smażonym serem wymaga trochę zachodu ze względu na przygotowanie dresingu, który powstaje z barszczyku spod gotowanych szybko buraczków, uduszonych w wywarz malin i octu balsamicznego. Sprawę można uprościć robiąc sos tylko z malin, podsmażonych, przetartych przez sito, doprawionych octem balsamicznym. Z barszczykiem winegret jest jednak dużo lepszy. Jedna uwaga odnośnie sera: powinna to być zwarta roladka, nie kremowa. Kremowa też(...)płynie i gotuj przez 5 minut, aż wywar zmieni się w dość gęsty syrop. Wtedy przelej całość na gęste sitko, żeby przecisnąć przez nie maliny i pozbyć się z sosu pestek. Spróbuj winegret. Jeśli jest zbyt wodnisty, wstaw jeszcze na kuchenkę i odparuj nadmiar wilgoci. Gdyby był zbyt skondensowany, rozcieńcz odrobiną gorącej wody. Sos powinien być słodko-kwaśny w smaku
Niedzielny kucharzczęść kaszy, na 2 części wody). 1 jajko 4 łyżki tartego sera parmezan Placki z fasoli: 240-260 g fasoli konserwowej po odsączeniu 1 jajko 1 łyżka mąki tymianek Sos: 150 g jogurtu naturalnego 1 ząbek czosnku 1/2 awokado pół małego pęczka koperku sól, pieprz ziołowy do smaku Placki z kaszy: wszystkie składniki mieszamy dokładnie, smażymy na niewielkiej ilości tłuszczu(...)dobrze rozgrzanej patelni Placki z fasoli: składniki miksujemy blenderem, smażymy na suchej patelni lub niewielkiej ilości oleju Sos: awokado, czosnek miksujemy, koperek siekamy drobno, mieszamy składniki z jogurtem, doprawiamy do smaku Porcja placków z sosem ma ok. 550 kcal
KucharzycaBoczek można podać w postaci szaszłyków – wystarczy ułożyć plastry mięsa w ruloniki, nadziać na patyczek i grillować, aż będzie zarumieniony i chrupiący. Przystawki nie mogą się obejść bez pysznych sosów np. majonezowo-jogurtowego z ziołami lub ostrego chili. Spośród gotowych kombinacji sprawdzą się między innymi Sos Czosnkowy WINIARY i Sos Curry WINIARY. Sałatka z młodych ziemniaków Danie na grilla
Okiem Blondynki by McBlondiBardzo letnia, kusząca wyglądem i banalnie prosta do wykonania propozycja na całkiem inny obiad. Tak przygotowany filet z kurczaka jest delikatny a sos botwinkowy bardzo aromatyczny. Doskonale komponuje się z młodymi ziemniaczkami lub kopytkami. W tym wydaniu zapewniam, że zasmakuje. Polecam gorąco. Składniki na 3-4 porcje: 3-4 pojedyncze filety z kurczaka 3 buraczki z botwiną Kawałek pora(...)smażyć 3 minuty, po tym czasie dodać pokrojoną botwinkę, wlać bulion i dusić do miękkości. Śmietankę wymieszać z mąką ziemniaczaną, wlać do buraczków i zagotować aż sos zgęstnieje. Doprawić do smaku solą i pieprzem. W gotowy sos włożyć porcję mięsa, dusić razem 3 minuty pod przykryciem, nie mieszając, na koniec posypać mięso startym serem oraz
Wanilia i KardamonHolenderski fastfood, który pierwszy raz został zaserwowany w Rotterdamie w 2003 roku. To tradycyjnie serwowane w aluminiowych jednorazowych foremkach danie z pewnością przypadnie do gustu każdemu wielbicielowi frytek i sosu czosnkowego. Składniki (2 porcje) -1 podwójny filet kurczaka -1 czerwona cebula -2 pomidory -1/2 świeżego ogórka* -1 czerwona cebula -150 g tartego żółtego sera -4 ziemniaki -sałata lodowa(...)ogórki pokroić w półplasterki lub kawałki. Piekarnik rozgrzać do 200 stopni.W foremkach aluminiowych ułożyć mięso, na nim frytki. Posypać żółtym serem. Podpiec do rozpuszczenia sera. W międzyczasie przygotować sos czosnkowy. czosnek przecisnąć przez praskę, dodać majonez i jogurt. Doprawić solą i pieprzem. Dokładnie wymieszać. Foremki wyjąć z piekarnika. Na wierzch układać sałatę, pomidory i ogórki. Całość polać resztą
