sos do ryb - 1500 przepisów (strona:8/100)

Łosoś teriyaki z pak choi 132

danie - idealne na piątkowy obiad - łososia teriyaki . Łosoś to jedna z moich ulubionych ryb, można przyrządzić ją na mnóstwo sposobów, a jej największą zaletą jest to, że jest stosunkowo łatwa w przygotowaniu. Łosoś świetnie łączy się z azjatyckimi smakami, a w tym z sosem teriyaki, który możecie kupić lub przygotować samodzielnie, bo to nic skomplikowanego. Łososia na sposób(...)obracać rybę. Na patelni rozgrzać oliwę, smażyć na niej łososia po kilka minut (4-5) z każdej strony (zależy od grubości filetów). W czasie smażenia można podlewać rybę pozostałym sosem terijaki. Gdy łosoś będzie usmażony zdjąć z patelni. Pak choi obrać ze zniszczonych wierzchnich liści przekroić na pół, lub poobłamywać liście, wrzucić na patelnie na której smażył się łosoś

Codzienne Gotowanie
Pieczony marlin z sosem béarnaise 155

Jest to danie kuchni francuskiej. Marlin jest rybą bardzo delikatną i bardzo smaczną, dlatego polecam gorąco. Przepis kuchni francuskiej z ulotki Biedronki. Pieczony marlin z sosem béarnaise. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
BARWENA W SOSIE SŁODKO – KWAŚNYM Z POMIDORAMI 185

także w Morzu Północnym i zachodnim Bałtyku. Należy do ryb okoniokształtnych i jest wspaniale ubarwioną rybą ( jej grzbiet jest niemal purpurowy ). Jest rybą niezwykle smaczną,o czym ja się przekonałam i mam nadzieję , że i Wy się przekonacie! Mam dla Was fantastyczny przepis na barwenę w sosie słodko – kwaśnym. Z dodatkiem pomidorów , szalotki oraz czosnku. Tak przyrządzona(...)PRZYRZĄDZENIA: Filety z barweny oczyszczamy, nacinamy skórę, skrapiamy sokiem z cytryny, posypujemy solą oraz pieprzem. Obtaczamy w mące kukurydzianej z każdej strony, otrzepujemy nadmiar. W woku rozgrzewamy olej, wkładamy rybę skórą do dołu, zmniejszamy płomień i smażymy z obu stron aż ryba będzie gotowa, odkładamy w ciepłe miejsce. Na tę samą patelnię dodajemy posiekany czosnek oraz cebulę, przesmażamy. Wrzucamy pokrojone

Ostra na Słodko
Pasta serowa z rybą w pomidorach 184

Składniki: 250 g białego sera w kostce 1 puszka ryby w sosie pomidorowym (np. makreli) zielona cebulka ewentualnie sól, pieprz Sposób wykonania: 1. Ser rozdrobnić widelcem. 2. Do sera dodać rybę z puszki i posiekaną zieloną cebulkę. Ewentualnie doprawić solą i pieprzem do smaku. Smacznego

Kuchnia domowa Ani
Halibut duszony w warzywach 158

ogniu dusiłem 12 minut pod przykryciem. Wyjąłem rybę, umieściłem na półmisku, trzymałem w cieple. Śmietanę połączyłem z warzywami, doprawiłem solą, pieprzem, cukrem oraz sokiem z cytryny. Tak przygotowanym sosem zalałem rybę. Podałem z młodymi ziemniakami z koperkiem

