Składniki: 2 marchewki 1 część selera 1 korzeń pietruszki 1 kostka rosołowa 2 liście laurowe 3 ziarna ziela angielskiego gałązka lubczyku (u mnie mrożona) 4 ziemniaki
A Ty Smakuj Mniehttp://kuchniapepin.blogspot.com/2014/04/zakwas-na-barszcz-bialy.html Składniki 0,5 kilograma mąki pszennej
w mojej kuchniZupę oryginalnie podaje się z kluseczkami ziemniaczanymi (kiedyś napiszę jak się je robi) jednak tym razem zupę podałam z makaronem (małe kolanka) Składniki
IMPRESJA SMAKU- składniki: ciasto: 150 g ekologicznej mąki pszennej typ 500 Młyn Kopytowa 50 ml wody sólfarsz: 70 g grzybów namoczonych dzień wcześniej, ugotowanych
Z Kuchni Do KuchniRote-Bete-Suppe mit KirchererbsenOrginalne polaczenie czerwonych buraczkow z mlekiem kokosowym i ciecierzyca wypadlo na plus.Gdy uzyjemy ciecierzycy z puszki,przepis z serii niemal blyskawicznych.Poniewaz uwielbiam
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!5 łyżek suchej fasoli Piękny Jaś 2 listki laurowe 1 ząbek czosnku 3 średnie buraczki 3 podudzia z kurczaka włoszczyzna (1 marchewka, 1/2 pietruszki, kawałek pora
Świat Domowej KuchniIdealny barszczyk z wykorzystaniem soku z kiszonej kapusty. Składniki: -0,5 l kwasu z kiszonej kapusty -2 l wody -ok. 200 ml kwaśnej śmietany
Maminek kulinarnyZakwas na barszcz biały... O słodko-kwaśnym aromacie i smaku. Doprawiony czosnkiem, liściem laurowym i ziarnami pieprzu. Idelany do barszczu białego z dodatkiem jajka i/lub białej kiełbasy. Zachęcam do spróbowania, bo warto! Zakwas na barszcz biały po wymieszaniu. Składnki: 1 szklanka mąki pszennej razowej; 1 litr letniej, przegotowanej wody; 2 liście laurowe; 3 ziarenka pieprzu; 3 ząbki czosnku przeciśnięte przez(...)praskę. Zakwas na barszcz biały przed wymieszaniem. Sposób przygotowania: Do szklanego, wyparzonego słoika wsypać mąkę, dodać liście laurowe, ziarna pieprzu, przeciśnięty przez praskę czosnek i zalać litrem letniej, przegotowanej wody. Całość wymieszać. Słoik przykryć gazą, zabezpieczyć gumką i odstawić w ciepłe miejsce na minimum 3 dni. Po upływie 3 dni zakwas się ukisi i uzyska charakterystyczny słodkawo-kwaśny zapach
Gospodyni MiejskaBarszcz czerwony czysty inaczej... Intensywnie buraczany. O pięknym, rubinowym kolorze. Wyrazisty w smaku. Idealny na wigilijny stół. Świetnie smakuje z uszkami, krokietami czy samymi ziemniakami. Polecam! Składniki: Zakwas/sok buraczany: 2,5 kg czerwonych buraków; 100 ml octu spirytusowego 10%; 2 łyżki cukru; 1 łyżeczka soli; Barszcz czerowny: 3 marchewki; 2 pietruszki; 1/2 selera; Biała część pora(...)Dodać ocet, 2 łyżki cukru, łyżeczkę soli i dobrze wymieszać. Przykryć i odstawić na noc, aby buraki puściły sok. Buraki można od czasu do czasu przemieszać, ale nie trzeba. Barszcz czerwony: Następnego dnia ugotować wywar z warzyw zgodnie z poniższymi instrukcjami. Marchewki, pietruszki, seler i por umyć i osuszyć. Marchewki, pietruszki i seler obrać ze skóry. Marchewki i pietruszki pokroić
Gospodyni MiejskaSkładniki: żeberka wieprzowe 1 kg, włoszczyzna 1 pęczek, czarny pieprz mielony, śmietana 12% - ile potrzeba, Kucharek - uniwersalna, ziele angielskie 4 sztuki, liście laurowe Prymat 2 sztuki
W Mojej Kuchni LubięAby smakiem naszej botwinki cieszyć się również zimą, zamykamy ja w słoikach;) To naprawdę świetna sprawa... będziemy mogli cieszyć podniebienie młodymi buraczkami przez cały rok
Anioły w kuchniJedna z moich ulubionych zup. Robiona ekspresowo, bo maluszek nie pozwala mamie zbyt dużo czasu spędzać w kuchni. Dla niego jest tam zbyt nudno ;) Składniki
chwile dla mnieTaki barszczyk najbardziej lubi moja rodzinka. Koniecznie musi być zabielany śmietaną. Można go podawać z ziemniakami lub jako dodatek do krokietów czy pasztecików. składniki: 1
Monia miesza i gotujeSkładniki (4 porcje): 200g mięsa wołowego 6 młodych ziemniaków 3 marchewki 5 buraków 2 pietruszki 1/4 małej główki kapusty 1 por kawałek selera 3 suszone prawdziwki
My Culinary Art