Zielona Kuchniapuder z buraka. Zupa nalewana przy stole. Niezmiennie robi to na mnie wrażenie. Jako starter pstrąg łososiowy. Marynowany 24 h w soli, cukrze, ziarnach kolendry, koprze włoskim oraz koperku. Sos musztardowy na crème fresh posypany różowym pieprzem. Sałatka z kopru włoskiego, kopru anyżowego, kapary. Ikra z pstrąga. Do tego koktajl Ostry zawodnik – Chivas 12, oleo saccharum z pomarańczy(...)czerwonej papryki, bitter selerowo-śliwkowy. Chips z papryki jako garnish. Na danie główne dostałam smażony na maśle golec z duszoną i grillowaną młodą kapustą, puree z młodej marchwi, sos beurre blanc na redukcji z soku marchwiowego z kardamonem, anyżem i białym winie, oliwa koperkowa. Golec to ryba z rodziny łososiowatych. Bardzo smaczna, a podana w sposób wyjątkowy. Oczywiście rozpieścili mnie
Kucharzycajest najczęściej to kurczak. Wiem, że w dzisiejszych czasach trudno trafić na dobrego kurczaka, dlatego też nie jem go zbyt często. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Kurczak w paprykowo serowym sosie składniki: 2 piersi z kurczaka 3 papryki słodkie spiczaste 100 g sera gorgonzola 250 ml bulionu Kurczak w paprykowo serowym sosie wykonanie: Kurczaka kroimy w kostkę. Doprawiamy kminem rzymskim(...)minut. Podsmażamy na oliwie z oliwek, przez 2 minuty, dodajemy pokrojoną w cienkie paski paprykę. Podsmażamy jeszcze 2 minuty Dodajemy bulion i ser gorgonzola. Gotujemy do momentu aż sos zgęstnieje. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push
Delusional TrineSuper ciekawa i niezwykle pyszna sałatka z kalafiora . To wersja sałatki z pieczonym kalafiorem i marchewką. Przepis jest prosty i wart wypróbowania. Możesz ją podać z sosem sezamowym lub też z sosem czosnkowym. - niezwykle ciekawy przepis na użycie kalafiora - z sosem sezamowym lub czosnkowym - kolorowa, zdrowa i pyszna
AniaGotuje.plgdyby tak zrobić spód do pizzy z kalafiora? Da się i wychodzi z tego coś pysznego. Pamiętajcie, że im cieńszy spód tym bardziej chrupiący. I nie nakładajcie zbyt dużo sosu, bo wtedy “ciasto” nasiąknie pomidorami i zrobi się zbyt miękkie. Ilość porcji: 4 małe pizze Czas przygotowania: około godziny Składniki: kalafior – 400 g jajko – 1 sztuka mielone migdały(...)cieńsze tym bardziej chrupiące. Wstaw do piekarnika na 25-30 minut. Powinny być ładnie przyrumienione. Na odrobinie oleju podsmaż cebulę pokrojoną w kostkę, dodaj pomidory i smaż, aż sos lekko się zredukuje. Dopraw solą i pieprzem. Zblenduj na gładko. Temperaturę w piekarniku zwiększ do 250°C. Upieczone blaty posmaruj sosem. Nie przesadź z ilością, bo blaty zrobią się zbyt miękkie
wiecejwarzyw.plSzaszłyki kifta przygotowuje się z mięsa mielonego a podaje się je przeważnie z plackami pita lub tortilla. Szaszłyki są bardzo smaczne w polączeniu z warzywami i sosami to po prostu pycha, polecam. SKŁADNIKI : 1 kg mięsa mielonego wieprzowego 3 ząbki czosnku sól, pieprz do smaku kmin mielony odrobina, do smaku 1 łyżka słodkiej papryki, ostra do smaku(...)DODATKOWO : krojone warzywa (pomidor, czerwona cebula, kapusta, ogórek ) sos czosnkowy ketchup PRZYGOTOWANIE : Mięso- przekładamy do miski z jajkiem i przyprawami, dokładnie mieszamy i odkładamy na 2 godziny
