sosy - 72734 przepisów (strona:2955/4849)

Bezglutenowe, wegańskie placki z mąki z ciecierzycy 161

użycia tłuszczu) Smażyć na małym ogniu pod przykryciem, po około 2-3 minutach odwrócić placki na drugą stronę i zostawić jeszcze minutę Ja podałam placki w towarzystwie sałatki oraz sosu pomidorowego na bazie jogurtu i passaty pomidorowej

HealthyCreations
Warzywne curry ze słodkimi ziemniakami, ciecierzycą i szpinakiem 210

niż 3 minuty od momentu wrzenia wody. Pokroić cebulę i podsmażyć na gorącym oleju z przyprawami przez około 5 minut. Następnie dodać pomidory i mleko kokosowe. Dodać rozmrożony szpinak. Sos dokładnie wymieszać, a następnie dodać słodkie ziemniaki i ciecierzycę. Wszystko delikatnie wymieszać. Dusić na patelni około 10 minut, a następnie doprawić solą. Można posypać świeżą kolendrą. Najlepiej smakuje z ryżem

Karola gotuje
Pieczeń Pork Wellington 232

wykwintne, a spotkać je można w menu najlepszych restauracji na świecie. Przygotowanie pieczeni Wellington jest czasochłonne, jednak warte wysiłku. Pork Wellington to idealna propozycja na uroczysty obiad, a uzupełniona sosem grzybowym i ulubionymi dodatkami w postaci pieczonych ziemniaków, czy klusków nasyci nas na bardzo długo i zrobi ogromne wrażenie na zebranych gościach.  Pieczeń Pork Wellington Składniki: duży kawałek schabu

Poezja Smaków - blog kulinarny
Prosta surówka idealna do obiadu 222

jest ogromy i można poszaleć. Zimą wykorzystujemy głównie przetwory i kiszonki, ale czasem warto odbiec od tej reguły. Mam dla Was prostą i pyszną surówkę z aromatycznym, lekko czosnkowym sosem. Poznaj recepturę

Pichceniomania
Bitki wieprzowe 165

wrzuć ziele angielskie i liść laurowy następnie wlej do niego tyle wody, aby lekko przykrywała mięso duś pod przykryciem przez godzinę przed końcem gotowania przygotuj zasmażkę i zagęść nią sos gotowe podawaj z ulubionymi dodatkami, ja Ci polecam Kluski śląskie oraz Idealna mizeria Smacznego

Oka w rosole czyli KaFka gotuje
SPAGHETTI Z PESTO BAZYLIOWYM z grillowaną cukinią i mozzarellą 175

domu zrobić spaghetti z pesto bazyliowym - sprawdzony przepis krok po kroku. --------------------------------------- Liczba porcji: 4 Czas przygotowania : 35 minut --------------------------------------- SKŁADNIKI: ok. 400g makaronu spaghetti 100-150 ml  sosu pesto z bazylii 8 plasterków cukinii (ok. 7mm) mały ząbek czosnku oliwa extra vergine ok. 1/2 opakowania roszponki lub rukoli świeżo mielony czarny pieprz sól 1 kulka mozzarelli, porwanej na kawałki PRZYGOTOWANIE

Moja Książka Kucharska
Wytrawne warzywne babeczki 176

odwrócić na drugą stronę), no i nie trzeba smarować ich tłuszczem (masa nie przywiera). Warzywne babeczki najlepiej podawać na zimno. Świetne są zarówno same, jak również będą pasować do sosu koperkowego i plastra wędzonego łososia. 1 sztuka zawiera ok. 115 kcal , węglowodany: 13g, białko: 7g, tłuszcz: 3g Informacje dla diabetyków: w porcji znajduje się 1,3WW i 0,6WBT SMACZNEGO

Dietolog
Mus z tuńczyka. 217

eño, marynowany czosnek. Do przygotowania mojego musu użyłam sylikonowych foremek na babeczki.  Mus można również przełożyć do jednej dużej formy np głębokiego talerza. Składniki: 2 puszki tuńczyka w sosie własnym 3 płaskie łyżeczki żelatyny + 1/3 szkl. wody 3 łyżki śmietany 18% 2 łyżki posiekanej dymki ze szczypiorkiem 3/4 szkl. groszku mrożonego kilka czarnych i zielonych oliwek, kapary

