będą sięgać po kolejne kulki, możecie być tego pewni ;) Jeśli chodzi o rybę to macie tu pełną dowolność, wybierzcie tę która jest waszą ulubioną. propozycja podania pulpetów również
Życie zaczyna się w kuchni
Wegański makaron z truskawkami (bez śmietany i mleka) 341domowej ) Makaron gotujemy do miękkości. Truskawki myjemy, obrywamy szypułki i przekrawamy na połówki lub ćwiartki. Truskawki mieszamy dokładnie ze śmietaną kokosową. Całość można dosłodzić do smaku. Ugotowany makaron polewamy sosem z truskawkami. Gotowe
Dieta bez mleka
Muffinki cytrynowe 231Kupiliście za dużo cytryn? Pewnego dnia miałam ten sam problem. Owoce kupione, a długo nie poleżą. Do herbay, do mojito zamiast limonki, do sosu, a one wcale nie ubywają. Jedna największa znalazła zastosowanie w wypieku na słodko. Mocno cytrynowe i wilgotne, idealne do kawy na tarasie. I oczywiście nie tylko :) Składniki (12 sztuk) -2 szkl. mąki pszennej -1/2 szkl
Zielona Kuchnia
Wiosenne spaghetti z cukinią 176cieniutkie paseczki idealnie łączy się z nitkami spaghetti. Cytryna nadaje całości wiosennej świeżości i lekkości. Dodatek parmezanu dodaje potrawie włoskiego charakteru. A ponieważ nie znajdziemy tu ciężkich kremowych sosów, jedynie oliwę, makaron jest idealny na lekki wiosenny obiad :) Buon appetito! WIOSENNE SPAGHETTI Z CUKINIĄ Czas przygotowania 15 minut Makaron pełnoziarnisty Pół dużej cukinii Sok z połówki cytryny Starty parmezan
HealthyCreations
Szparagi zapiekane pod beszamelem 233prosty i sprawdzony przepis na ich wykonanie. Gorąco polecam :) Składniki: 1 wiązka zielonych szparagów 2 średnie pomidory 1/2 papryczki chili 1 kulka sera mozzarella 3 jajka sól do smaku Sos beszamel: 1 łyżka maki 1 łyżka masła około 3/4 szklanki mleka 50 g sera morskiego 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej sól do smaku 1 łyżka masła Sposób przygotowania: Szparagi umyć
Gosia gotuje
Spaghetti ze szparagami i brokułami 136ognia i energicznie mieszając połączyłem ze śmietaną. Doprawiłem do smaku. Spaghetti ugotowałem al`dente w osolonej wodzie. Odcedziłem, zachowałem pół szklanki wody z gotowania. Gorący makaron połączyłem z sosem i odcedzonymi warzywami. Dolałem trochę wody z gotowania makaronu. Posypałem startym serem oraz prażonymi orzeszkami piniowymi i pozostałymi ziołami. Podałem natychmiast
R'n'G Kitchen
Szaszłyki z kiełbasą 205jedynie co to ogranicza nas wyobraźnia. Dziś przygotowałam szaszłyki, które możemy przygotować dosłownie w kilka minut. Składniki · Kiełbasa na grilla · 1 cukinia · Pomidorki koktajlowe · Sałata · Ketchup · Przyprawa do szaszłyków · Sos czosnkowy Wykonanie
Kulinarne pyszności Molki
Pasta jajeczna z tuńczykiem i oliwkami. 163zabraknąć :) Tym razem tuńczyk w połączeniu z jajkami, z dodatkiem oliwek i cebulki. Do tego świeżutki chrupiący chlebek i cóż trzeba więcej :) Składniki: 3 jajka 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 10 szt. oliwek zielonych 1/4 cebuli czerwonej 1 łyżeczka musztardy 1 łyżka majonezu sól, pieprz Wykonanie: Jajka ugotować na twardo, zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Tuńczyka odsączyć
