sosy - 72734 przepisów (strona:2947/4849)

PEŁNOZIARNISTY MAKARON Z SZYNKĄ, SPZINAKIEM I PAPRYKĄ 167

minuty. 4. Dodajemy pokrojoną w drobną kostke szynke i Ząbek czosnku. Dusimy ok 4 minuty po czy dodajemy szpinak. Jesli jest mrozony czekamy az wymiesza sie z reszta sosu po czym dodajemy łyżke śmietany.  5. Mieszamy z makaronem.  SMACZNEGO

BezglutenowaIzabela
Pulled beef czyli pieczona łata wołowa w domowej bułce z jabłkami szara reneta w maśle orzechowym oraz marchewką i porem 138

wody. Na koniec gotowania wyławiam mięso, które zalewam winem i połową bulionu z gotowania i duszę jeszcze dwie godziny na wolnym ogniu, natomiast warzywa gotuję w bulionie do zredukowania sosu. Gotowe mięso szarpię widelcami. Podaję w bułce z warzywami i karmelizowanym jabłkiem.  Karmelizowane jabłka 1 kg jabłek szara reneta szczypta cukru  kilka łyżek masła  kilka łyżek masła

Mango Papaja
Jak przechowywać papryczkę chilli 282

Ponieważ zazwyczaj do potraw nie dodajemy całej papryczki chilli i duża jej część się marnuje, chciałbym dziś podać Wam świetny sposób jak przechowywać papryczkę chilli aby

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Poniedziałek: Nuggetsy z kurczaka z kolorowymi frytkami 186

przypala. Wyciągnij nugettsy z piekranika i odstaw do przestygnięcia. Sprawdź czy frytki już się upiekły (punktem odniesienia jest seler, który upiecze się najszybciej). Wyciągnij z piekarnika, podawaj z nugettsami, sosem i dowolną sałatką. Domowe nuggetsy gotowe! Smacznego! Artykuł Poniedziałek: Nuggetsy z kurczaka z kolorowymi frytkami pochodzi z serwisu Niedzielny kucharz

Niedzielny kucharz
Pomidorowe naleśniki z serkiem i wędzonym łososiem 181

soli i olej. Całość zmiksować na ciasto. Usmażyć na suchej patelni około 8 nalesników. Gotowe naleśniki smarować serkiem, na wierzch układać wędzonego łososia. Zwijać w ruloniki. Podawać polane ulubionym sosem (u mnie serowy roquefort). Wartość energetyczna (1 porcja) Energia: 404,9 kcal Tłuszcz: 22,1g Białko: 19,7g Węglowodany: 30,8g Smacznego

Zielona Kuchnia
Sałatka ziemniaczana do grilla 461

wielkości kostkę *** *** Ogórki i rzodkiewki również kroimy w kostkę średniej wielkości *** *** Majonez mieszamy z jogurtem i przeciśniętym czosnkiem. Dodajemy drobno posiekany koperek *** *** Mieszamy i delikatnie doprawiamy solą oraz pieprzem *** *** Sos mieszamy z pokrojonymi wcześniej warzywami. W razie potrzeby doprawiamy jeszcze całość solą oraz pieprzem *** *** Przed podaniem sałatkę wkładamy do lodówki na minimum godzinę aby smaki się połączyły *** *** SMACZNEGO *** POLECAM TAKŻE

Blog z Apetytem
Pieczeń z indyka z papryką 204

sucha. Po upieczeniu pieczeń wystudzić w foremce i pozwolić jej również w niej zastygnąć. Mięso wtedy wchłonie część wytopionego soku, a pozostałą jego część można wykorzystać, jako bazę do sosu lub wywar do zupy. Pieczeń z indyka jest delikatniejsza, niż wieprzowa i chętnie jedzą ją nawet dzieci. Osobiście nie przepadam za sklepowymi wędlinami i wolę sama upiec kawałek mięsa

Kuchcik gotuje
Wiosenne Placki Z Cukinii 165

Mieszamy całość do uzyskania niezbyt gęstej konsystencji. 3. Rozgrzewamy patelnie z niedużą ilością oleju i smażymy placuszki na rumiana z oby dwóch stron. Podajemy ze śmietaną/jogurtem, ketchupem lub sosem np. tzatziki. Smacznego

