przyszedł mi sos kaparowy Ugrillowałam pstrąga łososiowego, podałam go na sałatce z rukoli z dodatkiem w/w sosu. Całość wyszła pyyszna. Lekko ostry, wyrazisty sos idealnie pasował do ryby, a sałatka była idealnym dodatkiem. Polecam wypróbować przepis, dajcie koniecznie znać jak Wam smakowało Post Pstrąg łososiowy na rukoli z sosem kaparowym pojawił się poraz pierwszy
Marta Gotujesól sos sałatkowy : 5 łyżek oliwy, 3 łyżki soku pomarańczowego, cukier, sól , pieprz PRZYGOTOWANIE: Przed przyjęciem: Krok 1. Marynujemy łososia : rybę płuczemy, osuszamy, układamy w płaskim (nie plastikowym) naczyniu. Mieszamy w miseczce olej, sos sojowy, drobno posiekany imbir, miód, dymkę pokrojoną w paseczki, skórkę startą z limonki, sok z limonki oraz przyprawy - polewamy filety, tak aby marynata(...)filety łososia, wierzch smarujemy marynatą, grillujemy 3 minuty, odwracamy delikatnie na drugą stronę, ponownie smarujemy marynatą i grillujemy przez kolejne 3 minuty. Gotową rybę zdejmujemy i kroimy w paski. Krok 6. Płaty tortilli rozkładamy, smarujemy sosem majonezowym z makiem, wykładamy wcześniej przygotowane warzywa, kładziemy kawałki grillowanego łososia, zawijamy w rulon. Tak przygotowane burrito kładziemy na rozgrzany grill i chwilę
Moja Książka KucharskaSkładniki: świeża makrela czerwona papryka szczypiorek kapusta pekińska sos vinegrette Przygotowanie: Kapustę poszatkować, paprykę pokroić w drobną kostkę. Z makreli powyciągać ości.. Połączyć wszystkie składniki
Gaździnka warzywymieszać. Zagotować, zmiejszyć ogień i gotować przez 10 minut, do czasu aż sos zgęstnieje. Dodać łososia pokrojonego w kawałki wielkości kęsa i gotować przez kilka minut, aż ryba będzie gotowa, a sos gęsty i kremowy. Dodać kolendrę, delikatnie wymieszać i natychmiast podawać, najlepiej z ryżem. Smacznego
Codzienne Gotowaniepaski i dodać, na patelnię do pora. Gotowego Mintaja zdjąć z patelni. Do winnego sosu dodać łyżkę śmietany i trzymać na małym ogniu, aż sos lekko zgęstnieje, wtedy wmieszać w niego rybę. Zdjąć z ognia, posypać posiekanym koperkiem i natką. Doprawić do smaku solą i pieprzem........................... Smacznego
Gaździnka warzyDzisiaj na obiad dorsz- nie smażony , ale w bekonie. Myślę że smakosze ryb będą zachwyceni. Dodatek sosu koperkowego będzie uzupełnieniem przepysznego obiadu. Obiad robimy szybko i rewelacyjnie się prezentuje. Polecam . :)Zaczynamy Składniki:dorsz - ilość zależna od potrzebybekon- tyle ile jest kawałków rybypieprzsok z cytrynyoliwa z oliwek Sos koperkowy :składniki i wykonanie znajdziesz tutaj Wykonanie:Dorsz myjemy
Smaki Edytyulubione zioła Pieprz cytrynowy 1 łyżka oleju Sos: 400 g mrożonego szpinaku 3 ząbki czosnku 3-4 łyżki jogurtu naturalnego (opcjonalnie śmietana) 3 łyżki serka śmietankowego o smaku czosnku (u mnie Twój smak) 1 łyżeczka oleju Sól Pieprz Przygotowanie: Formę wyłożyć folią aluminiową, posmarować olejem. Rybę obsypać z obu stron przyprawą do ryby lub ulubionymi ziołami i pieprzem cytrynowym(...)doprawić go solą, pieprzem, dodać jogurt naturalny wraz z serkiem. Całość dokładnie wymieszać. Dusić jeszcze chwilę do połączenie smaków i odparowania nadmiaru wody. Na talerz wyłożyć sos szpinakowy, a na to ułożyć pieczoną rybę (możecie także rybkę usmażyć w panierce lub bez). Smacznego Anulla
Fabryka pomysłówsos stanie się gęsty (powinno pozostać ok. 1/2 początkowej objętości). Łososia lekko solimy i pozostawiamy na kilka(naście) minut. Na patelni grillowej na dość silnym ogniu rozgrzewamy 2 łyżki oliwy. Łososia kładziemy najpierw mięsem do dołu i grillujemy przez 7-8 minut czasami lekko poruszając. Przekładamy na drugą stroną i grillujemy przez kolejne 7-8 minut. Z gotowej ryby(...)słupki, razem ze skórką, ale bez gniazda nasiennego. Bierzemy pęczek kolendry i grubo ją siekamy. Orzechy, jabłko, cebulę i kolendrę mieszamy ze sobą w misce. Dodajemy część sosu – w razie potrzeby podgrzewając go, jeśli po przestudzeniu stał się zbyt gęsty. Łososia podajemy od razu z sałatką oraz resztą sosu. Przez Krystian Kulinarna Pokusa #gallery-191 {margin: auto;} #gallery-191 .gallery
