sosy - 72734 przepisów (strona:1692/4849)

TORT SNICKERS 154

śmietanka kremówka 30% lub 36% (240 ml.) masło niesolone (55 g) sól morska (1/2 łyżeczki) Krem maślano karmelowy : masło niesolone (230 g) w temp. pokojowej solony sos karmelowy (200 g) ( przepis tutaj ) cukier puder (200 g) Polewa : czekolada deserowa (100 g) mleko (50 ml.) Dodatkowo : 2 - 3 małe batony snickers orzeszki ziemne prażone (około 200 g) Potrzebne gadżety:  mikser(...)wzdłuż na 2 blaty. W sumie otrzymamy 4 blaty. 2.)  Karmel solony. Karmel wykonujemy według  tego   przepisu    3.) Krem maślano karmelowy . Masło ucieramy z sosem karmelowym do uzyskania jasnej i puszystej konsystencji. Wsypujemy połowę cukru pudru i miksujemy na najniższych obrotach  miksera. Gdy cukier połączy się z masą wsypujemy resztę cukru pudru. Miksujemy stopniowo

RITA food channel
Makaron z pieczonym łososiem 117

czym dodaj śmietanę, uzupełnij jeszcze odrobiną bulionu i 3-4 łyżki tartego parmezanu , dopraw do smaku solą, pieprzem. Dorzuć odcedzone różyczki brokuła i gotuj około 2-3 minut. Do sosu dodaj ugotowany makaron. Podgrzewaj około 2 minut mieszając aby sos pokrył makaron a część z niego została wchłonięta. Wyjmij rybę z piekarnika. Za pomocą widelca oddzielaj małe części ryby

nietylkopasta.pl
Hiszpański gulasz z kurczakiem i chorizo 123

towarzystwie sałaty polanej lekkim winegretem. Sprawdź też inne sprawdzone przepisy z kuchni świata: Meksykańskie tacos z mięsem mielonym Butter chicken – kurczak maślany Bolognese – oryginalny przepis na sos boloński Drukuj Hiszpański gulasz z kurczakiem i chorizo #wprm-recipe-user-rating-0 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; }#wprm-recipe-user-rating-0 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-33 svg * { fill(...)stop { stop-color: #343434; } Hiszpański gulasz z kurczakiem i chorizo to pyszny pomysł na obiad rodem z gorącego południa Europy. Delikatny kurczak i aromatyczne chorizo łączą się w pysznym sosie z soczystych pomidorów. Posiłek obiad Kuchnia hiszpańska Słowo kluczowe chorizo, kuchnie świata, kurczak, niedzielny obiad, obiad dla dwojga, obiad dla rodziny, obiad na dwa dni, obiad z kurczakiem, pierś

Na-talerzu.pl
Meksykańskie tacos z mięsem mielonym 162

mięsa – wołowego, wieprzowego czy drobiowego. Świetnym uzupełnieniem dla mięsnego wkładu są lekkie dodatki. Świetnie sprawdzą się tu warzywa : pomidory, fasola, kukurydza, sałata czy czerwona cebula. Całość warto uzupełnić sosem – może to być po prostu gęsty jogurt naturalny lub kwaśna śmietana. Fani awokado mogą też dodać guacamole. Sprawdź też inne sprawdzone przepisy kuchni świata: Indyjski Butter Chicken – kurczak(...)maślany Soutzoukakia – aromatyczne greckie klopsiki Włoskie Bolognese – oryginalny sos boloński Drukuj Meksykańskie tacos z mięsem mielonym #wprm-recipe-user-rating-0 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; }#wprm-recipe-user-rating-0 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-33 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-0-33); }#wprm-recipe-user-rating-0 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-50 svg * { fill

Na-talerzu.pl
RECENZJA PRODUKTÓW ZE SKLEPU ,,BEE” 111

wyjęciu z opakowania, lekko podgrzać, podsmażyć lub zapiec na chrupko,aby uzyskać smaczną kanapkę. Farszem może być dosłownie wszystko co lubimy i na co mamy akurat ochotę: mięso, warzywa sosy. Pulpa z mango Alphonso Pulpa z mango to pełnowartościowy miąższ, czyli doskonale zmiksowane całe owoce mango bez skórki i pestek. Z pomocą tego egzotycznego produktu przygotujesz przepyszne desery, egzotyczne napoje(...)oraz wytrawne dania. Idealna do jogurtów, lodów i sorbetów. Wspaniale sprawdzi się w przygotowaniu kremów i słodkich wypieków. Osobiście wykorzystałam do zrobienia sernika. Wyszedł przepyszny. Doskonały dodatek do sosów oraz dań mięsnych. Bakalland Mieszanka orzechów z bakaliami Jakie to było pyszne!…. Trudno było się oderwać! Mieszanka orzechów z bakaliami to doskonała propozycja dla wszystkich wielbicieli orzeszków! Sprawdzą się jako przekąska

Podróż w kulinaria
Chrupiące krokiety świąteczne 174

tartą. Krokiety obtaczamy najpierw najpierw w cieście, a następnie w mieszance bułki z płatkami *** *** Krokiety smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony na złoty kolor *** *** Podajemy na ciepło z sosem czosnkowym. Przepis na domowy sos czosnkowy znajdziecie TUTAJ *** *** SMACZNEGO ***       POLECAM TAKŻE: Top 10 najlepszych ciast na przyjęcie! KLIKNIJ TUTAJ CIASTA BEZ PIECZENIA – NAJLEPSZE PRZEPISY KLIKNIJ TUTAJ IMPREZOWE

