mozzarellę w kostkę. Do malej miseczki przełożyć posiekany i lekko osolony ząbek czosnku, dodać szczyptę pieprzu, oregano, sok z cytryny, 2 łyżki oliwy i całość energicznie wymieszać. Polać sałatkę sosem przed podaniem. Smacznego
Wino Francja KuchniaPyszne małe kuleczki. Bardzo szybkie w przygotowaniu, świetnie smakują na zimno i ciepło podane z ketchupem lub innym sosem. Dzieci będą za nimi przepadać. Moja 3,5 letnia córeczka nie mogła się od nich oderwać. Gdy się skończyły musiałam jej obiecać że na pewno jeszcze je zrobię. Składniki: - 185 g tuńczyka Princes w oleju rzepakowym - 150 g serka śmietankowego
Kulinarne życieodpowiednimi dodatkami będzie jeszcze lepsze i ciekawsze. Oto kilka pomysłów na żeberka na grilla: żeberka z grilla, marynowana papryka z miodem i kromka chrupiącego pieczywa żeberka z grilla z sosem chrzanowym i chrupiącym chlebem żeberka z grilla z sałatką " Duch Korsyki" żeberka z grilla z pieczonymi ziemniakami i korniszonami Smacznego :) Zobacz również przepis na karkówkę z grilla
Moja Książka KucharskaGenialny pomysł na przekąskę lub obiad,fajnie smakuje z sosem czosnkowym lub ketchupem,robi się je bardzo szybko a za to smakują wyjątkowo. Głównym składnikiem Quesadilla jest kukurydziana tortilla. Nakłada się na nią łatwo topiący się ser, po czym składa się tortillę na pół. Następnie ogrzewa się ją na małym ogniu -np na patelni -tak, aby tortilla
Swojskie jedzonkoSKŁADNIKI: 1-2 łyżki oleju 2 parówki mięsne firmy HAŃDEREK 1 jajko sól pieprz 2 plastry pomarańczy sos wedle uznania papryka czarnuszka WYKONANIE: Parówkę nacinamy na końcu, smażymy z każdej strony na oleju, parówki stopniowo wywijają się na wzór ośmiorniczki, na tej samej patelni, wybijamy jajko solimy, pieprzymy, i smażymy z obydwóch stron. Po kilku minutkach danie gotowe, przekładamy wszystko
Dziś Ja gotujeglutenu. Od Was zależy jakich płatków użyjecie. Użyłam oleju z ostropestu ale użyć można dowolnego rodzaju oleju. Lubisz żurawinę? Jeśli tak to koniecznie wypróbuj nasz przepis na Sałatę z sosem serowym. The post Domowa Granola appeared first on MeCooks
mecooksramach przekąski. Jest lekka, zdrowa i syta za razem. Pakuje w pudełka i każdy ma swoją porcję. Bardzo dobra jest także na lunch do pracy. 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 100 g pełnoziarnisty ryż z quinoa Uncle Bens 10 oliwek czarnych 10 oliwek zielonych 1 garść roszponki 1/2 papryki czerwonej 5 pomidorów suszonych 1 cebula czerwona 5 pomidorków koktajlowych
wesoła kuchniaStosuję ją w swojej kuchni. Czarne nasionka tej rośliny świetnie komponują się z pieczywem, serem białym i żółtym oraz masłem. Można dodawać do kiszenia ogórków, kapusty, tłustych mięs i sosów. Dodaję również do ciasta na pierogi czy do ciasta naleśnikowego. Tym razem nie ma ich w cieście ale posłużyła mi do udekorowania chleba. Chleb z 3 gatunków mąki. Żytniej białej
Leśny Zakątekdużej misce mieszamy ze sobą jogurt i majonez, dodajemy do tego pokrojone w dużą kostkę ziemniaki, poszatkowane zioła, rozdrobniony ząbek czosnku i przyprawy. Wszystko bardzo dokładnie mieszamy. Jeżeli sosu wyszło za mało, można spokojnie do całości dolać jogurtu
Kardamonovymałym ogniu. Od czasu do czasu pomieszać i w razie potrzeby uzupełnić brakującą wodę. Kiedy mięso będzie już miękkie dodać mąkę ziemniaczaną rozpuszczoną w wodzie. Doprowadzić do wrzenia. Sos powinien być gęsty. Na koniec posypać szczypiorkiem. gulasz z łopatki z papryką
O kuchni z uczuciemcytryny 125ml oleju 1 łyżeczka słodkiej wędzonej papryki ½ łyżeczki papryki czerwonej ostrej ⅓ łyżeczki pieprzu 1 pełna łyżeczka soli 1 łyżeczka tymianku 3 ziarenka jałowca Szczypta rozmarynu 1 łyżka sosu sojowego Sposób przygotowania w Tefal Companion: W misie urządzenia zakładamy ostrze ultra blade. Dodajemy cebulę pokrojoną na ćwiartki oraz obrane ząbki czosnku. Zakładamy koszyczek do gotowania na parze i miksujemy
Kuchnia w czekoladzieLżejsze, wysokobiałkowe muffinki jajeczne goszczą u nas od czasu do czasu w dni treningowe. Z ulubionym sosem są świetną przekąską np. na kolację. Do środka można dodać swoje ulubione dodatki - warzywa, czy kiełbaski. U nas zazwyczaj jest to to boczek, szybka, papryka, zioła i ostre papryczki. Składniki (12 porcji) -12 jaj -1/2 szkl. mąki -100 g sera żółtego
Zielona Kuchniazarumienienia. Teraz piecz je pod przykryciem lub owinięte folią aluminiową przez 20 minut w piekarniku. Placuszki podaj z resztą nadzienia – możesz je równie dobrze zblendować i traktować jako sos Jako nadzienie możesz też użyć innych ulubionych dodatków Via Gusto życzy smacznego Jeśli chcesz wesprzeć moją pracę zapraszam Cię do subskrypcji kanału Via Gusto oraz do odwiedzenia blogowego Facebooka (wystarczy
Via GustoSKŁADNIKI 400 g makaronu typu farfalle 200 g tuńczyka w sosie własnym 100 g pomidorków 3 dymki 2 ząbki czosnku 2 łyżki kaparów oliwa z oliwek s ó l, pieprz **** INGREDIENTI 400 g di farfalle 200 g di tonno al naturale in scatola 100 g di pomodorini 3 cipollotti 2 spicchi d'aglio
La grande e la piccola cuocaplastry o grubości 2cm. Ułożyć na płasko na blaszce do pieczenia. wierzch ciastek posypać ziołami prowansalskimi. 4. Piec ok 20 minut w 200 st.C (góra-dół). Podawać z sosem czosnkowym. Smacznego
Kuchnia domowa Ani