sosy - 72734 przepisów (strona:2924/4849)

7 przepisów, które musisz wypróbować w czerwcu 179

obiecuję, że nie pożałujecie :)) 7 przepisów, które musisz wypróbować w czerwcu 1. Knedle z truskawkami 2. Zupa z młodego bobu 3. Pieczony kalafior na ostro 4. Fasolka szparagowa w sosie pomidorowym 5. Tarta malinowa 6. Orzeźwiająca sałatka z arbuza, fety i mięty 7. Bezglutenowe galette z owocami Artykuł 7 przepisów, które musisz wypróbować w czerwcu pochodzi z serwisu

365 dni dookoła kuchni
Domowy makaron z truskawkami 231

części. Jedną miksujemy z cukrem pudrem, drugą kroimy na części. Śmietankę ubijamy z dodatkiem cukru pudru (lekko, a nie na sztywno). Makaron podajemy na ciepło lub na zimno, polany sosem truskawkowym, z dodatkiem ubitej śmietanki i truskawek. Domowy makaron z truskawkami to kolejne wspomnienie z dzieciństwa. Lekkie danie obiadowe na upały… i nie tylko. Lubią je i dzieci, i dorośli

mojewypiekiinietylko
chłodnik truskawkowy 158

innego jak jogurt z truskawkami i makaronem. Ja lubię w tej kolejności a dzieciaki wolą więcej makaronu a mniej płynnego i wtedy to po prostu makaron z sosem truskawkowym. Jakby tego nie nazwać to danie jest genialne. Tanie, banalnie proste, szybkie a palce lizać. Chyba każdy z nas w dzieciństwie jadał. A jeśli znajdzie się ktoś, kto nie jadł

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Karminadle z warzywami 203

się nie dopieką w środku . Obtaczamy w mące i smażymy na oleju , na złoty kolor . Gotowe ,serwować można ze wszystkim , ale najlepiej smakują z domowymi frytkami No i sosem czosnkowym Smacznego !   Artykuł Karminadle z warzywami pochodzi z serwisu Ogrodnik w podróży

Ogrodnik w podróży
Pizzowy warkocz z salami i serem 275

kulę. Rozwałkować ją na duży prostokąt i potem ułożyć na dużej blaszce do pieczenia wyścielonej papierem do pieczenia. Ponacinać boki pozostawiając ok. 10 cm środka Na środkowej części rozsmarować sos pomidorowy. Posypać 3 łyżkami startego sera, ułożyć salami i posypać startym serem. Dodać przekrojone oliwki i posypać oregano. Zawinąć wycięte paski na nadzienie, zakładając jeden pasek na drugi

Oka w rosole czyli KaFka gotuje
Sałatka z roszponką i tuńczykiem 180

zasmakują :) Składniki na 2 porcje: 1 opakowanie roszponki (125 g) 10-12 pomidorków cherry 0,5 ogórka szklarniowego 4-6 rzodkiewek 1 mała puszka tuńczyka w kawałkach w sosie własnym sól, pieprz oliwa z oliwek   Liście roszponki rozłożyć na dwa talerze. Pomidorki pokroić w ćwiartki, ogórka obrać i pokroić w półplasterki, podobnie rzodkiewkę. Tuńczyka osączyć z zalewy i poukładać

Simply Food
Budyń z tapioki z młodym kokosem i czerwoną porzeczką (Vege & Gluten free) 203

przeźroczysta. Choć sam maniok uprawiany jest w Ameryce Południowej, to coraz bardziej popularny jest w kuchni azjatyckiej. Ze względu na swoją konsystencję łatwo wyczarujecie z niego różne puddingi, zagęścicie sosy czy też stworzycie oryginalne dodatki do waszych deserów.  Dzisiaj budyń o magicznym smaku, nie słodki a bardzo kokosowy w smaku do tego w zestawieniu z świeżą czerwoną porzeczką tworzy

vaniliowoczekoladowa
Fasolka w pomidorach po grecku – z cytryną i smażonym serem halloumi 260

