przede mną ciężkie dwa tygodnie pracy. A żeby sobie umilać ten czas (który u innych zapewne bywa trzy razy gorszy :) ) pozostaje mi szykować jakieś małe co nieco na drugie śniadanie. Dziś będą to Babeczki czekoladowe z batonikiem LION. Zawsze jak wędruję przy półce ze słodyczami jakimś trafem wpada on do mojego koszyka, dlatego postanowiłam, że wykorzystam go tym razem
Słodkie Przyjemnościchłodzące się od miesiąca w garażu i orzechy, które o tej porze roku dostaję od swojego chłopaka. Chcąc przygotować deser, nadający się do spakowania ' w kieszeń' na drugie śniadanie, postanowiłam, że tym razem przyrządzę ciasto. Bo najlepiej będzie oddawało smak tych produktów. Podczas przygotowywania, nie użyłam miksera, tylko trzepaczki. Najwięcej zajęło mi obieranie jabłek i łuskanie orzechów, reszta
Słodkie Przyjemnościkolejną propozycję na ciasteczka - które mają to do siebie, że można je przyrządzić na każdą możliwą okazję. W moim wypadku były po prostu podarunkiem dla domowników na drugie śniadanie. Robi się je szybko, a ich dodatkową zaletą jest praktyczny brak cukru, do tego mleczko kokosowe i zdrowe ziarna. Muszę coś jeszcze dodawać? Batoniki kokosowe!" Składniki: 3 szklanki płatków owsianych
Słodkie Przyjemnościkolory, ale mimo wszystko chcę mieć stonowaną kuchnię. Macie jakieś fajne linki związane z kuchnią? Jej dekoracją, albo wyposażeniem? Jeżeli tak to wrzucajcie w komentarzach :) Dziś pomysł na drugie śniadanie, deser, albo kolacje :) Lekka, prosta i szybka propozycja. Uroku dodaje jej zdecydowanie sposób przygotowania, ale jeżeli macie tylko chwilę, nie musicie bawić się z foremkami i wycinać owocowe kształty
Słodkie Przyjemnościciemno, licząc na wiedzę z poprzednich lat. Co będzie to będzie. Poza egzaminem, cały dzień spędzę na uczelni, więc pozostaje mi zaopatrzenie się w bardzo bogate drugie i trzecie śniadanie :) Choć zazwyczaj wygląda to raczej na bogate przekąski. Z tych słodkich, przyszykowałam sobie ciasteczka zbożowe. W smaku przypominają te sklepowe, ale ich dodatkowym plusem jest to, że wiem
Słodkie Przyjemnościpójdę. Jestem ciekawa tego co mnie tam czeka, ale w związku z tym, że zajęcia rozpoczynają się tak wcześnie, nie ruszę się z domu bez drugiego śniadania. Do lunch box'a wrzucę pewnie szybką warzywną sałatkę z grzankami (ostatnio to mój konik :), ale i na ciasteczka znajdzie się również miejsce. Te - kukurydziane, zawładnęły ostatnio moim podniebieniem. Pierwsze wydaję się
Słodkie Przyjemnościbywa i tak, przynajmniej się wczoraj nie napracowaliśmy. Dziś za to mamy w planie dużo więcej zajęć - które też rozpoczynają się równie wcześnie - niestety. Wczoraj wieczorem przygotowałam sobie drugie śniadanie, które zabiorę ze sobą na uczelnię - sałatkę grecką - przed wyjściem na studia wystarczy, że wszystko pomieszam i gotowe :) Na deser tym razem nie zabiorę nic, ale po powrocie
Słodkie PrzyjemnościUwielbiam truskawki, świeże, pachnące soczyste owoce które można wykorzystać do wszystkiego! Na śniadanie, do obiadu, deser czy na kolację. Mogłabym je jeść przez cały rok, ale niestety zimą nie smakują tak dobrze. Dlatego trzeba korzystać dopóki można, dziś słodka propozycja na bardzo uroczysty deser. Zapraszam na Torcik truskawkowy. Składniki : 4 białka 3 żółtka 150 g cukru Łyżka oleju
