Opis: Jest nie tylko prosty i szybki w przygotowaniu, ale także bardzo zdrowy. Osoby dbające o linie powinny zjadać ok. 1-2 łyżek nasion chia dziennie
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarneKto z Was robił w domu kiełbasę krakowską wieprzową? Kilka miesięcy temu zrobiłam, kiełbasę krakowską wieprzową, która wyszła rewelacyjna, bez konserwantów. Kiełbasa o dużych kawałkach mięsa
Kulinarne pyszności MolkiJakiś czas temu napisałam tekst o sezonowych warzywach i owocach zimą . Zrobiłam tam sobie listę sezonowych, zimowych pyszności, które chciałabym zjeść, zanim przyjdzie wiosna. Na mojej
Ugotowane pozamiataneNajpyszniejsze pomarańcze, to tzw. czerwone pomarańcze lub pomarańcze sycylijskie. Słodkie, soczyste z cieniutką skórką. Aromatyczne, intensywne w smaku. Odkryłam je parę lat temu i się w
Moja DelicjaNajlepsze ciasto na naleśniki, to takie które zostanie przygotowane przynajmniej 30 minut przed smażeniem. Do ciasta można dodać roztopione masło dzięki temu nie trzeba będzie natłuszczać
KukuleczkiKasza jaglana doskonale sprawdza się zarówno w potrawach słodkich (jaglane Rafaello) jak i słonych. Otrzymuje się ją z łuskanego prosa i zalicza do najstarszych
Smakowity Blog KulinarnyMy Blueberry Corner by "jagodzianka" Bułki do hamburgerów bardzo łatwo przygotować w domowym piekarniku. Można je również wykorzystać do zrobienia kanapek lub zapiekanek. Uwielbiam świeżo …
My Blueberry CornerSkładniki: - 1kg mąki - 60g drożdży - 1,5 szkl. mleka - 2 łyżki cukru - 2 jajka + 1 jajko do smarowania bułek - 100g masła - sól - parówki - przecier pomidorowy - bazylia
Od łyżki do widelcaPudding chia to deser, który musimy przygotować dzień wcześniej, najlepiej wieczorem i schować go do lodówki na noc, by nasionka napęczniały i mogły oddać nam w
NiePieprz.plZimą staram się przemycać do wszystkiego warzywa pod każdą postacią. Pomysł na te placki przyszedł gdy miałam makaron z poprzedniego dnia w lodówce. Jak widać
Wanilia i KardamonBardzo prosty wegański PUDDING Z MANGO I NASIONAMI CHIA to... Artykuł Pudding z mango i nasionami chia pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINEDomowy humus – prosty w przygotowaniu i pyszny. Niestety robi się go dość długo, ale jeżeli lubicie takie pasty to na pewno
KuchniaWeDwoje.pl1 kg białego półtłustego lub tłustego sera 1 litr 3% mleka 50 g masła 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej sproszkowana słodka papryka sól morska Przygotowanie. 1. Ser
Pij soki wyciskaneskładniki na 1 porcję : 1 bułka 1 jajko 2 plasterki ulubionej kiełbasy troszkę startego sera żółtego sól, pieprz wykonanie: Wierzch bułki ścinamy, wydrążamy środek, tak aby
Domowy Smak JedzeniaOpis: Trudno o lepsze połączenie smaków jak to, które daje kompozycja ugotowanych jaj i konserwowej szynki. Jest to bardzo szybka i prosta do przyrządzenia sałatka bez
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne