Pyszne domowe pieczywo zawsze się cieszy powodzeniem. Potrzebujemy: 0,5 kg mąki pszennej 650 , 0,5 kg mąki żytniej 2000, 2 szklanki ciepłej wody, 50
chleba naszegoSmaki dań poznanych w dzieciństwie zainspirowały mnie do stworzenia dzisiejszego przepisu. Do potrawy wykorzystałam kiełbasę podwawelską wyprodukowaną w systemie QAFP. Program „Linia produktów z Łukowa – Gwarancją
Moja smaczna kuchniaKupiliście kiedyś świeże mleko do kawy i za nim dojechało do domu po 3 godzinnych zakupach było już ukwaszone? Nie? A ja tak! A co najlepsze
Życie zaczyna się w kuchniZaczęło się od tego, jak wracając z przedszkola, moje dziecko zażyczyło sobie pyszną bułeczkę z dżemem, taką jak była w przedszkolu. Święto, mój niejadek chce jeść
Fitsweet.meDo chleba i mega ekspresowo. Nic dodać, nic ująć. Do przygotowania potrzebujemy: 1 puszkę fasoli (lub ok 220 g ugotowanej czerwonej fasoli) 1 dojrzałe awokado
Szybko Tanio SmacznieKanapka włoska czyli bruschetta to grzanka polana oliwą i posmarowana czosnkiem a na niej już pełna dowolność. U mnie na grzance wylądowała suszona na powietrzu, solona
Moje Małe CzarowanieTo danie nie ma nic wspólnego z kuchnią rosyjską/ruską, z pizzą- może tylko kształt. Taką nazwę dostało lata temu, kiedy chciało się zjeść coś
PichceniomaniaMango lassi to tradycyjny napój indyjski, przygotowany z miąższu mango, jogurtu i mleka lub wody. Pięknie wygląda, pysznie smakuje i doskonale gasi pragnienie. Jest szybki w
cool and mintyZa owocowe crumble zabierałam się już od dłuższego czasu, lecz ostatecznie owoce na nie przeznaczone trafiały do innych deserów, ciast, czy były po prostu zjadane. W
Be Fit Be StrongWrzesień rozpoczynamy od faszerowanych warzyw. Najchętniej nadziewam cukinie, które są przepyszne w wersji nie tylko mięsnej. Tym razem zdecydowałam się na wegetariańską opcję. Warzywo faszerowałam kuskusem
Moja smaczna kuchniaJestem wielką fanką bitej śmietany :) Dlatego postanowiłam sobie poholować i zrobiłam omlet z dodatkiem pysznego kremu i brzoskwinki . Omlet można sobie zafundować na śniadanko , albo
Różne smaki w kuchniWitajcie :) Lubię eksperymentować w kuchni, dzisiaj wpadałam na pomysł połączenia Gruzińskiego chaczapuri z Tunezyjską szakszuką.Pyszne pomidory duszone z cebulką na wierzchu z jajkiem zamknięte w
Sama słodycz i szczypta chiliChałwa to smak mojego dzieciństwa. Mogłam ją pochłaniać kilogramami, podobnie jak masło orzechowe. Tak się dobrze składa, że prawdziwa chałwa może być nie tylko pysznym, ale
Powiedz dietom nieNa dworze deszczowo,i będzie coraz chłodniej,więc zaczyna się chcieć trochę innego jedzenia-u mnie dzisiaj smalczyk tym razem ulubiona wersja mojego męża z salami
Swojskie jedzonkoW powietrzu czuć już jesień, a moje dziecko przechadza się po domu ze spakowanym do szkoły plecakiem, co oznacza że przed nami ostatni wakacyjny weekend. Czas
Smakowity Blog Kulinarny