Składniki 1 szkl mąki gryczanej 1 (niecała) łyżka kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody oczyszczonej 4-5 łyżek cukru (lub więcej jeśli lubicie
OliveandThymeSkładniki 2-3 szkl truskawek (świeżych lub mrożonych) 2 kiwi 1 banan 1 łyżeczka nasion chia Przygotowanie Banana i kiwi obierzcie, z truskawek usuńcie szypułki. Wszystkie
OliveandThymeDziś również bez przemyśleń. Mało ostatnio w nas natchnienia. Ciepłe dni gonią nas na świeże powietrze (nawet z planszówkami wychodzimy na trawę), goni nas też wszystko
OliveandThymeSkładniki 2 jaja 300 ml mleka 250 g mąki 50 g rozpuszczonego masła 100 ml wody gazowanej 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii (opcjonalnie) lub cukier
OliveandThymeSkładniki 3 szkl mąki pszennej chlebowej 1 1/4 szkl ciepłej wody 2 łyżeczki suszonych drożdży 1/3 szkl oliwy +do posmarowania ciasta 1 łyżeczka soli 1/2 łyżeczki
OliveandThymePodobno proste rzeczy są najlepsze - ta właśnie sałatka idealnie ilustruje tę teorię :) Uwielbiam młode ziemniaczki, uwielbiam buraczki, zwłaszcza z botwinką, składniki ogólnodostępne i dosyć banalne, zwłaszcza
OliveandThymeSkładniki ok 150 g dowolnego makaronu (u nas gemelli) ok 200-300 g bobu 3-4 pomidory (lub odpowiednia ilość pomidorków koktajlowych) 4 jaja 1 (lub
OliveandThymePrzepis na ten chleb znalazłam w książce Piotra Kucharskiego "Chleb. Domowa piekarnia". Od "pierwszego razu" pieczemy go co kilka dni. Szybki, bardzo prosty w przygotowaniu i
OliveandThymeSama nie wiem, które lepsze… Decyzje pozostawiam Wam. Składniki zaczyn (biga): 2 g świeżych drożdży 100 ml wody 200 g mąki pszennej chlebowej (typ 750
OliveandThymeMoże i nie jest to typowy czas na przygotowywanie tych rybek, ale... jest taki czas w życiu kobiety, kiedy częściej niż zwykle sięga po śledzie… Składniki
OliveandThymeSkładniki 10 g świeżych drożdży 400 ml letniej wody 600 g mąki pszennej chlebowej (typ 750) 1 łyżeczka soli Przygotowanie Drożdże wymieszajcie ze 100 ml letniej
OliveandThymeSkładniki 500 g mąki pszennej (najlepiej typ 550 lub 500) 30 g świeżych drożdży 80 g cukru 1/2 szkl mleka 150 g roztopionego masła 1 jajo
OliveandThymeSkładniki 20 g świeżych drożdży 500 ml 350 g mąki pszennej razowej 350 g mąki pszennej chlebowej (typ 750) 2 łyżeczki soli himalajskiej Przygotowanie Najpierw
OliveandThymePewnie już to zauważyliście. Bardzo przypadła mi do gustu książka Piotra Kucharskiego "Chleb. Domowa piekarnia". Piękna historia, trochę przyjemnie napisanej teorii. I co najważniejsze proste
OliveandThymeSkładniki podmłoda: 200 g mąki pszennej chlebowej (typ 750) 200 ml wody 2 g świeżych drożdży ciasto właściwe: 10 g drożdży 200 ml wody 400 g
OliveandThyme