sosy - 72734 przepisów (strona:2935/4849)

Tuńczykowa pasta z awokado i rzodkiewką 196

minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Składniki:   1 dojrzałe awokado 1 puszka tuńczyka w sosie własnym Princes 5 większych rzodkiewek 1 jajko na twardo ½ pęczka szczypiorku ½ pęczka zielonej pietruszki 2 łyżki musztardy (można dać pół na pół z ostrą) Sól, pieprz do smaku Sposób przygotowania

Kuchnia w czekoladzie
ZAPIEKANA KANIWA CZEKOLADOWA Z TRUSKAWKAMI 178

profilaktyki w walce z nadciśnieniem, miażdżycą, cukrzycą, anemią. Nie zawiera glutenu. Kaniwę można przyrządzać zarówno na słodko, jak i na słono, do sałatek, pasztetów, jako zagęstnik do zup i sosów. Jest doskonałym zamiennikiem ziemniaków, ryżu czy kaszy. Składniki: 1 szklanka kaniwy (canihua) Radix-Bis 1 szklanka wody 1 szklanka mleka kokosowego 50 g gorzkiej czekolady min. 70% 2-3 łyżki

Kuchnia MagdaLeny
Dorsz pieczony 180

dymkę i pokrojony w plasterki czosnek. Szklimy. Dodajemy pomidory z puszki, doprawiamy solą, pieprzem i cukrem i dusimy razem przez 10 minut. Na koniec dodajemy pokrojonego w krążki pora. Sos przekładamy do ryby, zmniejszamy temperaturę piekarnika do 180 stopni i zapiekamy razem przez 15-20 minut. Pomidorki koktajlowe przesmażamy na pozostałej oliwie. Rybę podajemy z pieczonymi warzywami i pomidorkami

KUCHNIA POLSKA
Placki z gotowanych ziemniaków 434

każdej strony. Placki smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor z każdej strony. Podajemy z ulubionymi dodatkami np. z kwaśną śmietaną, gęstym jogurtem, smażonymi pieczarkami , sałatką wiosenną lub sosem.   The post Placki z gotowanych ziemniaków appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Ciasto serowe z tuńczykiem, pomidorem i kawałkami mozzarelli 218

Ciasto piec (do tzw. suchego patyczka) w rozgrzanym piekarniku przez około 40-50 minut w temperaturze 180 stopni. Można podawać w wersji solo lub ze świeżymi warzywami - bądź ulubionym sosem. Tuńczyk to źródło pełnowartościowego białka czy niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych.  Dostarcza witaminy B, A i D, fosfor, żelazo i na dodatek jest fit!  To doskonała baza do sałatek

Di gotuje
Podpłomyk z marchewką, marchwiarz 260

bulionu. Na rozgrzaną patelnię z odrobiną oliwy dodajemy masło i wrzucamy pokrojoną marchewkę. Podsmażamy kilka chwil mieszając. Następnie dodajemy sok z pomarańczy i miód. Podsmażamy składniki do chwili, aż sos się zredukuje a marchew delikatnie zmięknie. Przyprawiamy solą, pieprzem, dodajemy zioła. Zdejmujemy z patelni. Na ciasto Rozczyn z 10g świeżych drożdży z odrobiną cukru i wody, 200g mąki orkiszowej jasnej

Leśny Zakątek
Makaron z ricottą i parmezanem 262

mlekiem. Doprawiamy solą, pieprzem. Na patelnię wrzucamy ugotowany makaron i wlewamy rozcieńczoną ricottę. Dodajemy starty parmezan i gotujemy do czasu aż nadmiar płynu odparuje i utworzy się kremowy sos. Podajemy natychmiast, posypane opcjonalnie dodatkową porcją parmezanu. Makaron z ricottą i parmezanem - pyszny obiad z wykorzystaniem moich ulubionych szparagów! [foodiepress] [hide] [/hide] Artykuł Makaron z ricottą i parmezanem pochodzi z serwisu

