Cześć! Dziś mam dla Was smoothie tylko troszkę inaczej podane. Podobają mi się koktajle podane w miseczkach, pięknie przyozdobione. A Wy co o nich sądzicie? Dziś
Moja pasja smakuCzas wolny sprzyja eksperymentowaniu w kuchni :) Na co dzień nie możemy pozwolić sobie na testowanie nowych i ulepszanie starych receptur. Dzisiaj jeden z przepisów, do których
Kuchnia od dwojgaBudyń jaglany to deser, na który możemy sobie pozwolić bez żadnych wyrzutów sumienia. To także świetny sposób na przemycenie zdrowej kaszy jaglanej do diety. Ten budyń
Dieta bez mlekaKocham lato, ale nie za opalanie się na plaży. Mam jasną cerę, więc każdy wypad nad morze i opalanie kończy się "raczkiem". Kocham lato za dary
Moja smaczna kuchniaPrzepis na ogórki małosolne w plasterkach z koperkiem tak Wam się spodobał, że postanowiłam stworzyć kolejną wersję smakową tak popularnego przepisu na moim blogu. Jest prosty
Moja smaczna kuchniaCo dobrego można zrobić z jednego banana? Wiele, choćby szybkie lody, wystarczy pokroić owoc na kawałki i zamrozić. Później już tylko zmiksować w blenderze i błyskawiczne
Moja smaczna kuchniaSkładniki 1 jabłko 200gr mąka pszenna 1/3 szkl. cukru 1 jajko całe 50 gr masło - 1 łyżeczka ..proszek do pieczenia - cukru waniliowego (opcjonalnie) 1 łyżeczka cynamonu
w mojej kuchniWYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 35 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 9 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 2-4 (wychodzi 8 pasztecików) Składniki: opakowanie ciasta francuskiego (275 g
JejKuchniaMięciutkie, delikatne i bardzo puszyste placki z dodatkiem mascarpone. W misce wymieszać mikserem jajka, mąkę, mascarpone, mleko, miód, cukier waniliowy i proszek do pieczenia. Masa powinna
BullioJestem wielk ą fank ą domowego pieczywa, uwielbiam podglądać wyrastające ciasto, zapach drożdży, chwil ę , kiedy chleb wkładam do piekarnika i
La grande e la piccola cuocaWegański smalec to chyba najlepsza całoroczna pasta do wszelkiego rodzaju pieczywa! Świetnie się mrozi i zawsze mam jej zapas w lodówce Nawet nasi Rodzice tak się
Lamarida.plZaraz kolejna porcja śliwek wyląduje w mojej suszarce aby potem cieszyć podniebienia przez okrągły rok. Tymczasem "ostatki" śliwek suszonych z ubiegłego roku zajadałam w
Moje Małe CzarowaniePuszyste placuszki na bazie kefiru. Do placuszków można dodać dowolne owoce. Moża też zrobić placuszki bez owoców a potem podać je z jakimś owocowym dodatkiem. składniki
Monia miesza i gotujeSchab przygotowuję 2-3 razy w roku na różne okazje, ale szynki jeszcze nie miałam okazji piec. Zachciało mi się takiej domowej szynki na kanapki. Wybrałam
Pasja Smaku