Agusiowe smakołyki
LEKKA SAŁATKA Z SELEREM NACIOWYM, KURCZAKIEM I JAJKIEM (redukcja, keto, LCHF, paleo, optymalna, bez glutenu i laktozy) 358twardo, obrać i pokroić w kostkę lub ćwiartki. Olej MCT lub inny tłuszcz wymieszać z musztardą/majonezem/śmietaną – w zależności od docelowego makro. Wszystkie składniki wymieszać polewając przygotowanym sosem lub czystym tłuszczem i doprawić do smaku. Smacznego! — BTW całości w wersji na redukcji z olejem MCT: 1185 g, 1424 kcal
Ola la LCHF
Tradycyjne curry z kurczaka 224kurczaka z przepisu Mriduli Baljekar należy do moich ulubionych. Kiedy mieszkałam w Arabii Saudyjskiej miałam okazję poznać domową kuchnię indyjską z różnych regionów subkontynentu, a kurczak w sosie curry był jednym z najpopularniejszych dań. Moja sąsiadka z compoundu Panchami Bejbarua pochodzi z Assam, Dinesh Soman z Kerali, więc niejednokrotnie tą samą potrawę przygotowywali nieco inaczej. Część przepisów udało
Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Makaron z ricottą, cytryną i bazylią 267wyciśnięty z cytryny (1 łyżkę) oraz pozostawioną wodę z gotowania makaronu (1/4 szklanki). Przyprawić solą (3/4 łyżeczki) i pieprzem (1/8 łyżeczki). Dokładnie wymieszać. Do gorącego, odcedzonego makaronu wlać sos i bardzo dobrze wymieszać. Makaron podawać gorący, bezpośrednio po przygotowaniu. SMACZNEGO! Uwagi do przepisu: Z podanych składników wychodzi porcja dla 2 osób. Makaron przygotowany według tego przepisu ma orzeźwiający, lekko cytrusowy
Gospodyni Miejska
Placki z młodej kapusty z ziemniakami 1131wbić jajka, przyprawić do smaku solą i pieprzem i dokładnie wymieszać. Smażyć powoli na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Podawać z kwaśną śmietaną lub dowolnym sosem
Tradycyjna Kuchnia
Pomidory faszerowane wiosenną sałatką z tuńczykiem. 181majonezu użyłam jogurt naturalny. Spróbujcie koniecznie, a przekonacie się, że będzie pysznie. Zapraszam :) Składniki: 4 duże pomidory 1 kulka sera mozzarella (125 g ) 1 puszka tuńczyka w kawałkach w sosie własnym Master Tuńczyk kilka liści zielonej sałaty kilka rzodkiewek 1 ogórek gruntowy 2 łyżki jogurtu naturalnego typu greckiego sól do smaku pieprz czarny mielony do smaku szczypiorek według uznania Wykonanie
Izabelawkuchni
Kruche tartaletki z tuńczykiem i jajecznicą. 223Zapraszam :) Składniki: Ciasto: 1 szklanka mąki tortowej 10 dag masła lub margaryny pół małej łyżeczki soli 1 duże jajko Nadzienie: 6 dużych jajek 1 puszka tuńczyka w kawałkach w sosie własnym Master Tuńczyk masło do smażenia sól do smaku pieprz czarny mielony do smaku szczypiorek według uznania Dodatkowo: mąka pszenna do posypania stolnicy Wykonanie: 1. Ciasto: Z podanych składników zagniatamy
Izabelawkuchni
Sałatka z jajek, pomidorów, mozzarelli i czerwonej cebuli 531drobno siekamy. Na półmisku naprzemiennie rozkładamy plasterki pomidora, cebuli, jajka oraz mozzarelli. Oprószamy całość solą oraz niewielką ilością pieprzu i suszonej bazylii. Posypujemy szczypiorkiem. W kilku miejscach rozkładamy przygotowany sos. Podajemy od razu po przygotowaniu. Źródło
Smaki Na Talerzu