Kurczak pieczony w ziołach i winie 215między czasie pilnujemy by w naczyniu zawsze było wino, ew. bulion. Po 1,5h zdejmujemy przykrywkę i podkręcamy temperaturę pieca na 200'C. Teraz ważne by polewać kurczaka sosem z brytfanki średnio co kilka minut, tak by skórka zrobiła się rozkosznie chrupiąca. Mnie zajęło to ok. 15 minut. W ostatnim etapie pieczenia dorzucamy też pokrojone jabłka, niech zanurzą się(...)winno-wędzonym sosie. Otwórzcie drugą butelkę wina, nalejcie do kieliszków i rozkoszujcie się tym doskonałym jesiennym daniem. Jestem organizatorką akcji
Spektrum Smaku
Domowy ketchup. 100% pomidora na zimę. Wiesz co jesz. 141będą przechowywane w chłodnym, ciemnym miejscu - jest szansa, że długo nam posłużą...pod warunkiem, że dużo ich zrobimy oczywiście. Taki keczup jest doskonałym uzupełnienie potraw z grilla, bazą do sosów pomidorowych, dodatkiem do makaronów, zapiekanek, serów i tak bym mogła wymieniać i wymieniać. Sam w sobie jest pyszny. U nas ostatnio wylądował na pizzy i naprawdę zrobił różnicę. Zachwyciliśmy się(...)pochłaniacz ketchupu i wyznawca zasady, że pasuje on do wszystkiego, a bez ketchupu jest bez sensu - docenił smak ketchupu Babci i upewniał się następnym razem czy oby sos na pizzy jest na bazie ketchupu Babci - jak widać mój wybredny Syn jest jednak w pewnych kwestiach kulinarnych mądrzejszy ode mnie sprzed lat... W tym roku ze względu na perypetie
Kuchnia po mojemu
Schabowe Króla Ludwiczka 169Schabowe Króla Ludwiczka Czasami zostają nam kotlety z obiadu lub uroczystość, wiadomo rozgrzewane na drugi dzień nie są już pyszne. Proponuje przykryć je sosem z pieczarkami. Składniki: · 1 kg schabu · ½ kg pieczarek · 1 cebula · Olej(...)oraz solą. 4. Majonez łączymy z ketchupem i łączymy z grzybami. 5. Schabowe układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, na każdym kawałku mięsa układamy sos z pieczarkami. 6. Wierch posypujemy startym na tarce o dużych oczach żółtym serem. 7. Zapiekamy w rozgrzanym piekarniku do chwili rozpuszczenia się sera
Kulinarna Chwila
Burgery z indyjską nutą 147elektrycznym po około 2-3 minuty z każdej strony. Bułki kroimy na pół, smarujemy musztardą, ketchupem, układamy roszponkę, pomidora oraz mięso burgerowe. Patak's to brytyjska marka past curry, sosów i przypraw w stylu indyjskim. Została założona w 1957 roku. Chcesz posmakować prawdziwej indyjskiej kuchni? Spróbuj sosów i past Patak's. Produkty marki Patak’s można znaleźć w hipermarketach Auchan
Lena Gotuje
Kurczak w sosie jabłkowym 162Kurczak w sosie jabłkowym smakuje ciekawie, słodko – pikantnie, pysznie. To wspaniałe jesienne danie łączy razem wiele smaków. Jabłka to … Przeczytaj cały artykuł Artykuł Kurczak w <span>sosie jabłkowym</span> pochodzi z serwisu My Blueberry Corner
My Blueberry Corner
