chudego twarogu 1 puszka śledzi w sosie tajskim 1 łyżka ketchupu pikantnego szczypiorek do dekoracji PRZYGOTOWANIE: Do miseczki przekładamy twaróg, który rozgniatamy widelcem. Puszkę rybą otwieramy, rozdrabniamy i wraz z sosem tajskim przekładamy do twarogu. Następnie dodajemy ketchup i całość dokładnie mieszamy do połączenia składników. Szczypiorek drobno siekamy. Pastę nakładamy na świeże pieczywo i dekorujemy szczypiorkiem
Kulinarny Świat Konczi i SzpileczkiŚledzie w sosie ogrodowym. Szybkie i proste danie. Ja przygotowując je niestety nie miałam szczypiorku, więc mój ogrodowy sos jest jakby ubogi, ale i
Jadło i czytadłopastę "co się na winie". Tym razem nie było ryby w oleju więc poszła w pomidorach. W efekcie bardzo smaczna pasta. Polecam. SKŁADNIKI 1 puszka sardynek w pomidorach 1 pęczek szczypiorku 10 dag twarogu 4 jajka sól , pieprz 1 łyżka majonezu WYKONANIE: Rybę wyjmujemy z puszki. nadmiar sosu wylewamy. Dodajemy ugotowane i przetarte jajka, twaróg. Wszystko dobrze rozgniatamy widelcem
W kuchennym oknie Ewypieprz mąka do obtoczenia ryby posiekana natkap pietruszki Rybę oczyścić, umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym. Skropić sokiem z limonki, przyprawić solą i pieprzem. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, usunąć gniazda nasienne. Pokroić w kostkę. Cebulę i czosnek obrać, posiekać. Zeszklić na rozgrzanej połowie oliwy. Dodać pomidory, jalapeno i oregano. Dusić aż pomidory zmiękną, a sos zgęstnieje (ok. 30 minut). Następnie(...)minut. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Rybę obtoczyć w mące, nadmiar otrząsnąć. Na patelni rozgrzać pozostałą oliwę, obsmażyć chwilę filety z obu stron. Rybę ułożyć skórą do dołu, przykryć sosem, dusić razem ok. 6-8 minut. Posypać natka pietruszki. Od razu podawać z ryżem. Smacznego
Pełny talerzrozpoczyna powolną wędrówkę na drugą stronę czaszki. Jest to przystosowanie do przydennego trybu życia. Halibuty są dużymi, silnymi rybami - niebieski osiąga ponad 1m długości, a wagę do 40 kg. Jest drapieżnikiem, odżywia się rybami i krewetkami. Taka ryba wymaga odpowiedniej oprawy , bo ma wyjątkowy smak. Postanowiłam ją zgrillować.Do dzieła!SkładnikiHalibut niebieski dzwonko Abramczyksól cytrynowa SkworcuKarahi Chicken(...)delikatny.Podałam tę wyjątkową rybę w towarzystwie makaronu z sosem z boczniaków. Makaron i sos tutaj!Dodatkowo halibut został polany sosem i nabrał wykwintnego charakteru.Przekonajcie się sami jak niewiele trzeba aby poczuć się lepiej i zdrowiej zjeść. Aby przenieść się na chwilę do zakątków gdzie ocean czysty , pełen wspaniałych i zdrowych ryb!Smacznego
Z Kuchni Do Kuchninaprawdę smaczny i... rzeczywiście trochę smakuje jak ryba :) to chyba ta przyprawa ;) Świetna przekąska, polecam :) Wersji przepisu jest kilka, ja zrobiłam opcję najprostszą z możliwych, bo chciałam szybko spróbować ;) Składniki: 2 małe selery 3 listki laurowe kilka ziaren ziela angielskiego pieprz ziarnisty łyżka sosu sojowego oliwa do smażenia sól, przyprawa do ryby , mąka do obtaczania - użyłam ryżowej(...)obierz, pokrój na 1 cm plastry Wodę zagotuj z liśćmi laurowymi, zielem angielskim, pieprzem (dałam około łyżki ziaren) i sosem sojowym Dodaj seler i gotuj aż zmięknie (około 15 minut) Odcedź i ostudź Mąkę zmieszaj z pieprzem i przyprawą do ryby, obtaczaj w niej kawałki selera Smaż na rozgrzanej oliwie na złoty kolor z obu stron Smacznego
