sos do ryb - 1500 przepisów (strona:22/100)

Szparagi w dojrzewającym boczku, podane na sosie beurre blanc z jajkami po benedyktyńsku. 180

wędliną był mega chudy boczek) i jajka w koszulkach... Jak dla mnie połączenie niebiańskie.  Obiad urodzinowy dla męża- okazał się strzałem w dziesiątkę! Wracając do sosu, pasuje idealnie również do ryb. Powiem Wam, że ja osobiście jadła bym go ze wszystkim. Będziemy potrzebowali. Szparagi. Ja użyłam szparagów w słoiczku. Ponieważ nie znalazłam innych ;)  6 cienko pokrojonych(...)temp 180 stopi, lub tak jak ja troszkę na skróty. Ułożyłam na patelni i po prostu chwilkę podsmażyłam. Tak, aby boczek mi się zrumienił.Wylewamy nasz sos na talerz, układamy szparagi i kładziemy jajko. Jajko solimy i posypujemy grubo zmielonym pieprzem.Życzę smacznego

Malinowe Pocałunki
Łosoś w sosie śmietanowo - koperkowym 181

pieprz kolorowy) Sos: 350 ml śmietany (12% lub 18% do sosów/zup)     Przygotowanie:   Jak wiemy łosoś to wspaniała i smaczna ryba, dziś chciałbym wam przedstawić mój sprawdzony przepis na łososia w sosie śmietanowo- koperkowym bardzo smaczne, delikatne danie. Cebulkę kroimy w drobną kostkę, a czosnek przeciskamy przez praskę i dajemy na rozgrzaną oliwę (masło) i smażymy(...)smażymy około 5-8 min i w tym czasie doprawiamy solą ( ja używam morskiej) i pieprzem. Próbujemy łososia czy jest już usmażony ( nie trwa to długo gdyż to delikatna ryba) i dodajemy posiekany koper i całość podsmażamy 2-3 minuty. Następnie dodajemy śmietankę i całość trzymamy około 5 min na ogniu w trakcie próbujemy i doprawiamy solą i pieprzem. Wcześniej

Sprawdzone przepisy kulinarne
sos chrzanowy 95

Polecam sos chrzanowy można podać do ryb

Ugotujmy Coś
TORTILLA Z WARZYWAMI I KAWAŁKAMI INDYKA 184

wielu sklepach bez problemu można kupić gotowe placki, których wypełnienie ogranicza tylko nasza wyobraźnia.  Farsz do tortilli może stanowić wszystko -  warzywa, mięso, ryby, zioła, ser, owoce morza, sosy i dipy.  Meksykanie znają przynajmniej kilkanaście zastosowań tortilli, którą zawijają, nadziewają, smażą, pieką, łamią, grillują, maczają w sosach.  Wszystko to dzięki Aztekom, którzy dawno temu połączyli mąkę

potrawyregionalne
Kapusta faszerowana gołąbki bez mięsa 179

rondla połóż liście kapusty. Układaj gołąbki, zalej gorącym bulionem na do połowy wysokości gołąbka. Gotuj ok 45 minut. Zrób sos maślany. Ja podałam z rybą gotowana w papierze

AZgotuj!
Ryby po grecku 69

Kolejna odsłona ryb, tym razem w gęstym "sosie" z warzyw. Przepis z zeszytu mamy, który od wielu lat gości na naszych stołach w okresie karnawałowym i nie tylko

Milion Smaków
Pieczone buraki z czosnkiem 129

rozgnieść go nożem i dodać do buraków. Szczelnie zawinąć w sreberko i włożyć do pieca na 30 min nagrzanego do 180 st C. Dobrze smakują z pieczoną rybą i sałatą pekińską polaną sosem winegret..... Smacznego

Gaździnka warzy
SMAŻONA SOLA W SOSIE SEROWO-KOPERKOWYM 213

Sola jest chudą rybą, bardzo delikatną w smaku o apetycznym białym mięsie. Zwana jest także złocicą europejską.Jest ona jedną z nawykwintniejszych ryb morskich.Dziś serwuję ją z pikantnym sosem paprykowym, który wspaniale współgra z jej delikatnością oraz brokułami.Składniki:filety z soli (ja miałam mrożone)1 cebulasólpieprz białymąka2 jajkabułka tartaNa sos:łyżka masła2 serki topione

Walijskie Pichcenie
Kapusta kiszona z buraczkami-surówka 197

Moja kuzynka robi taka surówkę ale z majonezem ( czasem dodaje jeszcze utartego ogórka kiszonego). Mnie zachciało się dziś do ryby (Tilapia w marynacie z sosu chili )- kapusty kiszonej ale takiej by się komponowała i smakiem i wyglądem. Przypomniałam sobie o surówce kuzynki ( Iwonki) i trochę ja zmodyfikowałam. Czas: 10 minut Składniki: 20 dag kiszonej kapusty 1/3 dużego soczystego buraka

