Sałatka brokułowa z fetą i słonecznikiem 490para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Calibri","sans-serif";} Połączenie brokuła i fety to sprawdzona kombinacja, lecz najbardziej w tej sałatce lubię chrupiące ziarenka słonecznika :) Dobra opcja na kolację, sprawdzi się też jako przystawka na imprezie. Składniki: 1 duży brokuł, ugotowany al dente na parze i podzielony na różyczki 100 g sera
Kulinarny Pamiętnik
Świderki z kurczakiem 235umyć, wysuszyć i posiekać. Dodawać do potrawy według uznania. Uwaga – sprawdzona rada 1) na zimno danie świetnie nadaje się na pożywna sałatka Życzę smacznego i zapraszam również na mój kanał na YouTubie Świat Smaku . Komentarze oraz lajki mile widziane :) Zapraszam także na mój drugi kanał Patentowo gdzie przedstawiam
Świat Smaku
Sałatka z kurczakiem II 239kostkę, oprószyć przyprawą do grosa i podsmażyć. Wystudzić i dodać do warzyw. Wymieszać, posypać fetą. Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę. Wymieszać z kefirem i majonezem. Sosem polać sałatkę. Życzę smacznego i zapraszam również na mój kanał na YouTubie Świat Smaku . Komentarze oraz lajki mile widziane :) Zapraszam także na mój drugi kanał Patentowo gdzie przedstawiam ciekawe patenty
Świat Smaku
Sałatka z czerwoną fasolą 255oprószyć przyprawą kebab – gyros. Schłodzić godzinę, usmażyć na oleju. Makaron i ryż ugotować osobno w osolonej wodzie. Fasolę i kukurydzę osączyć. Paprykę pokroić w niewielkie kawałki. Składniki sałatki wymieszać, dodać ketchup i majonez. Doprawić solą, pieprzem i curry. Życzę smacznego i zapraszam również na mój kanał na YouTubie Świat Smaku . Komentarze oraz lajki mile widziane :) Zapraszam także
Świat Smaku
Sałatka wiosenna z porem 216obrać i podzielić na części. Jajka ugotować na twardo i studzić. Obrać i pokroić w kostkę. Składniki wymieszać. Sos przygotować według przepisu na opakowaniu. Wymieszać z majonezem i polać sałatkę. Życzę smacznego i zapraszam również na mój kanał na YouTubie Świat Smaku . Komentarze oraz lajki mile widziane :) Zapraszam także na mój drugi kanał Patentowo gdzie przedstawiam ciekawe
Świat Smaku
Sałatka z kapusty pekińskiej, marchewki i pora VIDEO 247Łatwa i prosta w przyrządzeniu sałatka idealnie nadająca się jako dodatek do obiadu Uwaga - post zawiera film z przygotowania potrawy Składniki - główka kapusty pekińskiej - 3 jabłka - biała część pora - 2 marchewki - mały słoik majonezu - sól, pieprz Wykonanie Kapustę oczyścić, umyć i osuszyć. Drobno pokroić. Jabłka i marchewki umyć i obrać. Z jabłek usunąć gniazda nasienne. Zetrzeć razem z marchewką
Świat Smaku
Sos koperkowo - ziołowy / Dill sauce - herbal 199Jest to moja wersja tego popularnego sosu sałatkowego. Dzięki nucie cytryny sałatki zyskują bogatszy smak. Składniki - 6 łyżek oliwy lub oleju - 6 łyżek wody - 3 łyżeczki suszonego koperku - 2 łyżeczki ziół prowansalskich - ½ łyżeczki suszonej natki pietruszki - ½ łyżeczki suszonego szczypiorku - ½ łyżeczki soku z cytryny - sól, pieprz Drogi internauto - jeżeli przepisy zamieszczone na tej stronie uważasz za ciekawe i chciałbyś
Świat Smaku
Kasza jęczmienna perłowa z grillowanymi zielonymi warzywami z dodatkiem natki i koperku lekko pikantna 245tarty ząbek obranego czosnku, Specialite, posiekaną natkę i koperek, doprawiamy jeśli zajdzie potrzeba. Mieszamy. Możemy podać jako danie obiadowe zaraz po przygotowaniu, ale polecam schłodzić i podać jako wspaniałą sałatkę
Moja smaczna kuchnia
Placki ryżowo-warzywne 228Składniki: 4 porcje 300g ryżu (ja dałam jaśminowy) 2 ząbki czosnku czerwona papryka pęczek cebulki dymki (głównie białe części) 3 żółtka 1 jajko pęczek natki pietruszki
Gorący kąsek
SAŁATKA Z GRUSZKĄ, PISTACJAMI I KASZĄ JAGLANĄ! DIETETYCZNY OBIAD! 393szklanki ugotowanej kaszy jaglanej z dodatkiem ziół toskańskich Na środku talerza ułóż kaszę jaglaną, sałatę, pokrojone pomidorki i resztę składników. Posyp posiekanymi pistacjami, świeżą bazylią. Polej dressingiem. dressing do sałatki: - 1 łyżka soku z cytryny - 1 łyżeczka oliwy z oliwek - 1 łyżeczka miodu - 1 łyżeczka musztardy francuskiej - 50 ml wody w/w/ składniki zmiksuj na gładką masę
SMYKWKUCHNI
sosy które warto znać... :) 656łyżki zimnej wody - 1 łyżeczka octu winnego - sól, pieprz - pół łyżeczki ziół prowansalskich - odrobina pieprzu ziołowego Wszystko mieszamy razem w szklance lub miseczce i polewamy warzywa. SOS DO SAŁATKI TYPU GRECKA: - 3 łyżki oliwy z oliwek - 3 łyżki wody - 1 łyżeczka octu winnego - odrobina posiekanych świeżych listków bazylii - suszona bazylia - sól - pieprz - pieprz ziołowy - tymianek - 1 ząbek czosnku Czosnek przeciskamy
Zainspiruj się kuchnią
Makaron z zielonym pesto i grillowanym kurczakiem... 256pół lub w plasterki. Następnie dodajemy śmietanę i zioła. Gdy mamy już gotowe pesto czas na grillowanie kurczaka i gotowanie makaronu. Najlepiej podawać z sałatką grecką (przepis w następnym poście). A jako dodatek do powyższego proponuje "Greckie Wakacje" czyli OUZO ze sprite lub woda mineralną i kostkami lodu. Smacznego
Zainspiruj się kuchnią
Lunchbox: Sałatka z kaszą gryczaną, mozzarellą i pomidorami 1409gryczaną, ale do tej pory jadłam ją raczej na ciepło, w postaci farszu w gołąbkach czy pierogach oraz z różnymi sosami. Tym razem zdecydowałam się podać ją na zimno. Sałatka z kaszą gryczaną idealnie nadaje się jako posiłek do pracy. Składniki: 100 g kaszy gryczanej 1/2 kulki mozzarelli 1 pomidor garść listków bazylii sól, pieprz 2 łyżki oliwy Wykonanie
Pasja Smaku