sama ją wymyśliłam, a 'wzięłam' z książki 'Koktajle 1001 Przepisów' :) Koktajl o pięknym, pudrowym kolorze, gęsty, syty i kremowy- dzięki dodatkowi mleczka kokosowego. Śmiało można zaserwować na śniadanie (wtedy bez dodatku lodu, z ryżem bądź makaronem), albo jako wersja chłodząca w upalne dni- z kostkami lodu. 1 porcja: * banan- 1 szt. * truskawki- 120 g * mleczko kokosowe- 50 ml * kostki
Kraina Miodem PłynącaPrzeżyłam dzisiejszy dzień w szkole, to teraz już z górki :) Śniadanie w świątecznym klimacie, czyli owsianka a'la kutia z mandarynką i cynamonem ^^ ~ Owsianka z masą makową, cynamonem, serkiem naturalnym i mandarynką ~ Składniki: 50g płatków owsianych spora łyżka masy makowej łyżeczka cynamonu + mandarynka serek naturalny masa makowa Płatki z cynamonem zalewamy wrzątkiem i gotujemy. Gdy trochę zgęstnieje, dodajemy
Kuchenny Skrawek NiebaDomowa granola to rewelacyjny dodatek do jogurtu czy mleka, na śniadanie, kolację albo jako przekąskę w pracy. To jakie składniki dorzucimy do granoli zależy od każdego z Was. Poniżej podałam to, co ja dodałam tym razem, ale zmienia się to w zależności od tego, co akurat mam w domu. Żaden składnik nie jest obowiązkowy. Zapewniam, że kiedy raz zrobicie
upichcicprażę ok.35-50 minut, w międzyczasie kilkakrotnie mieszam każdą wersję na blaszce, uważając by się nie zmieszały. Idealna przekąska na długie filmowe wieczory ale nie tylko, również jako zdrowe drugie śniadanie lub ot tak sobie, do pochrupania... ;-) wersja łagodna: wersja pikantna: Smacznego
Smaczne Zdroweczasie. Ale dzisiaj na pewno pójdę wcześniej spać :D Placuszki, dobre zarówno na słodko z cynamonem, jak i na ostro z dodatkiem czosnku. Czyli można je jeść na śniadanie, obiad i kolację ^^ ~ Placki marchewkowe + serek naturalny i cynamon ~ Składniki: 2 spore marchewki jajko łyżka jogurtu/serka naturalnego 2 łyżki mąki dowolne przyprawy + serek naturalny Marchewki obieramy i ścieramy
Kuchenny Skrawek NiebaTortilla z tuńczykiem i warzywami -to pyszne danie, ale także idealny pomysł na obiad i kolację. Równie dobrze sprawdzi się jako przekąska na imprezę, czy też jako drugie śniadanie do pracy lub szkoły. Gdyby nie ten majonez, to można by uznać to za bardzo zdrową przekąskę – ale przecież zawsze można wymienić majonez na jogurt naturalny – wtedy będzie
Kulinarne Przebojeprzepis dla tych,którzy zrezygnowali z mąki pszennej w swojej kuchni.Ciasto jest miękkie i bardzo plastyczne,łatwe do wałkowania i formowania.Nie szukaj specjalnej okazji,po prostu je upiecz.Idealne na śniadanie,do przedpołudniowej kawy lub na podwieczorek. Składniki na 12-14 bułeczek: 420 g maki orkiszowej (pół na pół orkiszowa jasna 700 i orkiszowa pełnoziarnista) 160 ml mleka 2 jajka
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Coś na szybko na kolację lub śniadanie do pieczywa. Zwykła ale jednak smaczna pasta serowo jajeczna. 5 jajek ugotowanych na twardo 300 g półtłustego twarogu 1 garść świeżego szpinaku 1 szk rzeżuchy kawałek pora 5 rzodkiewek 2 łyżki majonezu 2 łyżki jogurtu naturalnego pieprz czarny do smaku sól himalajska do smaku Rozwiń i czytaj przepis
Ewa w kuchniwymieszać aby powstała gęsta pasta. Ogórki umyć, obrać ze skórki i za pomocą kulkownicy wydrążyć środki. Środek ogórka napełnić przygotowaną pastą. Gotowe ogórki pociąć na plastry i podawać na śniadanie lub przekąskę
Ewa w kuchniczasu do czasu lubimy zjeść na śniadanie lub kolację pastę jajeczną. Robi się ją szybko i możemy dodać dodatkowo składniki na jakie w tej chwili mamy ochotę. Rozwiń i czytaj przepis
Ewa w kuchniSmaczny pomysł na wykorzystanie boczku i resztek królika. Bogata jajecznica na śniadanie lub kolację. Rozwiń i czytaj przepis
Ewa w kuchnijeszcze nie piekł bułek lub chleba z ryżem to gorąco polecam, bo są smaczne. Dodatek ryżu sprawia, że są wilgotne i tak szybko nie wysychają. Jeżeli upieczemy je na śniadanie to na drugi dzień z powodzeniem można je zjeść na kolejne. Oczywiście pod warunkiem, że łakomczuszki domowe ich nie zjedzą wszystkich od razu. Rozwiń i czytaj przepis
Ewa w kuchniBardzo lubimy smażony chleb w jajku. Miał być na śniadanie właśnie chleb smażony, ale zrobiłam z niego inna wersję czyli kanapkową, bo z dodatkiem polędwicy. Niby zwykłe a jednak inne i smaczne. Rozwiń i czytaj przepis
Ewa w kuchnirobię telefonem komórkowym. A co do obróbki to poddaję je ostrości i czasami wydobywam głębię. Ciężko jest zrobić fotkę zimą i wieczorami. 9. Co jadłeś/aś dzisiaj na śniadanie? Dzisiaj ? Jeszcze nic. 10. Kiedy komuś nie smakuje danie, które przygotowałeś/aś: a) zapowiadasz, że to był ostatni specjał, jakiego u Ciebie skosztował b) z uporem maniaka przekonujesz
Ewa w kuchniwanilią. I muszę przyznać, że taka kombinacja bardzo mi przypadła do gustu. Tak więc jak dorwę truskawki to na bank jeszcze zrobię. Przyda się do naleśników, ciast czy na śniadanie z domowym pieczywem. Rozwiń i czytaj przepis
Ewa w kuchni