pyszne zdrowościpłetwy. Następnie rybę dokładnie myjemy, osuszamy za pomocą papierowych ręczników i kroimy na dzwonka o szerokości około 2-3 cm. Wino mieszamy w misce z sosem sojowym, sokiem z limonki i przyprawami, mieszamy. Pokrojoną rybę przekładamy do marynaty i odstawiamy do lodówki na minimum 2 godziny, a najlepiej na całą noc. Po tym czasie kawałki leszcze osączamy z marynaty
Symfonia smakowaryba dobra jest prawie na wszystko wiadomo. A jeszcze jak jest z piekarnika to już będzie bardzo zdrowo. Co prawda nie wiem jak przekonać do ryb Miśkę, ale do ryżu z sosem powstałym z pomidorów z ziołami prowansalskimi nie musiałam Jej przekonywać. Pocieszam się tym, że chociaż koło ryby jej zestaw leżał. Składniki: 150 g ryby
Gotowanie z pasjąsokiem z pomarańczy oraz ubitym białkiem) czy sosu Choron (z dodatkiem pomidorów). Lekko cytrynowy, delikatny w kolorze i konsystencji, idealnie podkreśla smak młodych warzyw, ryb i jaj. W oryginalnej recepturze sos powinno się ubijać na parze lub w kąpieli wodnej, ale wtedy, gdy nie dopilnujemy odpowiedniej temperatury, jajka lubią się ściąć a masło oddzielić od całości. Blender
Karo in the Kitchenbatatem, dynią i ananasem w roli głównej. Curry z języka tamilskiego - kari - oznacza po prostu sos. Curry - popularna potrawa Azji południowo-wschodniej to warzywa, ryby, mięso lub inne główne składniki podane w sosie. Curry to także mieszanka przypraw, które stanowią swoistą bombę prozdrowotną. Dzisiejsze curry udowadnia, że zimowe jedzenie może być kolorowe, pełne witamin i zdrowia na talerzu. Proste
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!rozgrzewamy masło klarowane. Po chwili wrzucamy kawałki rybu i smażymy z czterech stron po około 30 sekund. Panierka będzie wtedy chrupiąca, a ryba w środku delikatna i soczysta. W przypadku dorsza należy uważać aby nie przesuszyć ryby, gdyż jest ona bardzo chuda(...)czasem kilka sekund decyduje o tym czy ryba będzie soczysta, czy sucha. Na talerzu przy pomocy łyżki układamy małe porcje puree, a na nich układamy kawałki ryby. Można podawać z ulubionym sosem np. chrzanowym lub śmietanowym. Smacznego
DefinicjaSmakuwarzywa staram się kretywnie wykorzystywać do różnych celów. Sezonowe pomarańcze Navel , moje ulubione, wykorzystałam do zrobienia aromatycznego i bardzo zdrowego sosu, który można przerobić na zupę. Sos można dodać do mięs, ryb lub tofu. Jeżeli chcecie użyć ten przepis jako zupę, po prostu dodajcie proporcjonalnie większą porcję wody oraz pozostałych składników. Przepis można modyfikować przez dodanie większej ilości(...)mleka migdałowego. Jeśli nie macie mleka migdałowego lub sojowego, zawsze można użyć trochę słodkiej śmietany. Sos marchwiowo-pomarańczowy Składniki (na ok. 4 osoby): 1/2 kg marchwi (najlepiej młodej i organicznej) 2 małe pomarańcze 1/2 szklanki mleka migdałowego (lub sojowego) sól i pieprz do smaku kilka gałązek świeżego estragonu lub kolendry Zebrać razem wszystkie składniki. Marchewki dokładnie umyć, niekoniecznie obierać (witaminy
Jem więc JestemBardzo lubimy ryby, dlatego też przynajmniej raz w tygodniu staram się je przygotowywać. Ryba po grecku nie jest trudna do przygotowania ale bardzo smaczna i
Krakowskie smaki AniŚledzie w sosie curry to danie, które na stałe wchodzi do mojego menu! Jest pyszne :) Jabłko, ogórek i czerwona cebula podkreślają smak śledzi, a sos z
Trzeci talerzDoskonałe śledziki dla prawdziwych twardzieli :) Sos bardzo mocny, wyrazisty w smaku w połączeniu ze śledziami stanowi świetną przekąskę.. zakąskę na zakrapianą imprezę. Polecam :) Składniki - 4
Kuchnia z widokiem na ogród