Coraz częściej eksperymentuje w kuchni. I mimo, że nie zawsze wszystko wychodzi od razu, w końcu się udaje. Tak o
KuchniaWeDwoje.plOto szybka inspiracja na szybką słodycz. Ślimaki drożdżowe z budyniem - słodkie buły do prostego przygotowania w domu. Ostatnio zrobiłam je w ramach dobrej współpracy- na
Kuchnia po mojemuDanie, które często przygotowuję na zasadzie wykorzystania resztek, gdyż nienawidzę wyrzucać jedzenia i robię to wyłącznie, gdy jest to konieczne. Makaron, kasza, ryż, mięso, tak naprawdę
PichceniomaniaTak przyjemnie można rozpocząć każdy wiosenny poranek, zwłaszcza, jeśli weekend za pasem. Staram się wieczorem ustalić co dobrego przygotuję rano. Tym razem zaplanowałam przepis z owsianką
Moja smaczna kuchniaWyobrażacie je sobie z pomarańczową konfiturą? Składniki : 1 szklanka mąki gryczanej pół szklanki maki ryżowej pełnoziarnistej kakao 2 łyżki jaja 2 sztuki mleko roślinne 1,5
AZgotuj!Na 9 porcji potrzebujemy: 6 dużych jaj 1 dużą pszenną bułkę 10 dkg dowolnej wędliny pokrojonej w kostkę 10 dkg startego żółtego sera garść posiekanego
Kolejny blog o gotowaniuDzień 30 Koktajl na bazie jogurtu naturalnego z dodatkiem leśnych jagód. 400 ml jogurtu naturalnego 2 banany 1/2 szkl. mrożonych jagód leśnych Jogurt zmiksować z
Kolorowa kuchnia ElkiDziś przedstawiam kolejny pomysł na sałatkę jajeczną z makreli i porami, która świetnie sprawdzi się na kanapki dla całej rodziny. Ostatnio powróciłam do past i sałatek
karmelowyPyszna odmiana tradycyjnych sadzonych jajek. Wzbogacone o pieczarki, paprykę i ciągnący ser są bardzo smaczne i syte. 6 jajek 5 pieczarek 1/3 czerwonej papryki ½ natki
VioletoweKucharzenieWracając do domu wstąpiłam do warzywniaka i kupiłam zielone warzywa: sałatę masłową i piękny pęczek natki z pietruszki. Taką miałam ochotę na warzywa, wiosenne i świeże
Moja smaczna kuchniaDlaczego a'la? Ponieważ tradycyjne paszteciki szczecińskie wypełnione są farszem mięsnym, czy też kapustą z grzybami, serem i pieczarkami, a nawet twarogiem z bakaliami. I
Di gotujeIlość: na 6 kokilek Czas przygotowania: 50 min + 60 min chłodzenie ciasta Co potrzebujemy: 6 kokilek, stolnicę/blat, wałek, piekarnik, mikser/blender. Składniki: Ciasto: – 200 g
PodwójnaporcjaDobre nawyki żywieniowe kształtuje się od pierwszych dni życia dziecka. Na wszystko przychodzi czas i pora. Najpierw mleko matki, potem pierwsze zupki i kolejne
Dieta Rozdzielna i ZdrowieZ dnia na dzień robi się coraz cieplej. Z dnia na dzień robi się coraz bardziej zielono. Przyroda ożywa po zimie i z
Dieta Rozdzielna i ZdrowiePesto z zielonego groszku jest doskonałym źródłem składników mineralnych tj. wapnia, magnezu, żelaza, sodu, potasu, cynku, błonnika pokarmowego oraz witamin: A, C, E, K, z grupy
Dieta Rozdzielna i Zdrowie