Nie wnikając zbyt głęboko w językowe niuanse, w Holandii słowem uitsmijter określa się m.in. rodzaj kanapki składającej się z pieczywa, sadzonego jajka, szynki (lub bekonu) i
Kulinarna PokusaNormal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband
Kuchnia Bon AppetitDzisiaj mam dla Was propozycję przepysznej gryczanki 😋Deser idealny przy dietach jako posiłek pełnowartościowy☝ Ja osobiście uwielbiam taki zestaw😇 Przeplatanie lekko gorzkiego smaku płatków ze
Zdrowie i pysznie na talerzuJak ciasto marchewkowe to dlaczego nie placuszki? Są puszyste w środku i rumiane na zewnątrz. Zawarte w nich marchewki i mąka kokosowa nadają lekkiej, naturalnej słodyczy
JaglusiaChleb pszenno - żytni to jeden z moich ulubionych, ma głęboki, lekko kwaskowy smak, chrupiącą skórkę i pachnie niesamowicie cudnie. Jeszcze ciepłą piętkę odkrawam i zajadam samą
Moje Małe CzarowanieDziś przepis na pyszną pastę z wędzonej makreli na kanapki.Lubię ryby pod każda postacią,nawet te na kanapkach :). SKŁADNIKI 1 wędzona makrela 2 jajka
Mała w garnku mieszaCiasto z owocami marzyło mi się już od jakiegoś czasu ale ciągle coś stawało na drodze do jego przygotowania. Notoryczny brak czasu z uwagi na nawarstwiające
Book of spellsPrzepis autorski (mój). Uwielbiam placki - takie wytrawne i na słodko... Ostatnio, podczas upałów wpadłam na pomysł lekkiej i delikatnej przekąski w postaci placków z... ogórka
Di gotujeOgromna szkoda, że lato trwa tak krótko, uwielbiam te wszystkie świeże owoce i warzywa, które nas otaczają. Najbardziej lubię te słodko- kwaśne, wszelkie porzeczki, maliny, jeżyny
Quinoa Raz!W całym domu pachnie delikatnie czosnkiem. Chyba jestem w niebie!? Nie, po pierwszym kęsie bułeczki znalazłam się w czosnkowym niebie. Pyszne! Do przygotowania bułeczek potrzebujemy
Szybko Tanio SmacznieSzanowni Państwo, właśnie zauważyłam, iż blog został opanowany przez… maliny Od kilku dni to one stały się głównym tematem i elementem każdego prezentowanego tutaj dania
365 dni dookoła kuchniPiada to włoski chlebek z dodatkiem oliwy z oliwek. Podgrzana na patelni uwarstwia się, można ją podawać z warzywami, serem, wędliną, smakuje wybornie. Polecam przysmak kuchni
Moje Małe CzarowanieCROISSANTY Kiedy nachodzi Nas ochota na coś słodkiego i dobrego, ale kompletnie nie mamy ochoty na spędzanie godziny w kuchni i pieczenie ciasta, to zawsze robimy
SMYKWKUCHNIJa co roku suszę wiśnie i czereśnie, potem idealnie nadają się do deserów, musli czy granoli. Czasami zostaje mi też sporo wiśni z nalewek i te
Moje Małe Czarowanie