R'n'G Kitchen
DORSZ NA SZPINAKOWEJ PIERZYNCE 179

Sos przygotowany na bazie szpinaku i sera feta, tworzy zieloną bazę pod rybę. Dzięki czemu danie jest proste, ale estetyczne. Każdy szczegół jest dokładnie dopracowany, dzięki czemu można delektować się każdym kęsem.  SKŁADNIKI: filety z dorsza 2 szt. szpinak mrożony siekany 300 g. ( odmrożony ) czosnek 3 ząbki sok z cytryny ok. 2 łyżek sól i pieprz do oprószenia ryby(...)ryby i przysmażyć, aż się zarumieni ( nie zbyt długo ). Wyciągnąć rybę na talerz z ręcznikiem papierowym. Na tej samej patelni umieścić szpinak. Chwilę podsmażyć i wlać bulion. Gotować, aż lekko odparuje. Dodać pokruszoną fetę. Wymieszać, aż powstanie jednolity kolor. Sos doprawić pieprzem. Do sosu można włożyć kawałki ryby. UWAGA! Jeśli szpinak nie jest siekany, sos należy zmiksować blenderem

Kuchnia Paulettes
Pasta rybna z dorsza i sieji z koperkiem i cytryną z szybkowaru 166

chwili, przecedź przez sitko i zamroź - będzie fantastyczną bazą do zrobienia sosu do rybyRyby gotuj w wywarze, w otwartym garnku, nie pod ciśnieniem! Do przepisu można użyć samego dorsza lub dowolnej innej białej ryby. Ja wymieszałam dorsza z sieją, bo akurat ją miałam i musiałam zużyć(...)pasty dolałam oliwy z oliwek o bardzo subtelnym smaku. Jest to istotne, gdyż zbyt mocna oliwa z łatwością zdominuje delikatny smak ryb. Całość doprawiłam odrobiną soku z cytryny dla nadania paście winności, szczyptą soli i świeżym koperkiem. Gotowe! Fantastyczna pasta kanapkowa, w sam raz na Świąteczny Stół :-). Etap I Ciśnienie: Niskie

Szybko Szybkowar
Ekspresowy sos z tuńczyka i anchois 227

Dzień dobry, Dziś prezentuję przepis w sam raz dla miłośników ryb - kremowy sos z tuńczyka i anchois, intensywnie smakujący morzem, słony, z nutą natki pietruszki. Doskonały jako sos do makaronu, ale przy drobnej korekcie proporcji może przemienić się w przepyszny dip do maczania krakersów czy też sucharków (spróbujcie przygotować go na imprezę - przekonacie się, że Wasi znajomi oszaleją

Chilli Czosnek i Oliwa
Chrupiący łosoś Gordona Ramsaya 128

ręcznikiem. Kolejno, filet zwijamy, skórą na zewnątrz i bardzo ostrym nożem robimy nacięcia, na głębokość ok. 1cm. Staramy się robić nacięcia dosyć blisko siebie. Ma to zapobiec zwijaniu się ryby i zapewni chrupiącą skórkę. Wnętrze każdego nacięcia solimy i oprószamy rozmarynem, wierzch skrapiamy oliwą. Na patelni rozgrzewamy oliwę. Kładziemy filety skórą do dołu i przytrzymujemy przez chwilę (palcami(...)Odwracamy filety ponownie skórą do dołu, odstawiamy patelnię z ognia,  i pozostawiamy jeszcze na minutę.Chrupiący łosoś Gordona Ramsaya był świetnym „dodatkiem” do Yorkshire pudding. Uzupełnienie, to sos winegret podany do ryby oraz szpinak sezamowy. Fuzja smaków i wspaniałe doznania kulinarne. Łosoś podany w takiej formie zagości u mnie na pewno wielokrotnie. Smacznego.  Wydrukuj przepisThe post Chrupiący łosoś Gordona