Buniabaje w kuchni
Sos cytrynowy z kaparami 96

Świetny, jasny sos o przyjemnym kwaśnym smaku. Idealny do jasnych mięs, jak kurczak czy indyk oraz ryb. Czas przygotowywania:  około 20 minut Ilość:  porcja sosu dla 4-6 osób

AniaGotuje.pl
Zimowy dorsz Skrei gotowany na parze 142

zależności od tego jakiej grubości są dzwonka ryby, gotowanie może zająć trochę więcej czasu niż podałam. Należy do ryby po 7 minutach po prostu zaglądać.  Jeżeli mięso jest śnieżnobiałe i łatwo się oddziela - to znaczy, że ryba jest gotowa.  Inspiracją był przepis z  programu  Sobota w kuchni składniki (2 porcje) dwa dzwonka dorsza Skrei(...)rozdzielać. W czasie gdy ryba się paruje, przygotować ryż i grzyby. Grzyby: Na rozgrzany na patelni olej wrzucić drobno pokrojony czosnek i 3-4 plasterki ostrej papryki. Chwilę podsmażać, dorzucić pokrojone w paski boczniaki . Popieprzyć, smażyć, aż się ładnie zrumienią, ok 6 - 7 minut, co jakiś czas mieszając. Pod koniec smażenia można dodać łyżkę sosu sojowego. Ryż W miseczce wymieszać

Stare Gary
Łosoś w sosie klonowo-sojowym 166

Składniki na 2 porcje: 300-400 g łososia ze skórą 1/5 szklanki syropu klonowego 1/5 szklanki sosu sojowego 1 łyżka oleju sezamowego odrobina startego imbiru 2

Moja Galeria Smaku
Postny obiad: ryba w sosie z czerwonej pasty curry z warzywami 148

niestety się trochę sparzyłam. Izka miała 100% rację. Biała ryba byłaby duuuuuużo lepsza. Pierwszy raz używałam także czerwonej pasty curry. I oczywiście dodałam jej za dużo. :) Dodałam więc trochę słodkiej śmietanki, żeby trochę złagodzić ostrość tego dania. A po fakcie zastanawiałam się, czy mleczko kokosowe nie byłoby lepsze. Makrela w sosie z czerwonego curry z warzywami Przygotuj nóż i deskę(...)czasu do czasu, do momentu, gdy warzywa zmiękną. Następnie całość dopraw do smaku pastą curry, solą i cukrem. Na patelnię wlej śmietanę i dokładnie wymieszaj. Gdy sos się zagotuj, na patelnię włóż i ryby i duś je przez ok. 10 minut. Gotową makrelę podaj np. z kaszą kuskus. A Wy lubicie kulinarne eksperymenty z przepisami

blog.moje-pasje.info
Kolacja w ProVita 125

nami przy stole siedział i degustował szef kuchni Piotr Buryło. Tematem przewodnim, były oczywiście ryby, ryby bałtyckie, które rano przypłynęły na kutrze do portu , a my pomagaliśmy je oprawiać :) - tatar z łososia bałtyckiego, z emulsją szczypiorkową, sos jagodowy i owoce kaparowca i Steinmühle , Osthofener Weissburgunder. Tatar z łososia bałtyckiego, z emulsją szczypiorkową, sosem jagodowym i owocem kaparowca wymagał(...)nieco dłuższego zastanowienia w doborze wina: sama ryba dość tłusta, ale delikatna w smaku połączona z wyrazistym szczypiorkiem i słonawym owocem kaparowca aż prosiła się o stosunkowo delikatne acz wyraziste wino. Pomimo towarzystwa sosu jagodowego (uproszono szefa kuchni o jego jak najdelikatniejsze wydanie) wybór padł na białego burgunda, Osthofener Weissburgunder 2014, z winnicy Steinmühle . Wino o pięknie zarysowanej

królestwo garów
Jak zrobić sos francuski Mornay 245

gotowanych szparagów - białego mięsa np. pieczonego kurczaka - jajek na twardo oraz w koszulkach - gotowanych i pieczonych ryb - pulpetów z kurczaka i ryb Czas przygotowywania: do 20 minut Ilość sosu:  4 porcje Składniki: • 30 g masła - 2 łyżki • 30 g mąki - 1 czubata łyżka • 200 ml mleka (około 3/4 szklanki

AniaGotuje.pl
Sos włoski do sałatek 359

atrakcyjności danej potrawy. Ten sos świetnie sprawdzi się do wszystkich sałatek we włoskim stylu – lekkich, opartych na mieszankach sałat, do jarzyn na zimno, do ryb i do jasnych mięs. Podstawą tego sosu jest sos winegret –zimny francuski sos kręcony z octu i oliwy w odpowiednich proporcjach. Można go zrobić na kilka sposobów, za każdym razem skończycie finalnie

Karo in the Kitchen

Proponowane wyszukiwania