Kulinarna Pokusaryba zapiekana z ziemniakami i szpinakiem. Można wykorzystać każdą rybę (filety) bez ości. Przygotowanie jest bardzo szybkie i łatwe. Bardzo lubię taką rybę zapiekaną z warzywami, ziemniakami czy w samym sosie. Inne przepisy i pomysły na ryby znajdziecie w zakładce RYBY. Zapraszam również do zakładki ZAPIEKANKI. Składniki 6-7 średnich ziemniaków 700 g filetów rybnych (dałam pangę
O kuchni z uczuciemTen sos, którego przygotowanie zajmuje może 10 a w porywach 15 minut, przypadnie Wam do gustu. Po pierwsze mile zaskoczy waszych gości podczas noworocznych lub
Szybko Tanio Smaczniebatata. Łosoś oraz warzywa zostały wcześniej zamarynowane w marynacie z octem balsamicznym i miodem, a następnie podsmażone na patelni (może być to patelnia grillowa). Do obiadu podałam indyjski sos jogurtowy z miętą - pyszne połączenie! Składniki: 3-4 dzwonki z łososia 1 papryka 1 cukinia 1 batat 2 łyżki oliwy z oliwek + 1 łyżka do smażenia+1 łyżka do batatów(...)stopni na około 15-20 min. Rybę oraz warzywa odsączamy z marynaty i smażymy na rozgrzanej oliwie z obu stron po 2 min. Następnie przenosimy do naczynia żaroodpornego i wkładamy do piekarnika na około 10 min. Wykładamy na talerz warzywa, chipsy z batata oraz upieczonego łososia. Do obiadu możemy podać jogurtowy sos z miętą - pasuje tu idealnie
Kuchnia MagdaLenyKolejny rodzaj pysznego sosu, doskonałego do mięs, ryb, wędlin lub serów. Tym razem chutney jabłkowy. Pikantny, aromatyczny, doskonały. U mnie gorczyca szybko zbrązowiała, ale nie wpłynęło to na smak. A dzięki temu sos ma ciekawy wygląd :) Polecam! Przepis ze strony Tesco. Chutney jabłkowy Składniki na 3 słoiczki: 4 jabłka, obrane i wydrążone
Smak mojej kuchnimleko kokosowe, bataty i fasolkę, zmniejsz ogień i gotuj przez 20 minut, aż ziemniaki zmiękną. Dodaj rybę i pomidorki koktajlowe i gotuj przez 5 minut, aż ryba się zetnie. Dopraw sokiem z limonki, sosem rybnym i cukrem do smaku. Podawaj danie z makaronem ryżowym posypane kolendrą. Przygotowanie TCC: Do misy TCC wyposażonej w mieszadło dodaj olej, cebulę i czosnek(...)minuty. Dodaj bulion, mleko kokosowe, fasolę i ziemniaki i uruchom program P2 slow cook na 20 minut lub aż ziemniaki zmiękną. Dodaj rybę i pomidorki i uruchom P2 slow cook na 5 minut. Dopraw sokiem z limonki, sosem rybnym i cukrem do smaku. Podawaj danie z makaronem ryżowym posypane kolendrą. Smacznego! English version Red curry with fish, beans and sweet
karmelowyIndii. Mieszanka przypraw orientalnej kuchni stosowana jest do potraw z jaj, ryżu i kurczaka. Przyprawa CURRY Premium może być również używana do dań z ryb, pomidorów i sałatek. Sos czosnkowo - jogurtowy z dodatkiem CURRY Premium nabiera wyjątkowego smaku i aromatu. 3. Przyprawa do piernika - mieszanka różnych przypraw: - cynamon mielony, - imbir mielony, - goździki mielone, - cukier, - glukoza. Dzięki(...)wielu mieszanek przyprawowych. Stosuje się ją przede wszystkim do wzmacniania smaku mięs (wieprzowiny, baraniny, drobiu a także dziczyzny). Jest również składnikiem marynat i kiszonek. Kolendrę dodaje się także do sosów, zup, pasztetów, dań warzywnych,a nawet deserów: lodów, kremów, i ciast. Ponadto jest wykorzystywana do aromatyzowania niektórych alkoholi np: piw, likierów, wódek (w tym ginu). 12. Orzechy
Słodkości i nie tylko