Faszerowane ogórki 221wymieszać aby powstała gęsta pasta. Ogórki umyć, obrać ze skórki i za pomocą kulkownicy wydrążyć środki. Środek ogórka napełnić przygotowaną pastą. Gotowe ogórki pociąć na plastry i podawać na śniadanie lub przekąskę
Ewa w kuchni
Pasta jajeczna z rzodkiewką i kiełkami 178czasu do czasu lubimy zjeść na śniadanie lub kolację pastę jajeczną. Robi się ją szybko i możemy dodać dodatkowo składniki na jakie w tej chwili mamy ochotę. Rozwiń i czytaj przepis
Ewa w kuchni
Jajecznica na boczku, króliku i cebuli 187Smaczny pomysł na wykorzystanie boczku i resztek królika. Bogata jajecznica na śniadanie lub kolację. Rozwiń i czytaj przepis
Ewa w kuchni
Bułki pszenno - ryżowo - serowe 221jeszcze nie piekł bułek lub chleba z ryżem to gorąco polecam, bo są smaczne. Dodatek ryżu sprawia, że są wilgotne i tak szybko nie wysychają. Jeżeli upieczemy je na śniadanie to na drugi dzień z powodzeniem można je zjeść na kolejne. Oczywiście pod warunkiem, że łakomczuszki domowe ich nie zjedzą wszystkich od razu. Rozwiń i czytaj przepis
Ewa w kuchni
Smażone kanapki 203Bardzo lubimy smażony chleb w jajku. Miał być na śniadanie właśnie chleb smażony, ale zrobiłam z niego inna wersję czyli kanapkową, bo z dodatkiem polędwicy. Niby zwykłe a jednak inne i smaczne. Rozwiń i czytaj przepis
Ewa w kuchni
Dostałam nominację do Liebster Blog Award 153robię telefonem komórkowym. A co do obróbki to poddaję je ostrości i czasami wydobywam głębię. Ciężko jest zrobić fotkę zimą i wieczorami. 9. Co jadłeś/aś dzisiaj na śniadanie? Dzisiaj ? Jeszcze nic. 10. Kiedy komuś nie smakuje danie, które przygotowałeś/aś: a) zapowiadasz, że to był ostatni specjał, jakiego u Ciebie skosztował b) z uporem maniaka przekonujesz
Ewa w kuchni
Dżem truskawkowo biszkoptowy z karmelem i wanilią 211wanilią. I muszę przyznać, że taka kombinacja bardzo mi przypadła do gustu. Tak więc jak dorwę truskawki to na bank jeszcze zrobię. Przyda się do naleśników, ciast czy na śniadanie z domowym pieczywem. Rozwiń i czytaj przepis
Ewa w kuchni
Tydzień w moim telefonie XXXXXXV 190podsumowania w zdjęciach i życzę Wam wspaniałego tygodnia! * Pan piernik z Pepco * nareszcie Cię mam :) a już chciałam zamawiać przez allegro * miły początek dnia! * jedno z lepszych śniadań * tyle zapasów na zimę :) od firmy Orzech * idealna choinka na Święta - bo czekoladowa :) * mam upragnione pojemniki na wędliny i ser - do nowej lodówki jak znalazł * i grudniowe
Magiczne Życie Marty
Pieczone pierożki z ciasta na focaccie z kuskusem i kurczakiem 256kilku składników możecie przygotować danie niedrogie, w dużej ilości i z pewnością oryginalne. Z podanego przepisu wyszło, około 50 pierożków. Możecie upieczone zamrozić, po odmrożeniu zabrać do pracy na śniadanie i lunch, a jeśli wolicie ciepłe można spokojnie podgrzać. Pomysł na danie przyszedł po przejrzeniu produktów jakie miałam w domu. Udało się stworzyć danie, które zachwyciło moje kubki smakowe
Moja smaczna kuchnia
Lussekatter (Oczy św. Łucji) 201się do upieczenia takich bułeczek..ale zawsze było jakieś ale...czasem potrzebna jest jakaś motywacja czy coś podobnego...no i akurat Małgosia zaproponowała pieczenie takich bułek w Wypiekaniu na śniadanie ..Przepis pochodzi z tej strony...tam też możecie poczytać o tradycji pieczenia takich bułeczek.. Bułeczki są pyszne...ja w sumie z jednego ciasta zrobiłam trzy rodzaje bułeczek
Moje domowe kucharzenie
Żytni chlebek bananowy z pistacjami 236pozbycie się dojrzałych bananów, które na pewno nie raz zalegają Wam w kuchni. Chlebek można opiekać w tosterze, smak bananów staje się wtedy jeszcze intensywniejszy. Wspaniała alternatywa dla zwykłego śniadania. Bardzo polecam! SKŁADNIKI: 4 dojrzałe banany 0,5 szklanki cukru 0,5 szklanki roztopionego masła 1 jajko 1,5 szklanki mąki żytniej 2000 1 łyżeczka sody oczyszczonej szczypta
Słodko-Słony Świat Ilony
Chrupiące żytnie ciasteczka z bakaliami 321całą masę płatków zbożowych. Przygotowuję je dla moich Dzieci jako zdrową przekąskę do szkoły, Mężowi pakuję kilka większych ciasteczek w podróż, a ja sama zajadam się nimi przy śniadaniu popijając szklanką zimnego mleka:) Coś wspaniałego! Gorąco polecam! SKŁADNIKI: 1,5 szklanki mąki żytniej 2000 200 g miękkiego masła (użyłam ekologicznego) 3/4 szklanki brązowego cukru 3 szklanki mieszanych zbóż
Słodko-Słony Świat Ilony
Batoniki musli 275lubicie najbardziej lub akurat macie w domowej spiżarce. Batoniki musli stanowią wspaniałą przekąskę, którą możecie zabrać do pracy lub dać swoim Pociechom do szkoły na drugie śniadanie. Zapewniam Was, że nasycą Was porządnie i dodadzą Wam energii na długo. Do tego smakują naprawdę rewelacyjnie! Przepyszne, chrupiące połączenie całej masy zdrowia w jednym małym batoniku! Gorąco
Słodko-Słony Świat Ilony
PLACUSZKI Z CUKINII Z BIAŁĄ FASOLĄ I DIPEM JOGURTOWO-KOPERKOWYM 239danie gotowe. Placuszki są pożywne i syte, a z dipem jogurtowo-koperkowym smakują pysznie. Nadają się na szybki obiad albo kolację, bardzo dobrze smakują również odgrzane następnego dnia na śniadanie. Polecam! SKŁADNIKI NA PLACUSZKI Z CUKINII (około 6-7 sztuk): 1 średnia cukinia 1 puszka białej fasoli 2 ząbki czosnku 1 jajko 4 łyżki mąki pszennej pełnoziarnistej
Słodko-Słony Świat Ilony
PUSZYSTE DROŻDŻÓWKI Z BUDYNIEM I TRUSKAWKAMI - NAJLEPSZE 712kruszonkę szykuję wieczorem. Rano formuje bułeczki, pozostawiam do lekkiego napuszenia, nakładam nadzienie i posypuję kruszonką. Zanim Dzieci będą gotowe do szkoły mają świeże, pachnące i przepyszne drożdżówki na drugie śniadanie przygotowane! A ja oczywiście nie byłabym sobą, gdybym ze dwóch sztuk nie zabrała ze sobą do pracy;) Bardzo gorąco polecam! SKŁADNIKI NA CIASTO: ( na 9 dużych drożdżówek
Słodko-Słony Świat Ilony