Gotowanie...to proste !
Pyszne i zdrowe roladki schabowe 219

roladki, wlewamy gorąca wodę. Pieczemy mięsko w piekarniku nagrzanym do temp. 180, pod przykryciem, przez około 40 minut. W trakcie pieczenia możemy polać nasze roladki raz lub dwa powstałym sosem. Po 40 minutach odkrywamy roladki i kontynuujemy pieczenie przez kolejne 10 minut. Wyciągamy roladki z piekarnika, przekładamy na talerz. Artykuł Pyszne i zdrowe roladki schabowe pochodzi z serwisu Kulinarne Impresje

KulinarneImpresje.pl
Suflet ziemniaczany z parmezanem 205

Suflet ziemniaczany z parmezanem Przystawka na jesienne wieczory, puszysta i smaczna. Dobrze pasuje do nabiału, przeróżnych mięs, ryb oraz sosów. U mnie była to uczta z dodatkiem sałaty batawii, mojej ulubionej. Proporcja na 4 kokilki. Składniki: 4 ugotowane ziemniaki  2 jajka 1 płaska łyżeczka soli morskiej 1 szczypta świeżo zmielonego pieprzu 1 szczypta świeżo startej gałki muszkatołowej 1 garść

Wino Francja Kuchnia
Tarta Tatin z cykorią i roquefortem 186

patelni rozgrzać masło, dodać miód, podsmażyć cykorię z obydwu stron , oprószyć solą i pieprzem, karmelizować około 10 minut. Formę do tarty wysmarować masłem, cykorię ułożyć w kształcie gwiazdy. Polać sosem z patelni. Ułożyć na nich po plastrze roqueforta, całość przykryć ciastem francuskim, lekko docisnąć przy krawędziach. Nakłuć ciasto. Piec w temperaturze 200 stopni około 20 minut. Po upieczeniu odczekać

Wino Francja Kuchnia
Kaczka pieczona w winie z szalotką i kasztanami 251

kaczki. Jeżeli mięso nie będzie jeszcze odpowiednio kruche pozwolić mu na dłuższe pieczenie pod kontrolą.  (Uwaga -około 20 minut przed końcem odkryć naczynie, by mięso się przyrumieniło, a sos zredukował) W osobnym garnku ugotować ziemniaki z solą, pieprzem oraz gałką muszkatołową. Po 20 minutach dodać mrożony groszek, wyłączyć gaz. Po chwili odcedzić z wody, dodać masło, śmietankę i ubić

Wino Francja Kuchnia
Spaghetti z mulami i krewetkami w kremowym sosie winnym 183

Spaghetti z mulami i krewetkami w kremowym sosie winnym Zainspirowane zakupami na zaprzyjaźnionym podparyskim ryneczku. Polecam takie uczty wszystkim tym, którzy kochają owoce morza i mają do nich bezpośredni dostęp. Zapraszam. Składniki: 250 g makaronu spaghetti 300 g świeżych muli 150 g świeżych krewetek 1 szalotka 1 ząbek czosnku 1 gałązka tymianku 1 liść laurowy 250 ml białego wytrawnego

Wino Francja Kuchnia
Sałatka z bakłażana i ciecierzycy 190

pomidorki koktajlowe pokojone na pół lub na ćwiarti oraz drobno krojone listki mięty. W garnuszku wymieszać 3 łyżki oliwy z oliwek, 1/4 łyżeczkę soli oraz sok z cytryny. Gotowym sosem zalać składniki w misce. Dokładnie wymieszać. Sałatka z bakłażana i ciecierzycy O czym warto pamiętać przygotowując sałatkę. Sałatkę przed podaniem warto schłodzić w lodówce. Do sałatki najlepsza będzie cebula czerwona

mecooks
Sałatka z mozzarellą, awokado i pomidorkami 377

mozzarella, awokado i mieszankę sałat *** *** W osobnej miseczce mieszamy oliwę z oliwek z sokiem z limonki oraz drobno posiekaną bazylią. Doprawiamy delikatnie solą i pieprzem, mieszamy i tak uzyskanym sosem polewamy sałatkę *** *** SMACZNEGO *** POLECAM RÓWNIEŻ: NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI KLIKNIJ TUTAJ POMYSŁY NA NIEDZIELNY I ŚWIĄTECZNY OBIAD KLIKNIJ TUTAJ DANIA JEDNOGARNKOWE – POMYSŁY NA SZYBKIE I PYSZNE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ POMYSŁY

Blog z Apetytem

Proponowane wyszukiwania