Zapraszam Was na sprawdzony przepis na kapuśniaczki. Bez tych drożdżowych bułeczek nafaszerowanych kapustą kiszoną i grzybami nie wyobrażam sobie Wigilii. Od kiedy upiekłam je, naście lat
Pieguskowa KuchniaDo upieczenia tego prostego chleba z garnka skusiła mnie na swoim blogu Ewa . Żałuję, że tak długo zwlekałam z jego upieczeniem gdyż bardzo nam smakuje. Chleb
Pieguskowa KuchniaSałatka z tortellini i pomidorem to lekka i sycąca sałatka makaronowa. Błyskawiczna w przygotowaniu i bardzo smaczna. Doskonale sprawdzi się na każdej imprezie, w przypadku niespodziewanych
Pieguskowa KuchniaBób z masłem i pietruszką to danie kultowe w mojej rodzinie. Jak tylko pojawi sie na działce młody bób, to właśnie w tej sposób go zajadamy
Pieguskowa KuchniaW sam raz na śniadanko, podwieczorek, albo przekąskę ;) Idealne w taką pogodę. Proste i szybkie danie z kilku składników, gdy macie ochotę na coś pysznego, a
Quinoa Raz!To pierwszy, ale nie ostatni przepis na kiszonki. Rozpoczynamy od żółtej cukinii, bo akurat taką miałam pod ręką. Nic trudnego, bo do zalewamy potrzebujemy tylko
Moja smaczna kuchniaTatar to popularna zakąska, tradycyjnie przyrządzana z mielonego lub drobno siekanego mięsa z dodatkiem żółtek jajek, cebuli, oleju i przypraw, spożywana na surowo. Mnie ta kombinacja
Lamarida.plSKŁADNIKI (na 8 sztuk) 150 g m ą ki pszennej typu 500 150 g m ą ki razowej 100 g jogurtu naturalnego 1 łyżeczka
La grande e la piccola cuocaArtykuł DŻEM POMIDOROWO-BRZOSKWINIOWY pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINESmaki dań poznanych w dzieciństwie zainspirowały mnie do stworzenia dzisiejszego przepisu. Do potrawy wykorzystałam kiełbasę podwawelską wyprodukowaną w systemie QAFP. Program „Linia produktów z Łukowa – Gwarancją
Moja smaczna kuchniaW nawiązaniu do postu Kanapki warzywne bez chleba chcemy zainspirować Was do przygotowywania bardziej kreatywnych posiłków dla waszych dzieci. Pamiętam z czasów
Dieta Rozdzielna i ZdrowieWitajcie :-) Przepis na pyszne placuszki takie śniadaniowe mam dla Was. Placuszki zrobiłam na jogurcie greckim, dodałam do nich trochę wiórek kokosowych, a całość zjedliśmy z borówkami
kruche babeczkiKto robi najpyszniejsze wypieki? oczywiście że babcia. Zawsze w weekend zbieraliśmy śliwki węgierki w sadzie, wielkie prawie jak jabłka Większość była przerabiana na przetwory, dżemy, kompoty
PaleoLifeZjeść kanapki też czasami trzeba :) Awokado jako doskonałe źródło nienasyconych kwasów tłuszczowych idealnie sprawdza się w tej roli, dlatego polecane jest na dietach, ALE trzeba
Zdrowie i pysznie na talerzu