sosy - 72734 przepisów (strona:2940/4849)

Ciasto z cukinią z warzywnym nadzieniem – wegańskie placki z cukinią 252

zarumienienia. Teraz piecz je pod przykryciem lub owinięte folią aluminiową przez 20 minut w piekarniku. Placuszki podaj z resztą nadzienia – możesz je równie dobrze zblendować i traktować jako sos Jako nadzienie możesz też użyć innych ulubionych dodatków Via Gusto życzy smacznego Jeśli chcesz wesprzeć moją pracę zapraszam Cię do subskrypcji kanału Via Gusto oraz do odwiedzenia blogowego Facebooka (wystarczy

Via Gusto
Makaron z tuńczykiem i pomidorkami (Farfalle con tonno e pomodorini) 189

SKŁADNIKI 400 g makaronu typu farfalle 200 g tuńczyka w sosie własnym  100 g pomidorków  3 dymki 2 ząbki czosnku 2 łyżki kaparów  oliwa z oliwek   s ó l, pieprz **** INGREDIENTI 400 g di farfalle 200 g di tonno al naturale in scatola 100 g di pomodorini 3 cipollotti 2 spicchi d'aglio

La grande e la piccola cuoca
Ślimaczki z ciasta francuskiego 227

plastry o grubości 2cm. Ułożyć na płasko na blaszce do pieczenia. wierzch ciastek posypać ziołami prowansalskimi. 4. Piec ok 20 minut w 200 st.C (góra-dół). Podawać z sosem czosnkowym. Smacznego

Kuchnia domowa Ani
Zrazy ryżowe z warzywami 209

miękkości ( ok. 20 min. ). Pozostałe cebule pokroić w półtalarki, przesmażyć na oleju, przełożyć do warzyw. Gdy warzywa będą miękkie dodać koncentrat pomidorowy, posolić i popieprzyć do smaku. Do sosu warzywnego dodać obsmażone klopsiki  i dusić jeszcze 10-15 min. Gotową potrawę wyłożyć na półmisek i posypać dowolną zieleniną

Kulinarne przemyslenia
Kotlety ziemniaczane z brokułami 434

wyszły pyyyyyszne! Smakują zarówno na ciepło jak i na zimno i doskonale mogą się sprawdzić jako przekąska na imprezach albo na grilla . Ja podałam je na kolację z sosem tzatziki. Składniki: 25 dag ugotowanych ziemniaków (dajcie tyle ile macie bo to przepis na czyszczenie lodówki) 25 dag ugotowanego brokuła (też orientacyjna porcja – ja dałam cały niewielki) jajko 1/3 kostki

Mama z miasta
Sałatka ze świeżym tuńczykiem i jajkiem w koszulce 238

jajkiem. Awokado przekroić na pół, wyjąć pestkę, a miąższ pokroić na kawałki. Tuńczyka przekroić na 4 części. Na dwóch talerzach rozłożyć sałatę. Następnie dodać awokado i tuńczyka. Całość polać sosem (składniki na dressing wymieszać ze sobą), a na sam koniec przełożyć jajko w koszulce, które można przyprawić suszonym chilli. Wierzch sałatki posypać podrumienionymi ziarnami słonecznika. Sałatkę od razu podawać. Przygotowywanie

Ugotować
Bulion warzywny 141

Przepisów na bulion warzywny jest bardzo dużo. Tym razem proponujemy taka wersję. Bulion warzywny stanowi podstawę do przyrządzania wielu zup, sosów i innych potraw. Składniki 2 marchwie 1 duża pietruszka 2 pory 1 średni selera 1 cebula 2 łyżki masła kawałek kapusty włoskiej pół pęczka natki pietruszki 2 ziarenka ziela angielskiego 6 ziarenek czarnego pieprzu 1 liść laurowy sól pieprz

R'n'G Kitchen
Krucha i soczysta karkówka w musztardowej marynacie 302

patelni. Mięso z tego przepisu wychodzi bardzo smaczne, kruche i soczyste. Polecam!     Składniki: ok 0,5 kg karkówki MARYNATA: 1 łyżka octu balsamicznego 2 łyżki sosu sojowego 2 łyżki oleju 2 łyżki ostrej musztardy 1 łyżeczka miodu 1 łyżka ziół prowansalskich pół łyżeczki soli pół łyżeczki pieprzu mielonego   *** Karkówkę myjemy, osuszamy i kroimy na około

Blog z Apetytem
Sałatka z pieczarek i hiszpańskich oliwek 225

Sałatka to idealny dodatek na majówkowe spotkania przy grillu i nie tylko, idealna na tzw. domówki. Dziś proponuje sałatkę szybką, sycącą i pachnącą latem. Delikatny sos dopełnia całości, polecam gorąco. Sałatka z pieczarek i hiszpańskich oliwek. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Panna Cotta 141

Chyba najpopularniejszy z włoskich deserów . Mnie szalenie podoba się wersja z galaretką zamiast sosu i pierwszy raz takową zrobiłam. Można ją przygotować samodzielnie ze świeżych owoców – i taka jest najlepsza! Jeśli podoba Ci się ten przepis, zachęcam do polubienia mojego bloga na Facebooku Zapraszam! Będziesz wtedy zawsze na bieżąco z nowymi wpisami! Możesz również polubić ten przepis. Składniki

Za drzwiami kuchni
Filet z kurczaka w zakręconych szaszłykach 162

roladki wyjdą 2 szaszłyki po 3 plastry Szaszłyk smażymy chwilę na patelni z jednej i drugiej strony… i gotowe Można również upiec szaszłyki w piekarniku. Fajnie smakuje z sosem pieczarkowym Smacznego! http://www.zadrzwiamikuchni.pl/2013/02/filet-z-kurczaka-w-zakreconych-szaszlykach/ Post Filet z kurczaka w zakręconych szaszłykach pojawił się poraz pierwszy w Za drzwiami kuchni

Za drzwiami kuchni
Naleśniki bananowe 171

patelnię kilka kropel i rozsmarować silikonowym pędzelkiem). Śmietanę zmiksować z cukrem pudrem . Naleśniki podawać z bitą śmietaną i pokrojonym bananem. Oczywiście można dodać więcej ulubionych dodatków! My polaliśmy je sosem czekoladowym Smacznego! Post Naleśniki bananowe pojawił się poraz pierwszy w Za drzwiami kuchni

Za drzwiami kuchni
Kajmakowa babka Wielkanocna / kajmakowe muffinki 177

trzeba natłuszczać. Piec w temperaturze 180 stopni przez ok 45 – 50 min. Pozostały kajmak (ok 100 g) lekko podgrzać ze śmietanką , do połączenia składników. Tak powstałym sosem udekorować babkę i posypać migdałami . Smacznego! Post Kajmakowa babka Wielkanocna / kajmakowe muffinki pojawił się poraz pierwszy w Za drzwiami kuchni

Za drzwiami kuchni
Prosta sałatka ze szparagami i jajkiem 240

grube  plastry, jajka w ósemki, szparagi kroimy na mniejsze części. W dużej misce lub głębokim talerzu układamy liście szpinaku, a na nich ziemniaki, jajka i szparagi. Wszytko polewamy sosem i posypujemy świeżymi ziołami. Przed podaniem mieszamy

Kulinarne przygody Gatity

Proponowane wyszukiwania