Roladki z ogórka to klasyka. To taka bardziej elegancka wersja koreczków serowych . Jest to też doskonała przekąska dla osób, które lubią sushi, ale nie chce im
Ugotowane pozamiataneMoją ulubioną śniadaniową pastą do chleba jest mus z wątróbki. Klasyczna wersja z kuchni izraelskiej to drobno posiekana wątróbka, którą wcześniej smażyliśmy z cebulką, podawana z
Ugotowane pozamiataneSzczerze mówiąc nie mam pojęcia jak smakuje oryginalny tort waflowy Piszingera z XIX wiecznej CK Monarchii, bo znam go tylko w PRLowskiej wersji z masą kakao
Ugotowane pozamiataneMięciutkie, puszyste, pyszne bułeczki orkiszowe. Bułeczki pełne zdrowia, bo upieczone z pełnoziarnistej mąki orkiszowej. Proste i szybkie do przygotowania. Jeśli nie masz czasu na odświeżanie zakwasu
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Trafiłam ostatnio w telewizji na powtórkowy odcinek mojego ulubionego programu kulinarnego Masterchef Australia. Moi ulubieni szefowie kuchni nawiązywali do potraw z dzieciństwa, przepisów swoich mam. Okazuje
PichceniomaniaOstatnio kombinuję z recepturami na placki tworząc to nowe i lepsze smaki. W plackach lubię to, że praktycznie zawsze się udają. Wiadomo, czasem są bardziej smaczniejsze
Zdrowie na języku :PDziś mam świetną propozycję dla wszystkich smakoszy piwa i pieczarek. Te dwa składniki bowiem łączymy razem i podajemy na grzankach. Jeśli więc szykuje się u Was
Smaki Na TalerzuZapowiada się ochłodzenie, wiosna nie chce się rozkręcić, więc zastanawiałam się ostatnio ile czasu w moim życiu spędziłam w gorącym Peru. Podliczyłam wszystkie wyjazdy
Quinoa Raz!Chodząc po sklepie i poszukując czegoś na kolacje wpadły nam w ręce pieczarki portobello. Mąż postanowił, że zrobi w nich jajecznicę. Wyszło wyśmienicie. Składniki: pieczarki portobello
Państwo Wojtczuk gotująKolejna propozycja domowej wędlinki,tym razem kofitowany karczek,pyszny z chrupiącą skórką ,pachnący i delikatny w środku-polecam,robiłam tak również boczek i był równie wyśmienity
Swojskie jedzonkoDzień 14 Bardzo przyjemny w smaku truskawkowo-bananowy koktajl na bazie jogurtu naturalnego. 400 ml jogurtu naturalnego 200 g mrożonych truskawek 1 banan
Kolorowa kuchnia ElkiNa jednej patelni połączyłam ze sobą moje ulubione warzywa śródziemnomorskie. Po 30 minutach otrzymałam pachnące włoskim słońcem warzywa, z dodatkiem tymianku, który roztarłam w dłoniach, dla
Moja smaczna kuchniaPieczone warzywa zainspirowały mnie do przygotowania przepysznej przekąski, chrupiącej i świeżej w smaku. Podałam je na wysmarowanej ricottą, chrupiącej grzance, efekt był doskonały! Całość skropiłam
Moja smaczna kuchnia