Kulinarne Fantazje Marioliefektowne danie, które pochodzi z kuchni meksykańskiej. Świetnie nadaje się na imprezy i spotkania w większym gronie, ponieważ wygodnie dzieli się ją na porcje i podaje z różnorodnymi sosami. Ponadto rewelacyjnie się prezentuje, dodając kolorów na naszym stole . Zazwyczaj podaję ją z sosem czosnkowym oraz pomidorowym. Sprawdzi się także z guacamole, czyli pastą z awokado. Zachęcam do wypróbowania. Quesadilla(...)małym ogniu. Po ok 4-5 min. przerzuć quesadillę na drugą stronę i smaż jeszcze chwilę. Przełóż gotową quesadillę na deskę i pokrój tak jak pizzę. Podawaj z ulubionymi sosami. Wartości odżywcze (kawałek): Kcal: 136 | Białko: 10,2 | Węglowodany: 15,7 | Tłuszcze: 4 Smacznego! Polub www.przepisynawidelcu.pl na facebooku oraz obserwuj na instagramie . Wypróbuj przepis dołączając #przepisynawidelcu Artykuł Quesadilla z kurczakiem
Przepisy na widelcuMakaron z tuńczykiem i oliwkami - przepis na kolorowy, lekki i pełen smaku obiad. Prosty i wypróbowany przepis na makaron z tuńczykiem z puszki, czosnkiem i oliwkami, doprawiony sosem sojowym i mielonym pieprzem. Makaron z dodatkiem posiekanej kolendry, można dodać także ser mozzarella albo tarty parmezan. Makaron z tuńczykiem i oliwkami to rewelacyjne danie, które można zarobić naprawdę szybko(...)składników: 200g makaronu 2 ząbki czosnku 2 łyżki zielonych oliwek bez pestek 170g tuńczyka w oleju (1 mała puszka) 2 łyżki posiekanej kolendry albo natki pietruszki oliwa jasny sos sojowy i świeżo mielony czarny pieprz Makaron z tuńczykiem i oliwkami - sposób wykonania: Krok 1. Oliwki pokroić w plasterki Tuńczyka osączyć z oleju (nie wylewać oleju - można użyć go później
Moja Książka Kucharskapapryki 1 płaska łyżeczka mielonego kminku 1 łyżeczka granulowanego czosnku 3 łyżeczki słodkiej , mielonej papryki 2 łyżki miodu sól , świeżo mielony pieprz do smaku 1/2 pęczka świeżego , siekanego koperku sos : 1 litr soku pomidorowego 2 posiekane , cebule zrumienione na maśle 1 szklanka słodkiego, czerwonego wina 1 łyżeczka granulowanego czosnku sól , pieprz do smaku 4 łyżki słodkiej śmietany mąka pszenna , rozrobiona(...)wodą do zagęszczenia sosu dodatkowo : oczywiście młoda kapusta , duża główka smalec do smażenia Kapustę spażamy i oddzielamy liście . Zostawiamy do ostygnięcia . Składniki z listy farsz mieszamy ze sobą , wyrabiając na gładką , jednolitą masę . Każdy liść kapusty faszerujemy , dużą łyżką farszu . Zawijamy jak to gołąbki , każdy ma swój patent , ja nie wiążę nićmi , tylko ciasno zawijam i układam jeden przy drugim
Ogrodnik w podróżytowarzystwie pysznej piersi z kurczaka. Proste, szybkie, jednogarnkowe danie, które przygotujecie w 20 minut! W sam raz na zabiegany dzień. Cytrynowe szparagi i kurczak w połączeniu z cytrynowo-miodowym sosem sprawiają, że nie sposób oderwać się od talerza. Słodko-kwaśne smaki na pewno skradną Wasze podniebienia. Cytrynowe szparagi z piersią kurczaka polecają się na obiad! Kto się skusi? 😉 Przygotowanie(...)minutes Czas całkowity 20 minutes Składniki: 400 g piersi z kurczaka 200 g szparagów ¼ szklanki mąki 1½ cytryny + sok z połowy cytryny 2 łyżki masła + 2 łyżki do sosu 2 łyżeczki miodu sól, pieprz czarny, pieprz cytrynowy Sposób wykonania: Umyte i osuszone piersi z kurczaka kroimy wzdłuż tworząc 2 filety. Każdy filet doprawiamy solą i pieprzem czarnym. Następnie obtaczamy każdy
Mostek w kuchniopakowaniu. W garnku podpiekamy na oleju cebulę, dodajemy mięso, mieszamy aby sie nie zbryliło i dodajemy przyprawy. Wlewamy pomidory z puszki. Chwilkę gotujemy na małym ogniu. Do sosu bolognese dodajemy przecier, mieszamy, doprawiamy jeszcze do smaku, na koniec dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, chwilkę gotujemy i zakręcamy gaz. Do sosu wsypujemy garść tartego sera i mieszamy(...)Nakładmy porcję makaronu, polewamy sosem, posypujemy serem i parmezanem. Danie podajemy ciepłe. Smaczego. Zapraszam do obejrzenia filmiku i subskrybcji kanałau
Kulinarne Fantazje Marioli