Codziennik Kuchenny
Lekka babka kokosowo-waniliowa. FIT Wielkanoc. 163

mniej smacznymi odpowiednikami. Na świątecznym stole królują jajka, które solo, w odpowiednich ilościach są nawet wskazane, ale to co na nie nakładamy już nie zawsze. Dlatego wysoko przetworzone, kaloryczne sosy zastąp domowymi na bazie jogurtu lub chudego twarożku z dodatkiem czosnku, chrzanu czy musztardy. Podobnie ciężkie sałatki z majonezem warto zamienić na świeże kompozycje z oliwą lub bogatym w kwasy

Fitsweet.me
Jajka na Wielkanoc 266

Brokułowo-jajeczna sałatka z majonezem Bukiet sałat z brokułami i jajkiem Jajko na twardo z majonezem na sałatce z brokuła i sałaty lodowej, z kiełkami i czarnuszką Jajka w sosie jogurtowo-pietruszkowym Jajko sadzone na grzance z bobem Jajka zapiekane z ciecierzycą i brokułami Jajka zapiekane z pomidorkami koktajlowymi Jajka zapiekane z soczewicą i grana padano Jajka zapiekane ze szpinakiem

Moja smaczna kuchnia
Makaron orecchiette z grzybami shiitake i bruksleką 198

szklimy na oliwie. Do zeszklonej cebuli dodajemy pokrojone grzyby. Smażymy przez chwilę, następnie dodajemy podgotowaną brukselkę. Całość zalewamy śmietaną i dusimy kila minut.Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Do sosu dodajemy ugotowany makaron. Mieszamy. Podajemy posypane wiórkami parmezanu

Bon appetit mon amie
Wiosenny bałagan na zielono 173

tyle od ilości jak od jakości pożywienia które dostarczamy naszemu organizmowi.  Polecam! Na jedną  dużą patelnię : 3-4 jajka od szczęśliwych kurek 45 dag mrożonego szpinaku w sosie śmietanowym 15 dag groszku Hortex 1 duża cebula 6 cm kawałek pora 4 ząbki czosnku ½ miękkiego awokado ½ papryczki chili z zalewy olejowej 1 łyżka klarowanego masła 3-4 krople zielonego

Wanilia i Kardamon
Sałatka warstwowa z rzodkiewką, kurczakiem i jajkami przepiórczymi 280

posiekaj. Pierś z kurczaka pokrój w kostkę. Jogurt wymieszaj z chrzanem. W szklanej misce wyłóż na dno serek wiejski, posyp szczypiorkiem. Wysyp posiekane jajka. Wyłóż warstwę piersi kurczaka. Polej sosem jogurtowo – chrzanowym. Na wierzch przełóż starte rzodkiewki. Całość udekoruj jajkami przepiórczymi i wstaw do lodówki. Jeśli chcesz zrobić sałatkę na następny dzień, możesz to zrobić, ale przykryj ją szczelnie

Eat me! Fit me!
Krewetki curry z serem halloumi 202

około 0,5 minuty. Następnie wlać wino i smażyć jeszcze minutę lub jak krewetki będą gotowe do jedzenia. Na sałatę rozrzucić krewetki i ser. Obłożyć pokrojonymi pomidorkami koktajlowymi. polać sosem który został na patelni. Podawać z chlebkiem. Smacznego

Kuchnia Pokoleń
Sałatka z tuńczykiem i oliwkami 185

sałatki z tuńczykiem. Poprzednią wersję z suszonymi pomidorami znajdziecie  tutaj . Do przygotowania porcji dla 4 osób będziemy potrzebować: - 1 woreczek ryżu (u mnie kolorowy) - 1 puszkę tuńczyka w sosie własnym - 1 słoik mieszanki marchwi, kukurydzy i groszku - 1 słoik czarnych oliwek (200 g/ 75 g po odsączeniu) - sok z połowy cytryny - 2 łyżki oliwy z oliwek - 1 łyżeczkę pieprzu

Bez Cebuli