Przepis na : deser
Składniki: 3 łyżki kaszy jaglanej 1/2 - 3/4 szklanki mleka może być roślinne lub krowie 1 łyżka miodu 1 średnia gruszka 1 łyżka żurawiny Sposób przygotowania: Kaszę jaglaną przelewamy wrzątkiem, następnie zimną wodą i raz jeszcze wrzątkiem. Mleko przelewamy do rondelka, wsypujemy kaszę i gotujemy na wolnym ogniu pod przykryciem. Kaszę gotujemy ok. 10-15 minut od czasu do czasu mieszając. Gdy kasza wchłonie mleko odstawimy z palnika dodajemy miód i mieszamy. Gruszkę myjemy, obieramy, usuwamy gniazda nasienne ... czytaj dalej...
Zbiór fit przepisów na każdą okazję : obiad, śniadanie, deser, czy kolację. Jeśli dbasz o linię, to zestawienie tych przepisów jest idealne dla Ciebie :-)
Czytaj dalej...