Smarowidło z fasoli

Smarowidło z fasoli

Smarowidło z fasoli

Przepis na : śniadanie

Składniki: 1 szklanka białej fasoli (u mnie Jaś karłowy); 2 średnie cebule; 1 średnie jabłko; 1 ząbek czosnku; 2 - 3 łyżki oleju; 1 łyżeczka majeranku; Szczypta soli; Szczypta pieprzu ziołowego. Szklanka = 250 ml   Sposób przygotowania: Fasolę opłukać pod bieżącą wodą. Wsypać do miseczki, zalać zimną wodą (1 cm powyżej powierzchni fasoli) i odstawić na noc, do namoczenia. Namoczoną fasolę odcedzić, przełożyć do garnka, zalać zimną wodą i ugotować. Ugotowaną fasolę odcedzić, wystudzić i zblendować na gł... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gospodyni Miejska

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję