kiedy najdzie was ochota na coś słodkiego, ale nie chcecie za bardzo zgrzeszyć :) Składniki (na około 6 muffinek) całóść: 18g tłuszczu/12g węgli/ 56g białka
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćHummus – to potrawa wywodząca się z Lewantu i Egiptu, sos dip lub pasta do smarowania, przyrządzana z gotowanych i przetartych nasion ciecierzycy. Ostatnio coraz popularniejsza. Dzisiaj
MarcinChefSpecjalnie dla Was, właśnie teraz, kiedy cukinia króluje na straganach, najlepsze z najlepszych przepisy na moje ukochane warzywo! Pamiętajcie, że im mniejsza cukinia, tym smaczniejsza, ma
Moja smaczna kuchniaQuesadilla to zapieczona tortilla z dodatkami w środku. Najlepiej smakuje na ciepło. Najważniejszym składnikiem jest ser. Polecam ser cheedar, nadaje świetny smak całemu daniu (możecie zastąpić
Rusty ForkPUCHATE DROŻDŻÓWKI Z OWOCAMI POLSKIEGO LATA! Jestem zodiakalny Lwem, jak każdy urodzony w lecie, kocham tą porę roku! Wręcz uwielbiam! Za kolory tętniące życiem i dodające
SMYKWKUCHNINiestety truskawki już się kończą...szkoda, że taki krótki jest sezon na nie. Cały rok czekałam z utęsknieniem, a nawet nie zdążyłam się nimi nacieszyć. Dziś
Kuchnia MagdaLenyWiosenna sałatka to kolorowa sałatka, z kolorowych warzyw i aromatycznego sosu. Nazwałam ją wiosenną bo kojarzy mi się z początkiem wiosny i budzeniem się do życia
Moje Małe CzarowanieSkładniki na 1 porcję: 2 jaja M 1 dojrzały banan ok. 140 g 2 łyżki mąki kokosowej ok. 20 g 2 łyżki płatków jaglanych ok. 10
Vroblewska-fitlifeP ozostając w temacie oszukanych „ryb” (po wegańskim sushi ), przedstawiam Wam „tuńczykową” pastę ze słonecznika. Zaserwowana na chrupiących grzankach z ulubionymi warzywami nie ma
Food SquareNaleśniki z serem to wspomnienie dzieciństwa i babcia z chochelką w dłoni. Sos jagodowy tym razem dodałam sama a efekt jest znakomity. Polecam eksperymentujcie z naleśnikami
Moje Małe CzarowanieDziś zapraszam Was na pyszną wariację na temat popularnego ryżu z jabłkami. W mojej wersji, to wspaniała Quinoa z ryżem i jabłkami . Zdrowo, smacznie… czasem
Słodkie okruszkiWYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 10 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 10 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 6-12 Składniki: duża bagietka, około 150 g fety, 2 łyżeczki oleju
JejKuchniaZdarzają się czasami takie momenty w kuchennym życiu, że sięgając o poranku do chlebaka z myślą o kromce pysznego pieczywa, czy krągłej bułeczce...trafiamy ręką w
Kuchnia w Słońcu SkąpanaBananowa owsianka -najlepsza z możliwych.Czy jest coś lepszego o poranku niż miseczka pożywnej owsianki? :)Po tak sycącym posiłku nabiera się energii na dalszą część dnia
Mała w garnku miesza