sosy - 72734 przepisów (strona:2945/4849)

Łosoś pod pierzynką śmietanowo-chrzanową podany z pieczonymi ziemniakami i smażonymi szparagami 171

małą blaszkę do pieczenia i delikatnie przekroić na 2 części. Rybę przyprawić solą oraz pieprzem, skropić odrobiną soku z cytryny i posypać posiekanym koperkiem. Śmietanę wymieszać z chrzanem. Przygotowany sos rozsmarować na wierzchu łososia. Blaszkę z łososiem wstawić do piekarnika i piec około 17 minut, aż do zmiany koloru łososia. Uwaga: podczas wkładania łososia do piekarnika, z naczynia żaroodpornego

Ugotować
Makaron z pieczoną dynią i fetą 192

fetę i całość raz jeszcze mieszamy. Gdy makaron się ugotuje ( mój ok. 8 minut ) odcedzamy go i przekładamy wraz z pięcioma łyżkami wody spod makaronu do naszej patelni z sosem. Wszystko dokładnie mieszamy, doprawiamy do smaku solą i pieprzem i podajemy.   ( Jedna porcja makaronu została na patelni a jak ją wykorzystałam już niedługo Wam zdradzę ! )   Makaron z pieczoną

Kuchnia na wzgórzu
Sezamowe pesto z rukoli 154

kuchni bo można go użyć jako pasty na kanapki - ja używam zamiast masła, można z nim zrobić makaron albo ryż czy kaszę, można także dodać do zupy czy sosów. Zastosowań ma wiele i w każdym podbija smak dania. Sezamowe pesto z rukoli. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
MUFFINY Z KASZY JAGLANEJ, TUŃCZYKA I PESTO 171

niej poprzez pieczenie babeczek z kaszy jaglanej. Babeczki są delikatne, miękkie i bardzo zdrowe. Tuńczyk nadaje wilgotności babeczkom. Składniki: 1 szklanka kaszy jaglanej 1 puszka tuńczyka w sosie własnym Princes garść zielonej ugotowanej fasolki szparagowej 1 czerwona cebula 1 czerwona papryka 2 łyżki pestek dyni 3 łyżeczki czerwonego pesto z suszonych pomidorów 1 jajko 1 łyżka posiekanej pietruszki sól pieprz

Kuchnia w oparach
Roladki z indyka z serem i suszonym pomidorem w sosie śmietanowym ze szpinakiem, oliwkami, kurkumą i pomidorami 214

usmażonych roladek (zmniejszamy gaz), oprószamy solą i pieprzem, dodajemy czosnek, mieszamy, dodajemy oliwki i suszone pomidory, oraz kurkumę. Delikatnie mieszamy, dolewamy śmietankę, mieszamy. Zostawiamy na gazie na kilka minut (sos powinien nam troszkę zgęstnieć), jeśli trzeba doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z surówką, ryżem, kaszą, ziemniakami itd. Smacznego

kruche babeczki
OMLET OWSIANY 206

jajka 1,5 łyżki płatków owsianych górskich 1 łyżka mleka sól, pieprz 1 łyżka oleju do smażenia Dodatki: garść roszponki, mały pomidor malinowy, kilka oliwek czarnych, kilka plasterków ogórka, sos winegret lub na słodko z dżemem, owocami i cukrem pudrem. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Oddzielić białka od żółtek, jedno i drugie ubić w oddzielnych miseczkach przy czym UWAGA białka dodać do żółtek

pieprzny smaczek
WARZYWNE PRZEKĄSKI Z GRILLA + FILMIK 261

kładziemy po plastrze salami i plasterku sera.  Warzywa układamy na rozgrzanym grillu i grillujemy aż ser się rozpuści i ładnie przypiecze.  Podajemy cieple z ulubionymi sosami.  Smacznego.                                     Zapraszam do obejrzenia filmiku i subskrybcji kanału

Kulinarne Fantazje Marioli
Jagnięcina z cukinią i fasolką szparagową / Lamb with zucchini and green beans 225