Słodkie Przyjemnościcieszy. Niebawem drzewa się ozłocą, a temperatury spadną i to chyba boli mnie najbardziej :) Z końcem lata przychodzi szkoła, a z nią smakołyki la dzieciaków pakowane na drugie śniadanie. Pamiętam jeszcze jak sama dzieckiem byłam (w sumie nadal się nim czuje :)) i lubiłam zjadać na długiej przerwie batoniki - wtedy jeszcze nawet nie myślałam, że pieczenie pochłonie mnie bez reszty
Słodkie Przyjemnoścideszczem) były tak ciepłe, że można było spędzać czas z rodziną na dworze. Spacerowaliśmy, oblewaliśmy się wodą, grillowaliśmy. Tak, tegoroczne święta były pod tym względem baaardzo udane! Mimo wszystko, śniadanie Wielkanocne i Dyngusowe zjedliśmy przy pięknie zastawionym stole, w ciepłych, wiosennych kolorach. Na stole pojawiły się wiosenne kwiaty i świąteczne dodatki. Dodatkową ozdobą, były zrobione z lekko usztywnianych
Słodkie Przyjemnościsobotę, z samego rana - choć dla pewnej grupy blogerów to była zdecydowanie jeszcze noc :) - pojechaliśmy do studia Piotra Kucharskiego na warsztaty, na których byliśmy podzieleni na grupy przygotowując sobie śniadanie - choć w sumie to obiad był ^^. Wszystko było tak pyszne, ze żal było zostawiać, jednak grafik napięty, więc od razu ze studia udaliśmy się na wrocławski rynek na paradę
Słodkie Przyjemnościregionu - wybaczcie za brak zdjęć, ale trochę nie wypadało pstrykać komuś zdjęcia pod nosem gdy się go dopiero poznaje ;) ). Dlatego rano, zaraz po przebudzeniu udaliśmy się do restauracji na śniadanie - a tam, wszystko czego dusza zapragnie, mięsa, sery, owoce a nawet naleśniki. I choć w tym miejscu nie o jedzenie nam chodziło, miło było rozpocząć tak smacznie dzień
Słodkie PrzyjemnościSetny wpis, setny przepis. Musi być z przytupem! Śniadanie to najważniejszy posiłek więc i ten wpis musiał być śniadaniowy. Jak już mówiłam wieeeele razy, naleśniki uwielbiam. Te czekoladowe i zdrowe - najbardziej. Czas też na podsumowanie. Najbardziej popularnym przepisem z tych stu jest przepis na: Bezglutenowe najmniej kaloryczne tortille Najczęściej komentowano: Cynamonowo-orzechowe orkiszowe ciasto z nutą malinową oraz Waniliowo
Czarnawisienkarosną przecież w piekarniku i podwajają swoją obiętość. Nie zapominajcie o tym jak będziecie je kłaść na blaszce, trzeba zachować odstęp.Moje rogale przypominają raczej włoskie cornetti serwowane na śniadanie na Sycylii. Ręcznie robione, nocą. Nadziewane rocottą- twarogiem owczym lub nutellą czy kremem. Składniki: - 40 g drożdży - 1 łyżeczka cukru - 5 łyżek mleka - 550 g mąki pszennej
Z Kuchni Do KuchniMoje postanowienie noworoczne - więcej zielonych koktajli - w ramach drugiego śniadania :) Pierwszy w tym roku był taki SKŁADNIKI 1 łodyga selera naciowego 1 mały ogórek zielony 1 kiwi 1/2 awokado garść szpinaku 2 łyżki otrębów 2 szklanki wody ewentualnie miód do dosłodzenia PRZYGOTOWANIE Ogórka, kiwi i awokado obieramy ze skóry. Selera - z włókien. Wszystkie składniki miksujemy
Moje Kuchenne Rewelacje