Barszcz czerwony czysty inaczej

Barszcz czerwony czysty inaczej

Barszcz czerwony czysty inaczej

Barszcz czerwony czysty inaczej...Intensywnie buraczany. O pięknym, rubinowym kolorze.Wyrazisty w smaku. Idealny na wigilijny stół.Świetnie smakuje z uszkami, krokietami czy samymi ziemniakami.Polecam! Składniki:Zakwas/sok buraczany:2,5 kg czerwonych buraków;100 ml octu spirytusowego 10%;2 łyżki cukru;1 łyżeczka soli;Barszcz czerowny:3 marchewki;2 pietruszki;1/2 selera;Biała część pora;1 cebula;2,5 litra zimnej wody;3 ząbki czosnku;1 łyżka majeranku;Zakwas/sok buraczany wraz z burakami przygot... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gospodyni Miejska

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Autor

Gospodyni Miejska

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

buraki, barszcz, burak, barszcz czerwony, zupa, pietruszka, marchewka, seler, sok, czosnek, por , surówka, krokiety, barszcz wigilijny, wigilijny barszcz czerwony, cebula, buraczki, ziemniak, ziemniaki, jogurt, warzywa, cytryna, barszcz z uszkami, boże narodzenie, gotowana marchewka, zupa z selera, zupa barszcz biały, jak zrobić wodę z cytryna

Inne przepisy z Gospodyni Miejska

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.