sosy - 72734 przepisów (strona:2939/4849)

Szparagi w panierce z piekarnika 195

panierce i na blachę. Robimy tak z każdym szparagiem. Następnie umieszczamy je w piekarniku nagrzanym do 180 stopni na około 15 minut. Wyjmujemy i zajadamy.* Smacznego *Można podawać z sosem czosnkowym lub koperkowym, jako samodzielne danie w formie przekąski lub dodatek do obiadu

Kolizje Smaków
Ryż z mięsem mielonym, kukurydzą i zieloną fasolką szparagową 233

Dania z ryżem nie muszą być nudne i obciekające sosem. Polecamy ryż z mięsem mielonym i warzywami, który nam bardzo posmakował. Dodatek kukurydzy nadaje daniu chrupkości i słodkości :) Składniki na ryż z mięsem mielonym: – 500 g mięsa mielonego z łopatki wieprzowej – 150 g kukurydzy – 200 g zielonej fasolki szparagowej

Kuchenne Wariacje
Roladki z fetą otulone ciastem francuskim 186

piec ok 30 minut aż ciasto sie przyrumieni. Pod kratkę podstawić blaszkę ponieważ mięso podczas pieczenia puści soki. Gotowe roladki podawać z dowolnymi dodatkami, u mnie pieczone warzywa i sos czosnkowy

Monia miesza i gotuje
Surówka Coleslaw 196

Prosty i sprawdzony przepis na klasyczną surówkę Coleslaw - jedną z najbardziej znanych i lubianych surówek. Podstawowym składnikiem jest biała, szatkowana kapusta, drobniutko starta marchew i pyszny, nadający charakteru sos. Jeszcze raz sprawdza się reguła, że proste rzeczy są najlepsze! Najbardziej smakuje po paru godzinach spędzonych w lodówce. Gorąco polecam :)8 szklanek białej kapusty

Krokusowy Dom
Kotlety z indyka z warzywami 302

pieczone z rozmarynem – Satay z indyka pikantny – Indyk w potrawce – Dietetyczny indyk z kaszą i warzywami – Ćevapčići z mielonego mięsa z indyka – klopsiki w sosie koperkowym Z mielonego mięsa z indyka polecam zrobić na obiad pyszne kotlety mielone z warzywami. Kotlety mielone z indyka z warzywami: z cukinią, marchewką i papryką 500 g udźca

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Truskawki z makaronem 164

hartujemy. --    Truskawki kroimy na 4 części lub nie kroimy i zasypujemy cukrem. -- Dodajemy śmietanę i mieszamy około jednej minuty, do czasu połączenia się wszystkiego. Serwujemy makaron, polany sosem śmietanowym z truskawkami. Możemy też wymieszać całość i tak podawać. Smacznego

chleba naszego
Schab nadziewany 194

stron, następnie solimy mięso i po chwili  przyprawiamy obficie wcierając gotową przyprawę ~1 czubatą łyżkę. Do naczynia wkładamy smalec, warzywa i przyprawiony nafaszerowany schab, który dodatkowo możemy podlać sosem sojowym ~2-3 łyżki. -- Pieczemy w 200 st. C góra/dół 70-90 min. -- Po lekkim wystudzeniu 10-15 min. kroimy na porcje i serwujemy gorące. Można też

chleba naszego
Targi Turystyczne "WYPOCZYNEK" i Toruński Festiwal Smaków 167

taka miła niespodzianka. Pycha. Na targach spotkaliśmy wielu naszych przyjaciół i znajomych. Była Kaszubska Koza ze swoimi genialnymi serami. Józef Siadak – Specjały spod strzechy z najlepszymi octami, sosami, musztardami i syropami. Piotr Lenart – Niech cię Zakole promujący jagnięcinę, czyli (jak mawia) truflę wśród mięs. Ale festiwal i Targi to nie tylko jedzenie, ale również wykłady, spotkania i pokazy. Obiad Prezydencko