Jagnięcina to specyficzne mięso i musi być ona dobrze przyrządzona, najlepiej z dużą ilością warzyw. Taką właśnie dziś Państwu prezentuję Pyszne, rozpływające się w ustach kotleciki jagnięce w sosie pomidorowym, z cukinią, fasolką szparagową, boczkiem i bazylią, z pewnością zachwycą wszystkich amatorów tego rodzaju mięsa. Danie jest praktycznie jednogarnkowe, bardzo szybko się je przygotowuje, a co najważniejsze – jest bardzo

karmelowy
Kotlety z indyka z cukinią i marchewką 209

pieczone z rozmarynem – Satay z indyka pikantny – Indyk w potrawce – Dietetyczny indyk z kaszą i warzywami – Ćevapčići z mielonego mięsa z indyka – klopsiki w sosie koperkowym Z mielonego mięsa z indyka zrobiłam pieczone kotlety z warzywami. Składniki na 12 sztuk kotletów z indyka z cukinią i marchewką 500 g udźca z indyka bez skóry

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Brokuły i feta czyli przepis na pyszną sałatkę 201

brokuły, fetę kruszymy w palcach na małe kawałki. Do miski przekładamy brokuły i fetę. W kubku mieszamy jogurt z majonezem dodajemy rozdrobniony ząbek czosnku, doprawiamy pieprzem. Polewamy brokuły przygotowanym sosem i mieszamy. Sałatka gotowa. Nie używam soli, bo feta wg mnie już jest wystarczająco słona. Taką sałatkę możesz podać do obiadu, na kolację lub zabrać na piknik, do pracy

Kuchnia na wzgórzu
Naleśniki z kurczakiem i warzywami 176

miksujemy przez chwilę na wolnych obrotach. 7. Naleśniki smażymy na patelni teflonowej bez dodatku tłuszczu. 8. Farsz nakładamy na naleśniki i zwijamy w rulon. 9. Naleśniki podajemy z sosem czosnkowym (wyciśnięty przez praskę czosnek łączymy z sokiem z cytryny, szczyptą soli, pieprzu i jogurtem). Naleśniki z kurczakiem i warzywami są bogate w: - błonnik pokarmowy, który daje uczucie sytości i przyspiesza

Zdrowe odżywianie w pięciu smakach
Koreczki, przekąski i przystawki. Imprezowe hity! 3861

PRZEKĄSKI: *** Camembert smażony w panierce z płatków kukurydzianych PRZEPIS TUTAJ *** Rollsy z tortilli z łososiem PRZEPIS TUTAJ *** Rollsy z tortilli z szynką PRZEPIS TUTAJ *** Roladki z szynki z sosem chrzanowym PRZEPIS TUTAJ *** Mini burgery PRZEPIS TUTAJ *** Imprezowe mini pizzerinki – szybkie i pyszne PRZEPIS TUTAJ *** Mięsno-warzywne kulki iw cieście PRZEPIS TUTAJ *** Ogórkowe roladki z twarożkiem i łososiem PRZEPIS TUTAJ

Blog z Apetytem
Pieczone bataty z wędzonym boczkiem 164

łyżka oliwy z oliwek sól morska pieprz ziołowy 6 gałązek tymianku 6 plasterków wędzonego surowego boczku 10 dag sera żółtego ketchup (przepis znajdziesz  tutaj  ) lub ostry sos paprykowy Sposób wykonania: Bataty myjemy i przekrawamy na pół. Kawałki układamy na dużej blasze wyłożonej papierem do pieczenia.  Skrapiamy je oliwą z oliwek i posypujemy solą i pieprzem. Na każdy

Qchnia po prostu
Latte macchiato- domowy przepis 158

słodki smak całości. Następnie do szklanki delikatnie wlewamy ok. 30 ml aromatycznego espresso, zaparzonego ze świeżo zmielonej kawy ziarnistej . Wierzch kompozycji przyozdobić można następnie także bitą śmietaną z dodatkiem sosu smakowego lub posypki. Smacznego

Tradycyjna Kuchnia
Klops z pieczarkami 203

Lubicie zrobić czasem pieczeń, która nadaje się na ciepło z sosem do obiadu, a później na zimno np. na kanapki? Oprócz klasycznych mięs pieczonych w całości fajnym rozwiązaniem są pieczenie z mięsa mielonego. Wedle uznania lub okazji można je urozmaicić dorbnymi dodatkami - wetkniętymi gotowanymi jajkami lub warzywami. U mnie ostatnio gościła w wersji pachnącej pieczarkami. Składniki (8 porcji

Zielona Kuchnia

Proponowane wyszukiwania