Nie ma to jak rozpocząć dobrze dzień, tydzień...Wtedy optymistyczniej spojrzymy na przyszłe dni, które odliczać będziemy do kolejnego weekendu. Dziś, na poniedziałkowe śniadanko serwuje
Z Majeczką w kuchniPrzepyszne danie śniadaniowe. Aromatyczne, smaczne…idealne na kanapki. Twarożek można zrobić na wiele sposobów, wykorzystując różne warzywa. Tym razem padło na rzodkiewkę;) Składniki: 250 gram twarogu
Życie zaczyna się w kuchniTen przepis to prawdziwy hit i tak się właśnie zastanawiam, dlaczego dopiero teraz go publikuję? Powiedzmy, że najlepsze zostawiłam dla Was na wiosnę! Skoro więc wiosna
WiszniówkaDzień dobry! Niedziela bez gofrów się nie liczy, prawda? ;-))) Dlatego zapraszam Was gorąco do wypróbowania tego bardzo smacznego przepisu na śniadaniowe gofry, podane na słodko! Zdjęcie
SMYKWKUCHNIZakupiłam kiwano, wiecie jaki to owoc? znacie go? Kiwano czyli ogórek afrykański. W naturze występuje w Afryce. W niektórych krajach uprawiane jest jako warzywo. Owoc ma
Moje Małe CzarowanieMoi drodzy choć za oknami czuć już wiosnę, to na świeże owoce czy też warzywa przyjdzie nam jeszcze trochę poczekać. Jak za pewne wiecie nie stronię
vaniliowoczekoladowaPierwszy raz sama robiłam biały ser. Chciałabym podzielić się z Wami swoim sposobem. Składniki: - 2 litry krowiego mleka - 2 łyżki śmietany - 2 rzodkiewki - przyprawy: sól Sposób
Od łyżki do widelcaSkładniki: - 5 dużych marchewek - pół puszki groszku - 2 pietruszki (korzeń) - 1 jabłko - 3 ogórki konserwowe - 3 czubate łyżki majonezu - łyżka musztardy sarepskiej - przyprawy: sól Sposób przygotowania
Od łyżki do widelcaChlebek pita to jeden z najstarszych rodzajów chleba przygotowywany przez człowieka. Prawdopodobnie pochodzi ze starożytnej Syrii. Popularny w krajach arabskich i tak jest tam nazywany: libański
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Od dawna miałam ochotę na takie placuszki, chrupiące, złociste, z ziołami. Bardzo smaczne, z dodatkiem ostrego sosu stanowią wyjątkową przekąskę na imprezy. Podstawowe składniki, które zazwyczaj
Moja smaczna kuchniaSkładniki: 1 szklanka białej fasoli (u mnie Jaś karłowy); 2 średnie cebule; 1 średnie jabłko; 1 ząbek czosnku; 2 - 3 łyżki oleju; 1 łyżeczka majeranku; Szczypta
Gospodyni MiejskaWczoraj miałam okazję uczestniczyć w warsztatach prowadzonych przez Darię Ładochę - autorkę bloga Mamałyga i organizowanych przez Lidl Polska . Warsztaty odbyły się pod hasłem: Bez glutenu? Bez
Kuchnia Bon AppetitJAJKO W KOSZULCE na chrupiącym toście z maślanym awokado to... Artykuł JAJKO W KOSZULCE NA TOŚCIE Z AWOKADO pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINEPrzyzwyczajona do pieczywa drożdżowego, sceptycznie podchodziłam do przepisu, w którym za wyrastanie ciasta odpowiada proszek do pieczenia. Nie podobała mi się jeszcze obecność rodzynków w większości
zadanie-gotowanie