mojewypiekiinietylko
Tajskie czerwone curry z rybą / Thai red fish curry 281

filetów z białej mięsistej ryby, u mnie dorsz pokrojony w grubą kostkę 3 cm kawałek imbiru, obrany 2 ząbki czosnku 1 łodyga trawy cytrynowej, posiekana sok z 1/2 limonki 2 świeże czerwone papryczki chilli (lub więcej jeśli lubisz bardzo pikantne dania) 1 łyżka przecieru pomidorowego 1 cebula, posiekana w drobną kostkę olej 2 chlusty sosu rybnego (do smaku(...)smaki się przegryzły. Dopraw do smaku sosem rybnym, ewentualnie solą i dodaj rybę. Gotuj przez przez 5-10 minut, aż ryba przestanie być surowa w środku. Jeżeli sos jest zbyt rzadki, wyjmij rybę i gotuj go do osiągnięcia gęstszej konsystencji. Podawaj curry gorące z ryżem i kolendrą. Smacznego! English version Thai red fish curry (3-4 servings) Ingredients

karmelowy
RYBA W TEMPURZE Z WARZYWAMI I MAKARONEM RYŻOWYM 200

kawałek świeżego korzenia imbiru dymka 2-3 ząbki czosnku grzybki mung skórka z limonki sok z połowy limonki sos rybny sos ostrygowy sos sojowy czarny sezam olej sezamowy do smażenia warzyw olej rzepakowy z pierwszego tłoczenia do smażenia ryby sól pieprz makaron ryżowy papryczka chili ( niestety u mnie jej zabrakło)   Składniki na tempurę: 3 łyżki mąki kukurydzianej(...)gęstej śmietany. Maczałam w nim kawałki ryby. Wrzucałam kawałki na bardzo rozgrzany olej. Smażyłam aż ciasto się pięknie zarumieniło. Po usmażeniu rybę przekładałam na ręczniki papierowe aby odsączyć nadmiar tłuszczu. Teraz wystarczy nałożyć warzywa na talerz. Posypać je czarnym sezamem i pokrojoną dymką. Na wierzch ułożyłam usmażoną rybę. Można polać ją sosem chili. Smacznego

potrawyregionalne
Halibut z orzechami i granatem 167

czasie wyciągam rybę (i pozostałe dodatki) z naczynia. Powstały sos przelewam do garnuszka, dodaję wino, doprawiam szczyptą soli i gotuję przez 3-4 minuty na średnim ogniu. Gotową rybę podaję z sosem, białym ryżem a całość ozdabiam listkami rukoli. Smacznego, Klaudia

Mango Papaja
Pomysł na… rybę w pomidorach 120

Niniejszym robię Wam smaka na rybę w sosie pomidorowym. Mam nadzieję, że mi się uda. Ja już objedzona po uszy, ale nadal ślinka mi cieknie na myśl o niej. Danie robi się szybko, a smakuje obłędnie, jak z najlepszej restauracji! Koniecznie spróbujcie. 2 porcje: 400 g ryby, u mnie pstrąg 400 g pomidorów w puszce 0,5 papryczki chilli

Kucharzyca
Fishburgery z dorsza z sosem cytrynowo-kaparowym 198

żeby zachować strukturę i konsystencję. Odciśniętą z płynu bułkę i ziemniaki dodajemy do ryby. Wrzucamy posiekany koperek, łyżeczkę skórki startej z cytryny, świeżo mielony pieprz, ulubioną przyprawę do ryb. Całość dokładnie mieszamy widelcem. Dodajemy dwie pełne łyżki mąki pszennej i bułki tartej, całość ponownie dokładnie mieszamy. Dodajemy przestudzoną cebulkę z czosnkiem i całe jajko. Całość doprawiamy(...)startą skórkę z cytryny. Bułki hamburgerowe podgrzewamy (na grillu, w piekarniku, na patelni). Dolną połowę smarujemy sosem, kładziemy sałatę, rybnego burgera, znowu kleks z sosu i górną część bułki. Kotlety możecie podać również bez bułek np. z surówką z kiszonej kapusty, sałatką coleslaw , sosem cytrynowym czy majonezowo-kaparowym i frytkami bądź ziemniakami z wody. Z tej porcji wychodzi 6 solidnych

Karo in the Kitchen

Proponowane wyszukiwania