linkiem: https://akademiasmaku.pl/vademecum/dlaczego-warto-jesc-szczaw,596 . Pomysły na dania ze szczawiu Szczaw jest rośliną bardzo uniwersalną pod względem kulinarnym. Sprawdzi się zarówno jako dodatek, jak i główny składnik zup, sosów czy sałatek. Najpopularniejszym daniem ze szczawiu jest z pewnością wspomniana na początku zupa. Odpowiednio doprawiona, podana z jajkiem i chrupiącą grzanką jest idealnym pomysłem na lekki wiosenny lub letni obiad. Alternatywą
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Naturalny ocet jabłkowy jest idealnym dodatkiem do wszelkiego rodzaju marynat do warzyw i mięsa lub jako składnik sosów do sałatek. Okazuje się, że przygotowanie w domu octu jabłkowego jest banalnie proste. Potrzebna nam będzie woda, odrobina cukru i oczywiście jabłka. Ja dodatkowo dałam też listek laurowy i rozmaryn. Warto jednak pamiętać, że podczas przygotowania octu trzeba zachować maksimum higieny. Wszystkie
Kulinarne przygody GatitySkładniki: 15-20 dag twardego sera żółtego 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 6 jaj 4 ogórki kiszone 2 małe cebule 1 mała puszka kukurydzy 4 łyżki majonezu Sól himalajska do smaku Świeżo mielony pieprz o smaku Pęczek szczypiorku do posypania Sposób przygotowania: Jajka ugotować na twardo, obrać, wystudzić zetrzeć na tarce jarzynowej, obraną cebulę posiekać w drobną kostkę
Wanilia i Kardamonprzede wszystkim ciasto. Przepis na ciasto do pizzy, jest podstawą dobrego wypieku. To co dodamy na wierzch to już tylko ogranicza Nas wyobraźnia. Ja ostatnio polubiłam pizzę bez sosu pomidorowego dzięki czemu jest dużo delikatniejsza i szlachetniejsza. Możemy też bardziej poczuć smak składników na pizzy. Dzisiaj zdradzę Wam aż cztery przepisy na pizzę! To co pieczemy? przepis na ciasto
SMYKWKUCHNIobłędne śniadanie. Może być też w wersji obiadowej, ja nie jestem w stanie zjeść sama takiego omletu, chociaż jest bardzo dobry. Dodałam do niego fajnego tuńczyka w kawałkach w sosie własnym Princes . Bardzo lubię jak są duże kawałki tej ryby. Tuńczyk Princes jest wysokiej jakości rybą. Można go używać do dań na ciepło i na zimno. #MasterTuńczyk
wesoła kuchniazarumienienia. Dodajemy warzywa, posypujemy vegetą, dusimy aż puszczą soki. Wtedy dodajemy pomidory, zalewamy 1 szklanką wody. Dusimy przez około 25 minut do miękkości składników. Doprawiamy do smaku. 3. Powstały sos łączymy z makaronem. Przed podaniem możemy posypać posiekaną natką pietruszki
Szefowa kuchnipysznie ;) Polecam :) SKŁADNIKI: Zapiekanki: 1-2 duże Bataty 1 Filet z Kurczaka 200 g mrożonych warzyw chińskich sół i pieprz 1łyżeczka papryki olej rzepakowy Sos: 1 jajko 200 ml śmietany 18% 10 dag tartego sera żółtego np. cheedar 1 łyżka cebulki prażonej 1 łyżka drobno posiekanego koperku sól i pieprz do smaku 1 łyżeczka
Gotowanie Patkidodać do nich miód. Całość zmiksować, dolewając tyle mleka, by uzyskać żądaną konsystencję. Moje mięty obudziły się po zimie i możemy cieszyć się ich smakiem, dodając je do herbaty, sosów czy koktajli. Jakie cuda potrafi uczynić mała czarna sukienka, wie każda kobieta. Wie również Jane L. Rosen i napisała o tym książkę pt. " Dziewięć kobiet, jedna sukienka ". Historię kilku kobiet
Weekendy w domu i ogrodzieoliwą i można ją przechowywać nawet kilka miesięcy. Pastę z czosnku niedźwiedziego wykorzystuję do bardzo wielu potraw. Jest bazą do pysznego pesto, dodatkiem do zup, zimnych i ciepłych sosów, dressingów i kanapek. Wkrótce pojawią się na blogu 3 przepisy, w których zastosowałam pastę z czosnku niedźwiedziego. Składniki: czosnek niedźwiedzi (u mnie 10 pęczków) olej lub oliwa z oliwek (u mnie
Codziennik KuchennyDusimy pod przykryciem do momentu aż mięso zmięknie. Pod koniec duszenia dodajemy majeranek i tymianek. W szklance rozpuszczamy w niewielkiej ilości zimnej wody mąkę ziemniaczaną. Zawiesinę wlewamy do sosu mięsnego, mieszamy. Całość doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Mięso podajemy np. z sałatką z kiszonych ogórków (przepis znajdziesz tutaj
Qchnia po prostujajko, mąkę i przyprawy.Wymieszać i usmażyć dość duże placki [ u mnie placki z 3-4 łyżek ciasta]. Usmażone placki przełożyć na blaszkę.Placki można posmarować majonezem lub sosem czosnkowym, ułożyć pieczarki, pokrojoną paprykę i pomidora.Posypać tartym serem. Chwilę zapiekać, aż ser się rozpuści
Moje domowe kucharzeniejajka 150g jogurtu naturalnego 3 łyżki mąki orkiszowej pełnoziarnistej Warzywa: zielony groszek, czerwona papryka, czerwona cebula, oliwki, pomidorki koktajlowe, cukinia Natka pietruszki Przyprawy: czubryca zielona, ostra wędzona papryka, sos sojowy, pieprz Jajka połączyć z jogurtem Warzywa i natkę drobno posiekać Warzywa połączyć z masą jajeczno-jogurtową, przyprawić Wylać do formy (ja piekłam w silikonowej, nie ma problemu z wyjęciem omleta
HealthyCreationsSkładniki: 4 ugotowane na twardo jaja 1 pęczek szczypiorku 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 3 łyżki majonezu sól i pieprz do smaku opcjonalnie 4 łyżki kukurydzy konserwowej i groszku zielonego Przygotowanie: jajka obierz ze skorupki i zetrzyj na tarce do warzyw na grubych oczkach dodaj do nich odsączonego z zalewy tuńczyka, opcjonalnie kukurydzę i groszej dopraw solą i pieprzem
Oka w rosole czyli KaFka gotujeKrokiety ziemniaczane - jako dodatek do mięsa, gulaszu, ryby lub z pysznym sosem np. grzybowym. Smaczne także jako samodzielne danie ponieważ ten przepis przewiduje dodatek sera w środku . Krokiety ziemniaczane podane z warzywami to pyszne wegetariańskie danie . Krokiety ziemniaczane SKŁADNIKI 600g ziemniaków 2 jajka łyżka masła kawałek żółtego sera bułka tarta sól,pieprz olej do smażenia SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Ugotowane
zielonacukinkamięsem tak jak na zdjęciu Przygotowane patyczki z mięsem panierować najpierw w jajku a potem w bułce tartej Smażyć na patelni na rumiano Podawać jeszcze gorące z dodatkiem warzyw, sosów, ziemniaków, ryżu, kaszy itd SMACZNEGO :) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push
zielonacukinka