Mięciutkie, delikatne placki jogurtowe. Najlepiej smakują z wyrazistymi dodatkami – np. kwaśnymi owocami czy karmelizowanymi jabłkami. Masło rozpuścić. Jogurt zmiksować z jajkami, mąką, cukrem pudrem, cukrem
BullioChrupiąca granola pieczona w piekarniku z ziarnami sezamu, pestkami dyni i cynamonem. Słodzona miodem i syropem z agawy. Prosta i szybka w przygotowaniu. To nasza ulubiona
Moja DelicjaNo więc wszystko jest w tytule posta czyli chleb jest pszenny, chleb wypiekany w garnku żeliwnym i w ogóle się go nie wyrabia. Zostawiony sam sobie
Moje Małe CzarowanieKnedle serowe ze śliwkami to dla mnie pozycja obowiązkowa. Taki super food. W sezonie śliwkowym nie może ich zabraknąć. Knedle najbardziej lubię polane śmietaną i
Pieguskowa KuchniaNie ma to jak własna pieczeń z mięsa mielonego:)). Skład taki jak do kotletów mielonych ale bez bułki i jajek. Prościej chyba się już nie da
Pieguskowa KuchniaSajgonki 0,5 kg mięsa mielonego pół opakowania mrożonej mieszanki chińskiej makaron chiński imbir przyprawa 5 smaków sól i pieprz do smaku papier ryżowy Mięso usmażyć
Pieguskowa KuchniaJestem córką rybaka i generalnie rybki mi się przejadły ale jest taki jeden gatunek ryb, który chyba nigdy mi nie zbrzydnie – to węgorz. Uwielbiam go
Pieguskowa KuchniaFasolka po bretońsku to proste danie z fasoli w sosie pomidorowym znane na całym świecie. Zapraszam na domowy przepis na fasolkę po bretońsku. Dania z fasoli
Pieguskowa KuchniaPierogi z mięsem i ziemniakami pomimo nietypowego nadzienia są bardzo smaczne. Bardzo zaintrygowało mnie połączenie mięsa i surowych ziemniaków dlatego polecam dzisiaj bardzo smaczne i inne
Pieguskowa KuchniaSałatka Natelli sałata lodowa pomidor ogórek dynia słonecznik piersi z kurczaka zioła ogrodowe Knorra Piersi z kurczaka pokroić w cienkie paski, doprawić, nadziać na wykałaczki i
Pieguskowa KuchniaKrokiet z podrobami często budzą kontrowersję. Zupełnie nie potrzebnie- są bardzo smaczne. Nie każdy lubi podroby ale one wcale nie są takie złe – powiedziałabym, że
Pieguskowa KuchniaTagiatelle verde ze szparagami, grejfrutem i mozzarellą to szybka sałatka makaronowa. Wstyd się przyznać ale nie jadłam jeszcze świeżych szparagów, takie marynowane ze słoiczka to i
Pieguskowa KuchniaZa oknem wiosny brak więc troszkę wiosny na talerzu. Jakiś czas temu upatrzyłam tą sałatkę z awokado i chodziła za mną tak długo, że w końcu
Pieguskowa KuchniaWarzywa ze szlachetnego rodu dyniowatych mają same zalety. Bakłażany, cukinie, dynie czy patisony są smaczne i pożywne, a przy tym lekkostrawne. Cieszę się, że właśnie nadchodzi
Pieguskowa KuchniaGofry z truskawkami to efekt tego , że sezon truskawkowy się na dobre zaczął. Chyba w każdym domu królują teraz słodkie, czerwone piękności. U mnie dzisiaj gofry
Pieguskowa Kuchnia