królestwo garów
Gastrofizyka. Nowa wiedza o jedzeniu Charlesa Spence’a 180

czytelników mojego bloga. Im więcej zdjęć jedzenia oglądasz, tym masz większą nadwagę liczoną wskaźnikiem BMI. Pornografia spożywcza promuje niezdrowe i kaloryczne potrawy z toną żółtego sera, cukru i sosami. Przez to trudniej nam się potem oprzeć pokusie i dokonujemy potem gorszych wyborów żywnieniowych. Gdybyśmy nie musieli opierać się food porn, silnej woli starczyłoby nam na dłużej. Porcje na zdjęciach

Ugotowane pozamiatane
Idealne na wiosnę roladki drobiowe ze szpinakiem i serem feta 184

smażymy przez około 12-13 minut, przewracając je co kilka minut na inny bok. Roladki podajemy z ziemniaczkami lub ryżem oraz surówką przygotowana najlepiej ze świeżych warzyw i polaną sosem vinegret. Przepis na Roladki drobiowe ze szpinakiem i serem feta w wersji do wydruku i PDF. Artykuł Idealne na wiosnę roladki drobiowe ze szpinakiem i serem feta pochodzi z serwisu

KulinarneImpresje.pl
Indyk z cukinią w sosie serowym 231

domu, bo dzieci jeszcze nie do końca zdrowe, pylenie się zaczęło i kichaniom, nie ma końca (alergia). Jeśli chodzi o propozycję obiadową, to dziś indyk z cukinią w sosie serowym. Prosto, ale naprawdę smacznie :-) Miłego poniedziałku Wam życzę :-) Składniki: około 400 g polędwicy z indyka 1 cukinia 100 g serka topionego  1 ząbek czosnku mała cebulka 100 ml śmietanki

kruche babeczki
Makaron ze szparagami, szpinakiem i fetą 231

skurczy. Posolić do smaku. Do dużej salaterki przełożyć makaron, szparagi i szpinak z suszonymi pomidorami. W małym słoiczku przygotować dressing. Ja po prostu dodaję wszystkie składniki i nim potrząsam. Sos wymieszać w salaterce z pozostałymi składnikami. Następnie pokruszyć po wierzchu delikatnie fetę. Smacznego, Anulla

Fabryka pomysłów
Rolada waflowa z nadzieniem ruskim 203

smaki ładnie się przegryzą, ale również sama rolada łatwiej się kroi. Roladę odsmażamy na klarowanym maśle lub przed odsmażeniem panierujemy w jajku i bułce tartej. Możemy jeść samą z sosami lub surówkami. Farsz ruski też robicie według waszych preferencji bo ja dodaję trochę dziwnych przypraw i dodatków, które niekoniecznie każdemu muszą przypaść do gustu. {"@context":"http:\/\/schema.org","@type":"Recipe","image

Mieszam w Garnku
Roladki z tortilli z szynką i warzywami 674

kilka plasterków szynki * kilka plasterków sera ok 150 g * ok 10 liści sałaty * pół papryki czerwonej * pół ogórka gruntowego Serek śmietankowy mieszamy z majonezem. każdy placek tortilli smarujemy powstałym sosem. ( ok. 1 czubata łyżka na każdy placek). rozkładamy szynkę i ser na całej tortilli. następnie sałatę, ogórek i paprykę rozkładamy na jednej połówce tortilli. Całość zwijamy od strony z sałatą

Kulinarne przygody
Duszone polędwiczki wieprzowe 172

garnka usmażone mięso i zalej wodą niewiele ponad poziom składników duś na małym ogniu przez ok godzinę na koniec dopraw do smaku przyprawami, które lubisz i aby zagęścić sos, możesz dodać zasmażkę podawaj z ulubionymi dodatkami Smacznego

Oka w rosole czyli KaFka gotuje