Niejednokrotnie pisałam, że pomidory w puszce to żelazny punkt naszej spiżarni – zupa, sos, gulasz, włoska pasta – wszystko jedno – pomidory po prostu muszą być na półce! Ten gulasz jest prosty i szybki do zrobienia, wymaga kilku niedrogich i ogólnodostępnych składników. Jego podstawą są puszkowane pomidory i puszkowana fasolka, plus kilka aromatycznych dodatków. Fasolka w pomidorach po grecku jest lekka, świeża, orzeźwiająca

Karo in the Kitchen
Makaron w ziołowym, ekspresowym sosie 263

Dzisiaj propozycja makaronu, który może być całkowicie osobnym, pysznym daniem, ale genialnie sprawdzi się także jako dodatek na przykład do ryby. Pomimo iż sos nie wymaga długiego gotowania, czy jakoś bardzo skomplikowanej bazy, to jest bardzo aromatyczny i absolutnie niczego mu nie brakuje. Zioła, zwłaszcza świeże, mają to do siebie, że najlepiej dodawać je do potraw pod koniec gotowania, gdyż

Pichceniomania
Bitki z indyka 238

Bitki z indyka to bardzo smaczna propozycja obiadowa. Sos wzbogaciłam dodatkiem pieczarek i strąka czerwonej papryki i dla smaku i dla koloru. To dobry pomysł na wykorzystanie piersi indyka. Jeśli omijasz filet z indyka szerokim łukiem, bo myślisz, że to nieciekawe, suche mięso koniecznie zrób te bitki! Danie jest lekkie, smaczne idealne do tłuczonych ziemniaczków, kopytek, klusek i wszystkich kasz

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
KURCZAK, BEZ KOŚCI, NADZIEWANY MIĘSEM MIELONYM + FILMIK 187

Kurczak nadziewany mięsem jest idealny jako dodatek do pieczywa, można go również podać na ciepło, z sosem  jako danie obiadowe. Jest bardzo smaczny, polecam.  SKŁADNIKI :  1 kurczak ( 1/5 kg ) pozbawiony kości  sól, pieprz, czosnek, słodka papryka do natarcia kurczaka

Kulinarne Fantazje Marioli
Karkówka pieczona z młodą marchewką 177

czasie zdjąć przykrywkę i zapiekać jeszcze aż mięso ładnie się zrumieni z wierzchu (około 10 minut). Po wyjęciu z pieca można odlać część płynu i zrobić z niego sos (zagęszczając go mąką i śmietaną). Jednak wychodzi on bardzo tłusty i nie każdemu może odpowiadać. Karkówkę można podać z kaszą lub młodymi ziemniakami

My simple kitchen
Kurczak w śmietanie 223

smacznym daniem, do którego łatwo dobrać dodatki. Większość sałat, surówek pasuje do drobiu, więc problemu nie ma, jednak trudno się zdecydować Kurczak w śmietanie to danie, które w pysznym sosie zachwyci każdego, uwierzcie mi Dziś u mnie kawałki kurczaka duszone z cebulą i przyprawami oraz słodką śmietanką. Bardzo aromatyczne i soczyste mięso, zapach unosi się w kuchni, szczególnie śmietanki

Zasmakuj Kuchni
Boeuf Strogonow 166

Klasyka gatunku. Pożywne, syte, smaczne danie czyli gulasz z wołowiny z dodatkiem pieczarek oraz kiszonych ogórków. Boeuf Strogonow -nazwa pochodzi od połączenia słowa “wołowina” (smażona polędwica z sosem) i nazwiska rosyjskiego generała i urzędnika Aleksandra Grigorjewicza Stroganowa. Zawsze wydawało mi się że to danie trudne i czasochłonne, tymczasem przygotowanie go zajęło mi zaledwie 1,50 h. Polecam. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Pierogi a’la kebab 336

pieczone w piekarniku z rewelacyjnym farszem warzywno – mięsnym. Brzmi ciekawie? Smakuje jeszcze lepiej! Najlepiej smakują jeszcze ciepłe, zaraz po upieczeniu podane np. z sosom czosnkowym, ale równie dobre są na drugi dzień po odgrzaniu. Z podanej porcji wyjdzie Wam spora ilość pierogów, które możecie również zamrozić i wyjąć

Marta Gotuje

Proponowane wyszukiwania