Cytrynowe krewetki z makaronem ryżowym i mini kukurkami 192Gotowane krewetki, cytryna i pietruszka to zawsze udany przepis na smaczny posiłek. Ostatnio zagościły na naszym stole z makaronem ryżowym, konserowymi mini kukurydzami i zabielonym sosem. To błyskawiczne, proste i w miarę lekkie danie można przygotować zarówno na obiad, jak i kolację. Składniki (2 porcje) -300 g mrożonych obranych krewetek -150 g makaronu ryżowego -sok i skórka starta(...)rozgrzać olej. Zeszklić posiekany drobno czosnek. Dodać krewetki i przesmażyć całość kilka minut. Dodać kukurydzki, pietruszkę, śmietankę, sok i skórkę z cytryny. Całość wymieszać, poddusić kilka minut aż się sos trochę zredukuje. Doprawić solą i pieprzem. Podawać z makaronem ryżowym. Wartość energetyczna (1 porcja) Energia: 514,1 kcal Tłuszcz: 11,8g Białko: 27,7g Węglowodany: 74,7g Smacznego
Zielona Kuchnia
Kanapka ryżowa z Japonii czyli Onigirazu Faceta w Kuchni 169minut ➕ czas dla ryżu 🇯🇵 – Japonia ✅ Składniki-tutaj zatrzymany się na chwilę, Onigirazu możemy zrobić z dowolnymi dodatkami, od ryb, mięs, wędlin, serów, jajek, różnych warzyw i sosów, od Ciebie tylko zależy, z czym zrobisz. Nie podaję ilość, zrobisz według swoich gustów. ✅ 400 g ryżu do sushi ✅ 5 łyżek octu ryżowego ✅ 2 łyżki cukru ✅ 1 łyżeczka soli ✅ Tuńczyk w puszcze(...)Wędzony Łosoś ✅ Paluszki krabowe ✅ Serek śmietankowy ✅ Wasabi ✅ Czerwona papryka ✅ Zielony papryka ✅ Żółta papryka ✅Pędy bambusa ✅ Marynowany imbir ✅ Zielony ogórek ✅ Młody szpinak ✅ Sos sojowy ✅ Arkusze Nori ✅ Folia spożywcza 🛠️ Przygotowanie 🛠️ Ryż ugotuj według instrukcji na opakowaniu. 🛠️ Ocet wymieszaj z cukrem i solą, dodaj do ryżu, wymieszaj i pozostaw do przestygnięcia. 🛠️ Warzywa pokrój na małe kawałki. 🛠️ Tuńczyka odlej z wody, dodaj serek
RafalCook
Keto kotlety dyniowe (Paleo, LowCarb, Wege) 239przepis . Keto keto kotlety dyniowe Keto kotlety dyniowe – jesienne smaki na obiad lub kolację Kotlety dyniowe są dość łagodne w smaku. Warto je zestawić z jakimś trochę bardziej zdecydowanym sosem. Szpinak pasował wyśmienicie, choć wydaje mi się, że sos kurkowy byłby równie dobry, jak nie lepszy… Coś w rodzaju reliszu pomidorowego też się nada, chociaż to akurat już mniej moje
Modern Cave Girl
Dyniowe gnocchi z masłem szałwiowym 163jajka, ziemniaki, szpinak. Najpopularniejsze, klasyczne wydanie gnocchi jest przygotowywane z mąki, ziemniaków i jajek (choć ten ostatni punkt to też sprawa dyskusyjna). Można podawać je prosto z wody, z sosem bądź polane masłem. Kluseczki można też wcześniej podsmażyć na patelni i dopiero wymieszać z ulubionym sosem. POLUB NA-TALERZU.PL NA FACEBOOKU Dyniowe gnocchi z masłem szałwiowym – składniki Żeby przygotować dyniowe
Na-talerzu.pl
Stek z kalafiora z sosem gorgonzola 127większy oliwa z oliwek - 3 łyżeczki miód - 1 lyżeczka czerwona papryka - 1 łyżeczka sól - szczypta pieprz - wg uznania zioła prowansalskie - 1 łyżeczka parmezan/ pecorino - do posypania wg uznania Sos gorgonzola masło - 1 łyżeczka czosnek - 1 średni ząbek śmietana - 100 ml gorgonzola - 50 g sól - wg uznania pieprz - wg uznania Etap O - sos gorgonzola W rondelku rozpuść masło
Wylizany Rondel