Blog z Apetytem
Sernik tradycyjny pieczony 122

mascarpone (keto) Chaczapuri adżarskie Tortilla hiszpańska Pieczone placki z cukinii (keto) Zupa z białej kapusty Pulpety z kaszy jaglanej (wegańskie) Kotlety z buraka (wegańskie) Warzywa z tofu w sosie orzechowym satay (wegańskie) Tofu mielone Omlet jaglany z suszonymi pomidorami Tortilla przepis na ciasto Szakszuka w sosie fasolowym Boczniaki ala strogonow Placki z kaszy gryczanej Zobacz więcej wegetariańskich przepisów Przepisy sezonowe

WegePrzepis
Bounty w słoiczkach przepisu Veganbanda (wegański) 150

daktylowo-orzechowe Wegańskie placki bananowe Krem daktylowo-orzechowy Jeszcze więcej przepisów na wegańskie słodkości znajdziesz tutaj . A może coś wegańskiego na słono? Kotlety z buraka Warzywa z tofu w sosie satay Pulpety jaglane Tortilla przepis na ciasto Makaron w sosie szpinakowym Boczniaki po kaszubsku (wegańskie) Boczniaki w mięsnej marynacie Sałatka z buraków Tofu mielone Więcej wegańskich przepisów znajdziesz tutaj . Zobacz

WegePrzepis
Jabłecznik z kruszonką z płatkami owsianymi 177

wodą. Przed wyłożeniem na ciasto dobrze osuszyć. W składnikach podaję 5- 6 jabłek. Wiadomo, jabłka bywają różne, więc można wziąć więcej. Upieczony jabłecznik podawać z lodami, bitą śmietaną, sosem waniliowym, karmelem, polane czekoladą, posypane cukrem pudrem...albo bez zbędnych dodatków :) Jabłecznik z kruszonką z płatkami owsianymi: Składniki: 150 g miękkiego masła lub margaryny 150 g cukru 1 łyżka cukru waniliowego(...)Posypać po jabłkach. 6. Piec w nagrzanym piekarniku w temperaturze 180 stopni przez 40 minut. Wyjąć z pieca, lekko ostudzić i pokroić na kawałki. Podawać z bitą śmietaną lub sosem waniliowym. W następnym poście z jabłecznikiem pokażę kolorowe dekoracje jesienne. Od ogrodu po kuchenne okno. Moja mama patrząc przez okno: Myślałam, że już skończyłaś dekoracje? - Wprost przeciwnie! Dopiero się rozkręcam

dolcevitainmykitchen
Moskole – placki po góralsku 179

Pyszne placki po góralsku, czyli moskole. To bardzo proste w wykonaniu 3 składnikowe placki, które doskonale smakują podane z masłem lub sosem czosnkowym. Idealny pomysł na szybki obiad z patelni. Czy moskole od zawsze były z dodatkiem ziemniaków? Jakiej mąki używano do przygotowania tych staropolskich placków? Zapraszamy na przepis! Według naszego znajomego Górala z dziada pradziada, oryginalny przepis na moskole(...)papierem do pieczenia blasze i wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na ok. 25 minut. Zobacz także przepis na tradycyjne placki ziemniaczane , a także na placki ziemniaczane z sosem pieczarkowym . Poznaj również pomysł na fit placki twarogowe bez mąki . Życzymy smacznego!   Artykuł Moskole – placki po góralsku pochodzi z serwisu Kuchnia na Wypasie

Kuchnia Na Wypasie
Gałgany z kapustą – kuchnia podkarpacka 191

sporo kotletów, które w smaku nie ustępują typowym kotletom mielonym. Kotlety z mięsa i kapusty w naszym regionie są dość popularne, choć zwykle zapieka się je lub podaje z sosem pomidorowym. Gałgany dusi się w bulionie, co podkreśla ich delikatny smak. Przepis na gałgany z kapustą udostępnił Zespół „Grzęszczanie”. Został on opublikowany w „Wielkiej księdze tradycji kulinarnych województwa podkarpackiego” wydanej(...)Przykrywamy pokrywką i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C (grzałka góra-dół) na około 20-30 minut. Pod koniec pieczenia odkrywamy naczynie z kotletami. Gałgany podajemy z sosem, na przykład grzybowym. Gałgany z kapustą – kuchnia podkarpacka Gałgany z kapustą – kuchnia podkarpacka   Więcej regionalnych dań w zakładce KUCHNIA PODKARPACKA Zapraszam

Trzeci talerz
Celebryci na słodko - Crêpes Suzette... 146

zdjęcie ) Crêpes Suzette to francuski deser składający się z naleśników (crêpes) i  sosu z karmelizowanego cukru i masła, soku z mandarynek, albo pomarańczy, startej skórki cytrusowej, oraz likieru Grand Mariner, triple sec albo Curaçao, podpalanych przy podawaniu deseru. Pochodzenie dania i jego nazwa są dysputowane.  Jedna wersja twierdzi, że zostało ono wykreowane przez pomyłkę w 1895 roku(...)fantastyczna wersja wyłania się z wywiadu Elsie Lee z Henrim z lat 50. W nim Charpentier wyjaśnia szczegółowo, że ' jego skomplikowana wersja rozpoczęła się od dania z naleśników z sosem owocowym, które jego przybrana matka przygotowywała na specjalne okazje '. Dodatek likieru był modny wśród paryskich kucharzy w tym czasie.   Inne źródła uważają, że danie zostało nazwane na cześć francuskiej

Lejdi of the house