Pogotujmy.pl
Terrina jogurtowa z szparagami i salsą z łososia (bez laktozy) 237

stężenia.  4. Składniki na salsę kroimy na kawałki doprawiamy. Koperek siekamy.  Z octu winnego oraz miodu  a także oliwy z oliwek przygotowujemy dresing. Salsę doprawiamy polewamy sosem i odstawiamy by składniki się dobrze ze sobą przegryzły.  5. Stężałą terrinę kroimy na niewielki porcje i podajemy z salsą.  Smacznego

vaniliowoczekoladowa
Quiche brokułowy 247

jest Quiche? Jest to tarta na kruchym, słonym spodzie, wypełniona nadzieniem warzywnym polanym jajeczno-śmietanowym  sosem. Pyszna, szybka propozycja na kolację, albo na obiad :) Wymiary foremki: średnica 28 cm Temp. pieczenia 190C, 160C Czas pieczenia: 15 minut + 15 minut + 30-40 minut Składniki: 250 g mąki 125 g masła 250 g różyczek brokułu, sól 1 puszka kukurydzy 4 jajka

Różne smaki w kuchni
Pakieciki z tuńczykiem i ricottą w cieście filo 202

chrupiące pakieciki z tuńczykiem i ricottą. Rukoli, mięcie i dymce zawdzięczają świeży, wiosenny smak, podkreślony pieczoną cytryną. Składniki (na 9 pakiecików): Farsz 140 g odsączonego tuńczyka z puszki (w sosie własnym) 200 g ricotty dymka garść rukoli 6 listków mięty sok z połowy cytryny sól pieprz mielony Dodatkowo 2 płaty ciasta filo olej połówka cytryny przekrojonej wzdłuż jasny miód

Weekendy w domu i ogrodzie
Kura pod cegłą, czyli jak szybko upiec kurczaka 249

już bez obciążenia. Po tym czasie kurczak powinien być dobrze wypieczony. Na wszelki wypadek wyciągnij go jednak z piekarnika i nakłuj mięso na udach. Jeśli z nacięć wypłynie przezroczysty sos, kurczak jest gotowy. Jeśli nie, wstaw go jeszcze na 5 minut do pieca. Wyjmij kurczaka z pieca i odstaw na 15 minut, żeby odpoczął, a soki równomiernie rozłożyły się

Niedzielny kucharz
Drobiowa mozaika z czerwonym ryżem, szpinakiem i kukurydzą 183

Wystarczy kilka składników aby wyczarować smaczną wędlinę do chleba. Taką mozaikę można zjeść też na ciepło na obiad np. z sosem śmietanowym lub kurkowym. Przepis powstał na konkurs kreatywne gotowanie, który polega na przygotowaniu potrawy z gotowego zestawu składników. Rozwiń i czytaj przepis

Ewa w kuchni
Rolada szpinakowa z nadzieniem z tuńczyka i suszonych pomidorów 281

nadzieniem z tuńczyka i suszonych pomidorów O czym warto pamiętać przygotowując roladę. Użyłam tuńczyka w zalewie z oleju słonecznikowego. Można użyć także tuńczyka w zalewie z wody, czy w sosie własnym. Przed podaniem roladę warto włożyć na 30 minut do zamrażalnika. Będzie nam dużo łatwiej wtedy całość pokroić. Lubisz tuńczyka? Jeśli tak to koniecznie wypróbuj nasz przepis na Muffinki makaronowe

mecooks
Schab z grilla w marynacie jogurtowo-musztardowej 178

ostateczności upiec w piekarniku. (Zalecam użycie rękawa do pieczenia.) Koniecznie spróbujcie! 500g schabu Marynata: 5 łyżek jogurtu naturalnego (płaskich) 2 łyżki Musztardy Kieleckiej delikatesowej stołowej 2 łyżki sosu sojowego 1/2 łyżeczki papryki słodkiej 1/2 łyżeczki papryki ostrej 1/2 łyżeczki majeranku 3 ząbki czosnku  Przygotować marynatę. Czosnek należy drobno posiekać, a następnie wszystkie składniki porządnie wymieszać.   Schab pokroić

Di gotuje
Sałatka gyros z makaronem 229

Warstwowa, wyrazista w smaku sałatka z kurczakiem w przyprawie gyros, z kukurydzą, ogórkami, ostrą czerwoną cebulą w smakowitym sosie na bazie majonezu i keczupu połączona z makaronem to ciekawa propozycja na szybką imprezową sałatkę i sycące drugie śniadanie. Składniki: 500g fileta z kurczaka 150g makaronu mini muszelki 1/2 czerwonej papryki 1/2 zielonej papryki 2 czerwone cebule 1 puszka kukurydzy 250g

Szalona Kuchnia Eweliny

Proponowane wyszukiwania