Zapiekane bułki z szynką i serem 237domowe bułki znajdziecie tutaj (klik) Prosto, a jak pysznie. Koniecznie spróbujcie takich zapiekanych bułek. Zapiekane bułki z szynką i serem podajemy na ciepło. Najlepiej smakują w towarzystwie domowego sosu czosnkowego i ketchupu. Składniki: (ilość można dostosować do potrzeb) 3 bułki po 1 plasterku sera na bułkę kawałek szynki mini z jakubowej spiżarni Olewnik 1 czubata łyżka masła szczypta słodkiej czerwonej(...)nagrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy około 10-15 minut. Ser powinien się ładnie rozpuścić. Bułeczki należy obserwować. Tak przygotowane zapiekane bułki najlepiej smakują w towarzystwie domowego sosu czosnkowego lub ketchupu. Smacznego The post Zapiekane bułki z szynką i serem first appeared on Słodkie okruszki
Słodkie okruszki
Stek z kalafiora z sosem gorgonzola 178większy oliwa z oliwek - 3 łyżeczki miód - 1 lyżeczka czerwona papryka - 1 łyżeczka sól - szczypta pieprz - wg uznania zioła prowansalskie - 1 łyżeczka parmezan/ pecorino - do posypania wg uznania Sos gorgonzola masło - 1 łyżeczka czosnek - 1 średni ząbek śmietana - 100 ml gorgonzola - 50 g sól - wg uznania pieprz - wg uznania Etap O - sos gorgonzola W rondelku rozpuść masło
Wylizany Rondel
Sałatka z łososiem i pomidorkami 168powiem szczerze, że wyszła naprawdę smaczna. Składniki: 1 paczka mix sałaty 300 g mix pomidorków koktajlowych 1/2 czerwonej papryki 2 łodygi seler naciowego łosoś ok 300 g sos 4 łyżki oliwy sok z 1/2 cytryny 1 łyżeczka suszonego koperku sól, pieprz Wykonanie: Pomidorki kroję na pół, paprykę w mniejsze paseczki, a seler naciowy w plasterki. Łososia kroję w kostkę(...)talerz, na to układam pomidorki, rybę, seler naciowy oraz paprykę. Do miseczki wlewam oliwę, dodaję cytrynę, suszony koperek i doprawiam do smaku sola i pieprzem. Całość polewam przygotowanym sosem. Smacznego
magiczna kuchnia Kasi
Czosndogi 1010piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 7-10 minut (do roztopienia się sera). Następnie na każdą bułkę wykładamy porcję świeżej rukoli. Dajemy przygotowane warzywa (pomidor, ogórek, cebula – sos można wcześniej lekko odlać). Rozkładamy plasterki kiszonego ogórka. Wierzch polewamy ulubionymi sosami: ketchupem, musztardą lub majonezem
Smaki Na Talerzu
PYSZNY GULASZ Z ŻOŁĄDKÓW INDYCZYCH. Z WARZYWAMI 195pietruszka 2 łodygi selera naciowego słodka papryka ostra papryka sól pieprz 2-3 ząbki czosnku ziele angielskie liść laurowy olej do smażenia, 1-2 płaskie łyżki mąki do zaciągnięcia sosu Wykonanie: Żołądki myjemy, oczyszczamy, ew. kroimy na mniejsze kawałki. Wkładamy do garnka, zalewamy wodą i gotujemy około 10 minut. Po tym czasie wodę wylewamy, żołądki zalewamy świeżą wodą dodajemy ziele(...)dorzucamy pokrojone obie papryki, marchewkę, pietruszkę i seler naciowy. Dodajemy sproszkowane papryki, sól, pieprz do smaku i dusimy całość do miękkości warzyw oraz żołądków. Na koniec zaciągamy lekko sos łyżką mąki rozrobioną w zimnej wodzie
Walijskie Pichcenie