To mój pierwszy eksperyment z produkcją domowego sera korycińskiego i muszę przyznać, że jest on bardzo udany. Z podanych składników uzyskałam ok. 900 g sera. Ser
BullioZbliża się ten dzień, który z roku na rok wywołuje u mnie większy rachunek sumienia niż spisywanie postanowień noworocznych. Ten dzień, który napawa mnie szczęściem, a
Gawron w rosoleWYTRAWNE GOFRY Z KASZY JAGLANEJ! W mojej kuchni nic się nie marnuje i powiem Wam, że najlepsze przepisy powstają w mojej głowie zazwyczaj wtedy kiedy lodówka
SMYKWKUCHNIJak je zwał tak je zwał, wiadome jest tylko że te puszyste placuszki amerykańskie wszyscy uwielbiają. Tym razem zaczerpnęłam sposobu Magdy Gessler, placuszki są rewelacyjne, spróbujcie
Moje Małe CzarowanieTego jeszcze nie było, trzy produkty włoskie w jednym przepisie. Dzisiaj wreszcie udało mi się kupić piękne portobello, czyli włoskie pieczarki, z charakterystycznym dużym kapeluszem i
Moja smaczna kuchniaBlogerką kulinarną jestem od ponad 7 lat, ale zawsze interesowałam się gotowaniem, podróżami i językami obcymi. Te trzy pasje doskonale się ze sobą łączą. Cieszę się
Moja smaczna kuchniaKochani, wspaniała przystawka, delikatna kolacja. Doskonale nawilża, dostarcza dużo błonnika pokarmowego. Idealna dla osób cierpiących na zaparcia. Przepis pochodzi z książki "Jaglany detoks,kolejny krok" Marka
Z Kuchni Do KuchniKolejne ciasto , które warto dodać do listy szybkich, smacznych i niezawodnych. Jeśli mamy ochotę na coś słodkiego, to warto zacisnąć zęby i nie iść do sklepu
Z Kuchni Do KuchniWitam Was moi czytelnicy ! Dzisiaj przychodzę do was z przepisem niecodziennym a konkretnie przepisem na serek z tofu , który smakuje jak normalny wiejski twaróg !! Uważam
Marcepanowa kuchniaDzisiaj proponuję pyszną, dietetyczną pastę do chleba z tuńczyka. Wystarczy dodać ser kozi a może być to nowa, smaczna, ulubiona wersja pasty z ryby, idealna na
Bernika - moj kulinarny pamietnikBomba witaminowa w kolorze zielonym, czyli ZIELONE SMOOTHIE Z AWOKADO... Artykuł Zielone smoothie z awokado i jarmużem pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINEW naszej kuchni jogurt naturalny to jeden z ważniejszych składników . Wykorzystujemy go jako codzienny, samodzielny napój, składnik owocowych i warzywnych koktajli, jemy jogurt z płatkami śniadaniowymi
babka w formieZnowu koktajl, równie pyszny. Jagodowy – zdrowy, szybki i sycący. Polecam, zachęcam, zapraszam! SKŁADNIKI: 300ml jogurtu naturalnego 5 dużych łyżek jagód 1 duża łyżka otrębów owsianych
Kuchnia w bieguSkładniki: 3 łyżki kaszy jaglanej 1/2 - 3/4 szklanki mleka może być roślinne lub krowie 1 łyżka miodu 1 średnia gruszka 1 łyżka żurawiny Sposób przygotowania: Kaszę
Prosto i Smacznie z Anetą