Maj to jeden z najpiękniejszych miesięcy w roku. Kojarzy się nie tylko z Maturami. To czas rowerowych wycieczek, długich spacerów w blasku słońca i pikników w
Moja smaczna kuchniaSerek wiejski jadłam zawsze na słodko z cukrem. Dziś polecam na słono! Ostatnio w sklepie widziałam już gotowe serki wiejskie (z ogórkiem i koperkiem), ale jakże
Ana Mari's worldDOMOWE BAGIETKI NA ZAKWASIE PSZENNYM! BAGIETKI Z CIENKĄ CHRUPIĄCĄ SKÓRKĄ Domowe pieczywo, to moja pasja, niewątpliwie wypiekanie chleba czy też bułek sprawia mi ogromną przyjemność. Lubię
SMYKWKUCHNIŚwietne kanapki z kalarepy, które wspaniale i zdrowo zastępują chleb. Kalarepa wspaniale sprawdziła się w moim przepisie ponieważ ma stosunkowo neutralny smak i doskonale komponuje się
Mała w garnku mieszaUwielbiam kaszę jaglaną ;),jest smaczna sycąca a do tego bardzo zdrowa. SKŁADNIKI 1 szklanka ugotowanej kaszy jaglanej (1/2 szklanki sypkiej) 1 średni upieczony burak 1 jabłko
Mała w garnku mieszaSkładniki 4 marynowane śledzie 1 jabłko łyżeczka majonezu kieleckiego 2 łyżki chrzanu - kieleckiego sól, pieprz do smaku 250 ml śmietany Przygotowanie Śledzie pokroić w dowolne
Gaździnka warzySkładniki 2 śledzie marynowane pół słoiczka suszonych pomidorów pół opakowania sera Feta olej Przygotowanie Śledzie, pomidory i Fetę pokroić na mniejsze kawałki. Połączone razem, włożyć do
Gaździnka warzySezon szparagowy zaczyna się właśnie i korzystajmy z niego bo szybko mija. Dziś proponuje danie śniadaniowe ale obiadowe też będzie smakowało znakomicie. Szybko się je robi
Moje Małe CzarowanieSzakszuka (Shakshouka) to danie kuchni tunezyjskiej, dosłownie oznacza „bałagan”, w praktyce są to gotowane jajka w sosie pomidorowym z różnymi dodatkami, takimi jak papryka, bakłażany, cukinia
PodwójnaporcjaOmlet w wersji XL czyli po prostu omlet rodzinny, dla każdego po kawałku. Z pysznymi ciągnącymi serami i pomidorkami. składniki: 8 jajek 1 opakowanie mozzarelli w
Monia miesza i gotujeWróciłam z zakupów. Pora była na przygotowanie kolacji. Zrobiłam mega pyszną kanapkę z serkiem wiejskim, z gotowanym burakiem, chipsami kukurydzianymi i kremem balsamicznym. Dla mnie niebo
Moja smaczna kuchniaRzeczywistość często bywa szara. Szczególnie w naszym, jakże pozbawionym słońca klimacie. Warto zadbać o to, by talerz był kolorowy. Dziś proponuję cudownie cyklamenowe naleśniki. Aby uzyskać
KucharzycaBudyń to zdecydowanie jeden z moich ulubionych comfort food. Ciepły, słodki, mile rozgrzewający żołądek i sycący. Jego kremowa i gładka konsystencja zdecydowanie uprzyjemnia jedzenie, a pojawiające
Kuchnia EllieRewelacyjna, delikatna, chałeczka z kruszonką. Lepszej nie jadłam, Wy też nie jestem tego pewna ;). Czas przygotowania zajmie nam jakieś 2 -3 h, ale 1 -2 h
Życie zaczyna się w kuchni