Jajka w wiosennym anturażu

Jajka w wiosennym anturażu

Jajka w wiosennym anturażu

Przepis na : śniadanie

  Słońce jest już tak ciepłe, że drzewa i krzewy zwariowały, obsypując się milionem pączków! I oby trwało to jak najdłużej, choćby do samego lata! Ta aura daje tak dużo energii do działania, tak bardzo nakręca i inspiruje - że brakuje mi ostatnio czasu na sen! Ale godzę się na to, z uśmiechem wystawiając twarz do słońca. Zapewne znacie ten smak świeżego ogórka ze śmietaną, pieprzem i solą. To mój smak dzieciństwa na wsi :) Albo lepiej! Sadzone jajko i zsiadłe mleko! Mmmm... :) Lubię wracać do tych smaków, ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Spektrum Smaku

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.